-
Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka
Chvili jsem hledal na DX verzi tu zpropadenost, nez jsem si uvedomil, ze jde asi o DS. Tam G-Luxony jsou.
No,
BLKGATE-001-60082
AC 10uf / 50v, D(16mm) x L(35mm)
$11.95 pcX USD Price
coz je dost, na to ze firma zanikla a predala podklady pro Nichicon, a maji kousky i za 90 USD. :o A navic to jsou V A L C E vysoke.
NICHICON-72631 QTY ADD
ES 10uf / 16v D(5 mm) x H(11 mm)
$0.24 pcX USD Price
NICHICON-72633 QTY ADD
ES 10uf / 50v D(8 mm) x H(11.5 mm)
$0.29 pcX USD Price
To uz se u nas sehnat da, jinak v e-shopech urcite i jako kusovky.
A navic si myslim, ze by to melo jit premostit bez ztraty "kyticky". Fakt to resi predevsim DC offset.
-
Jedna se o transita, s Xonarem nic resit nebudu.
Diky za info, rozeberu zesik a pokud na vstupu uvidim kondiky, ktere resi DC offset, tak je v transitovi jednoduse premostim.
-
Výborné jsou i kondíky ELNA http://www.elna-america.com/
..najdi si řadu pro AUDIO
-
Vim, bohuzel jak ELNA, tak Black Gate (pripadne NICHICON, ktere vypisoval shapet) se v ceskych eshopech sehnat nedaji. Objednal sem spolu s operakama z farnellu ty panasonic, porad lepsi nez G-Luxon. Pripadne by se do transita mozna vesly i nejaky polypropylenovy kondiky, ale za ty ceny ...... zase tak uzasna zvukovka to neni a dokud bude napajena z USB, zadny kondiky to nespasi.
-
Takze dneska sem do Transita namódil AD823ARZ + Audio Panasonic kondiky a dosahl sem presne kyzeneho efektu - vysky jsou krasne ciste a presne aniz by se zvuk stal zbytecne neprijemnym. Az me prekvapuje co ta mala krabicka s 3ma soucastkama dokaze :)
Diky vsem za rady a postrehy, specialne Zillakovi a deekayovi za jejich ICQ support.
-
To je dobre.
Ja jsem uz 14 dni na klinice v Zeneve - krvaceni z plic, operaci jsem uz zvladl.
Jeste vysledky testu a jestli to nebude to, ceho se boji vsichni, vracim se domu a poslu Black Gate v ruznych velikostech a parametrech. Gratis.
Dam vedet
-
Citace:
Původně odeslal
shapet
To je dobre.
Ja jsem uz 14 dni na klinice v Zeneve - krvaceni z plic, operaci jsem uz zvladl.
Jeste vysledky testu a jestli to nebude to, ceho se boji vsichni, vracim se domu a poslu Black Gate v ruznych velikostech a parametrech. Gratis.
Dam vedet
Hlavne at se brzy uzdravis a neni to ta obavana vec.
Jinak doufam, ze te v nemocnici nechavaji v ramci rekonvalescence poslouchat hudbu na nejakych kvalitnich sluchatkach... ;)
-
pripojuji se k prani brzkeho zdravi
ale nemocnicni rozhlas a spunt do jednoho ucha, to musi byt docela zmena ;)
-
Moc diky, jsou to pro mne hodne dulezita slova.
S francouzsky hovorici casti Suisse jsem si vzdy rozumel vic, Hôpitaux Universitaires de Genève je trida, ale je to spital.
Hudbu mi dovolili, posloucham kvalitne, i kdyz ted tezce jen klasiku. Jestli vse vyjde, letim domu do Cech.
au revoir l'Geneve, nashledanou doma.
Honza
-
-
I ja se pripojuju k prani brzkeho uzdraveni.
-
Koukej se brzy uzdravit ... ;)
-
Cessna Croix-Rouge Suisse pristala pred dvema hodinami. Nikdy jsem se tak netesil domu.
