jan555: Super, to je ono. Dík!
e1: s tím gorillapodem to není špatný nápad, je to takové univerzálnější. Máš originál od JOBY nebo nějakou levnou napodobeninu?
Printable View
jan555: Super, to je ono. Dík!
e1: s tím gorillapodem to není špatný nápad, je to takové univerzálnější. Máš originál od JOBY nebo nějakou levnou napodobeninu?
Ja mám Joby, ale kamoš si kupoval noname a je kvalitou úplne rovnaký. Jediný rozdiel je v cene, takže kľudne kúp noname za tretinovú cenu.
Hm ja mam nejaky cinsky cca za $10 v "zoom" variante (nejlevnejsi co jsem nasel na ebayi) a nic moc teda - sice udrzi 4kg na stole, ale na strom bych se to neopovazoval nasadit. Tusim ze jsem nekde videl i quickrelease desticku na Joby, tenhle nema nic, jen zavit (samozrejme kolem zavitu je jakasi mala desticka, aby se to aspon neviklalo). V praxi to nevadi, proste se pri sroubovani otaci nohama. Co mi ale vadi je, ze ne kazdy clanek nohou je kloubovy, je to po dvou fake clancich, ktere jsou spojeny napevno, takze tim klesa flexibilita. Joby jsem ale v ruce nemel, nemuzu primo porovnat.
No, tak asi nie sú všetky kvalitné. Moje JOBY unieslo D70 + 80-200/2.8. D700 + grip už nezvláda. Noname ktorý má kamoš je rovnaký ako môj len bol o polovicu lacnejší.
Ony jsou napodobeniny a "napodobeniny" Joby. Hral jsem si s nejakou podobne zminenou "cinou", zpracovani odflaknute, pevnost tak maximalne na kapesni kompakt (s D90, grippem a 18-200 se to rozjizdelo na rovnym povrchu jak nohy opilce, to bych nechtel ani za tech 10 dolacu (co to tak nejak stalo), pak jsem si osahaval prakticky identickou kopii Joby SLR Zoom (ale asi za cenu 600,-) a ta byla uz podstatne slusnejsi, te uz bych se nebal, jelikoz mi taky pripadalo, ze je to presne Joby ale s jinak tvarovanou destickou u sroubu a sam mam JOBY SLR Zoom i s tou jejich hlavou primo pro nej, unese to slusne i D90 s grippem a 18-200, s 80-200 uz musim skutecne nohy obtocit ci poradne kvalitne rozlozit a pocitat s velkym "hupem" po aretaci hlavy, nicmene i tak je to furt docela pouzitelne, ikdyz uz je to na hrane funkcnosti. (samozrejmosti je 100% nutne pouzit dalkovou spoust)
Tohle je velmi inspirativní a macatý thread k věci: http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=501928 ;)
Super :) já jsem si BTW koupil 32" kulatou skládací odraznou desku 5-in-1 (difuzní, černá, bílá, stříbrná, zlatá) - krásná věc. Chystám se ještě dokoupit difuzéry na blesk - bílej, zlatej a nějakej ten modrozelenej.
edit. objednávat od toho týpka jedině přes to forum?
prestala ma bavit pomala citacka kariet (max 10mb/s, karty mam ovela rychlejsie). poradte niekto rychlu (aspon 20mb/s) usb citacku na CF a idealne by bolo, keby vedela aj sdhc. dik
Oboje by dneska měla umět každá běžná čtečka za pár korun ... :) Pokud chceš mít přepodklad větší rychlosti, tak od výrobce karet (SanDisk, Transcend, Lexar, atp.).
Mam Kingston 19in1. CF ti nevyzkousim, ale sdhc umi 20/18 MB (rychlejsi kartu nemam :) ) , tak snad nebude problem.
presiel som ebay a najlacnejsie som nasiel transcend p8 za 12 libier. vsade na nete pisu len, ze podpruje aj udma karty a ze je super rychla, ale nejaky test som nenasiel, kde by napisali skutocnu rychlost. nemate s touto citackou niekto skusenost?
asi najlepsie (do usb) co som teraz nasiel by mal byt lexar professional udma dual slot card reader, len tato citacka stoji viac nez dva krat tolko co ten transcend.
Někdy před rokem až dvěma jsem kupoval v TSB Transcend externí čtečku asi za 200Kč a běží to i ke 20MB/s. Byla to nějáká taková, ale asi starší typ:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=81404
v ramci hladania som nasiel stranku s testom CF citaciek od roba galbraitha. tam ten kingoston 19-in-1 vysiel celkom obstojne.
firuz: ten link je na tu citacku, ktoru pozeram na ebay, ale neviem sa rozhodnut
takze sa mi to zuzilo na transcend p8, ktory podporuje udma a skutocne rychlosti su nezname a kingston 19-in-1, ktory dosahuje realnu rychlost aj 30mb/s. cena je +- rovnaka.
ja moc nepouzivam velke pismena :oops: malo to byt 30MB/s a este spravnejsie 30MiB/s, ale to uz je moc OT...
EDIT: zly smajl.. nie je tu ziaden so svatoziarou?
tak som kupil ten transcend p8 (necelych 14 euro) a s novsou verziou sandisk extreme iii 8gb to dava 21MB/s aj pri kopirovani velkeho suboru, aj pri koporivani 10MB velkych rawov. takze spokojnost. casom mozno dokupim udma kartu a uvidim, ci sa to pohne. zapis ma tiez celkom dobry, na ten sandisk to dava 18MB/s
Set odrazky 80–20 LumiQuest-LQ105 PRO Max
Uz je to sice nad 1000 korun, ale kdo pouziva externi blesk, tak urcite oceni a tady to maji za super cenu (levnejsi skoro o 1000,- oproti ostatnim web shopum).
http://www.befoto.cz/img/2022.jpg http://www.befoto.cz/Odrazne-plochy-...O-Max-set:8929
to mi pripomenulo, ze ja pouzivam na makro lumiquest big bounce. kedysi davno ma to vyslo na 1000 SK z ebay.
dalsia vec co mi napadla je nikon SG-3IR, ktory zial nemam, lebo to neviem zohnat. v prolaike to objednali a ze daju vediet, ked to bude a uz 5 mesiacov su ticho. ked som sa ich pytal, tak ze oni sa ozvu...
je to na zablokovanie zablesku interneho blesku (prepusta len IR), aby neovplyvnil expoziciu pri pouziti ako commander na riadenie dalsich bleskov. aj ked sa interny blesk nastavi ako -- v commander menu, tak aj napriek tomu ovplyvni scenu do nejakych 1,5 metra. najvacsi problem mi robia odlesky na lesklych povrchoch :(
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...w=Nikon+SG-3IR
V Prolaike to lacnejšie nebude.
praveze prolaika to ma za 11,60 :D preto to neberiem z ebay. mozno kuknem bhphoto/adorama, kde to maju tiez lacno, ale casto nie skladom a neviem postovne.