dopr.
Dekec kompletoval jsem to na strankach axesu a ty pameti se tam nezapisaly.
Takze musim ete pameti.
Ale ty budou ty same jako v predchozi sestave s tim Amd athlonem.
Printable View
Ad. GPU: za stejné peníze pořídíš GTS 250, která je krapet výkonnější. Ale "jen" 512MB paměti. Co k tomu kompu bude za monitor?
Monitor nejaky LCD si bratr vybere 19",20"
s tou grafou..no ja mam Atinu,tak jemu nvidii..
On bratr na tom stejne neumi,tak mu ty hry vytrou zrak.
Kdyby tu grafu nemeli,tak reknu o tu co mi radis ty.
Dnes tam pojedem,jestli vse stihnem.
Tak zatim koupim 2gb ..
Ty 4gb ramky 3litry ouvej.
~12600Kč v alfacompu:
AMD Athlon II X2 250
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (rev. 1.0)
Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
Gainward GTS250 512MB DDR3 0599
WD Caviar Blue 3.5" 640GB WD6400AAKS
Samsung SH-S223C černá, OEM
skříň KME
Seasonic SS-500ET-F3 500W Bronze OEM
Microsoft Wireless Optical Desktop 3000 OEM USB
Od tohoto bych osobně odvíjel sestavu, pokud budeš chtít příplatit... První bych u CPU, pak u grafiky - v případě výkonu. Taky můžeš investovat do lepšího chlazení CPU než je boxový chladič, zvolit jiné příslušenství..
Tak jsem pc objednal,ale pry tam jdo pameti jen 1333Mhz tak to nechapu.
Nekde pisou nejvetsi 1666 s OC.
Tak to znamena takt nebo jak?
Holt jsem objednal 1333Mhz,ale dumam,tak mi to prosim nekdo vysvetlete.
Paměti mají v sobě uloženo nastavení pro všemožné frekvence. To co se píše v parametrech pamětí je maximální frekvence, pro kterou je v SPD uloženo nastavení, ne jediná.
Paměti označené jako 1600MHz ti pojedou i na 1333 a 1066MHz (a nejspíš i cokoliv mezi tím a něco nad a pod tím).
Sory,jestli jsem te spatne pochopil.
Jde o desku..
Nekde pisou 1333Mhz nekde 1600Mhz.
A v kramu mi rekli to ,ze tu desku muzu osadit tema 13stovkama a udelali,ze me blba,ze tam chci 16stovky.
Takze to znamena ze to do tech 1600Mhz muz nataktit jako max?
Nebo jsem si to spatne vylozil.
Znamená to jediné: paměti se zaručenou frekvencí 1600MHz ti na takové desce automaticky pojedou na max. frekvenci 1333MHz, pokud si těch 1600MHz nenastavíš (děličkou) v BIOSu. A ano, je to kvůli taktování :-) a těch 1600MHz IMHO nebude strop pamětí - když si s nimi pohraješ (o čemž pochybuju), tak tě pustí ještě výš (anebo s lepším časováním).
Jestli z tebe udělali v obchodě blba, tak to nebylo kvůli koupi 1600MHz pamětí, ale kvůli tomu, že jsi ze sebe blba udělat nechal (= chci 1600MHz paměti, ale nevím proč). A prodejci zřejmě budou taky na "úrovni", když tě s tím taktováním tak nějak "nepopostrčili"... :p
Tak to bude nakonec Amd Phenom X2 550 3,1Ghz.
X3 nakonec nemeli..
Mam dotaz..
Co mam koupit win 7 32bit?nebo 64bit?
Slysel jsem,ze 64bitovych programu je malo a budu mit problemy i s ovladaci.
A uz ma nekdo zkusenosti s instalaci win7?jestli tam nekde je moznost rozdelit disk nebo pripadne nejaky program na deleni disku?
Dekec za rady.
Pokud tam budeš mít 4GB RAM, tak rozhodně 64bit. Půjdou ti tam spouštět všechny programy a s ovladači problém nebude - máš nový HW.
Disk jde normálně při instalaci rozdělit jako ve Vistách.
http://4um.overclocking.cz/forumdisplay.php?f=33 Kupodivu tu na to je sekce. :cool:
:lol: ty mě bavíš. Co jsi nepochopil na větě "pokud tam budeš mít 4GB". Tady nejde o rychlost, ani propustnost, ale o množství. S 2GB to opravdu nemá smysl, jelikož v 64bit systému musí běžet i rozhraní pro spouštění 32bit aplikací a to také nějakou RAM spapá ;).
No prostě jak píše berraneck.
Dobre dobre.
Uznavam,ze v tomhle nemam zkusenosti a davam vam zapravdu.
Dekuji za vysvetleni.
Kdyz nainstaluju do xp vin7 na jeden disk pujde mi to?
Nebo musim mit ten disk rozdelenej a jakej program na to?
Chtel bych zkusit jestli to ma sunka zvladne.
Mam nick meganek96.
To není možné... ROFL :mweheh: na čem si to hochu ujíždíš? Nemáš ještě? Jenom doufám, že si neujíždíš na pubertě :-D
Disk musí být rozdělen, nick kde na čem? Taky trochu infa když něco chceš.
Pokud win7 na xp, to asi pujde pouze upgrade.
Nainstalovat na jeden oddíl(partition) více systémů není nemožné, ale nejspíše přinese hodně problémů. Rozhodně bych každý systém instaloval na vlastní oddíl. Ano zvládne. A až budeš mít další offtopic dotaz, zeptej se napřed googlu či wikipedie.
Chtel jsem si to ulehcit a na net litam jen pres mobil.
Mam tu dva nicky a muzu se pripojit jen na tenhle.
Jinak ted mam prescotta 3,4Ghz,2Ghz ram.
A uz se nebudu holt ptat.
A disk uz delim a az ted tohle ctu,takze jsem to zvladnul sam.