Tumor, TBC byly vylouceny, nasledkem tezkeho zanetu plic jsem o 1/5 prisel. Jeste ze to operuji zevnitr.
Ja vam VSEM nesmirne dekuji, moc mi to pomohlo. Uz jsem pomalu zapomnel, ze existuje i kolo, hory, umeni na cas vypnout.
Jste skveli, ja se ted dostanu zpet do formy a budu mit dva mesice casu na vsechno.
P.S. A ty caps opravdu plati, poslou mi je.
-
Zaplaťpánbůh.
Po takovém zážitku si teprve člověk uvědomí, jak malicherné problémy čas od času řeší. Držím palce při rekonvalescenci a děkujeme (myslím, že můžu poděkovat za všechny) za hodnotné příspěvky :)
-
Budme radi, ze ti to dopadlo takhle (predpokladam, ze vzhledem k povaze onemocneni je to "temer" ten nejlepsi vysledek) a ze se nami ceneny clen fora po nejake dobe rekonvalescence zase vrati a bude moci resit ty bezne problemky.
BTW idealne to shrnul Werich, ktery vzdycky rikal: "Kdyz nejde o zivot, jde o houno..." ;)
-
Krasne... ano mam klasicke vzdelani ;), Jan Werich v me knihovne nechybi.
Posloucham ted Simple Minds - Graffiti Soul na sluchatkach, je mi nesmirne dobre a relaxuji.
Moje zena se dnes privezla z Bernu nasim autem, jeste tady budu chodit...ano chodit pesky do Fakultky, nastesti za spoluzakem.
Uz je mi pomalu hanba porad o tom psat, mate svych starosti nad hlavu.
Ale mam z toho radost. Velkou radost. Vazne
-
Taky se zacinam poohlizet po necem kvalitnejsim, vzhledem k tomu, ze v aute uz mam muziku dodelanou ke sve spokojenosti, tak bych rad vylepsil i tu u pc :) Co se tyce cenovych stropu tak do zvukovky bych chtel dat max 3t a do sluchatek max 4t(musi byt otevrena). Zvukovku bych chtel idealne se sluchatkovym zesikem, s tim, ze do budoucna by na ni mohli hrat i kvalitnejsi 2.1 ci 5.1 repraky. Zatim jsem koukal po AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HiFi u sluchatek - Sennheiser HD 595. Bude to na poslech hudby a filmu (50/50).
Byla by to dobra kombinace nebo mate jine navrhy v teto cenove kategorii?
-
Osobne bych (pokud nepotrebujes kozenej most a hlavu na odkladani) sel do levnejsich HD 555, ktere bych potom modnul (jednoduse je rozeberes a odlepis takove 2 gumove kurvitka). Menice i konstrukce sluchatek je naprosto shodna s HD595. Kurvitka jdou opet nalepit - tj. neprijdes o zaruku.
S HD555/595 je dle meho nazoru problem s nizkou impendanci. Tvari se totiz, ze je utahne kazda zvukovka, skutecnost je ale jina - viz. celej tento thread. Se vsema zvukovkama krome m-audio transit (ktera HD5x5 jednoduse neutahne) zneji 555 dost prebasovane a zahuhlane. Zesik tedy doporucuju.
Otazka je, jestli by se pak nevyplatilo mrknout se treba na ebayi po klasice jako HD580. K tomu treba osvedcenej zesik od Meier-Audio.
Jakou zvukovku mas ted? Spis bych v prvni fazy uvazoval o sluchatkach + zesiku a zvukovku resil az jako posledni bod. Ona i treba takova Audigy2 nehraje vylozene spatne.
BTW: Jinak mne do Little Dota dotazili elektronky CEI 6AK5W, za nejakych 180Kc/par z ebaye. Proti puvodnim cinskym 6J1 hrajou o rad lepe. Do transita sem zpatky nastehoval puvodni LM772M. AD823 sice hraje uzasne, ale prilisna cistota vysek me pri delsim poslechu unavovala. Doufam, ze tenhle setup mi ted chvilku vydrzi.
-
1 Příloh-a(y)
Caleb už všechno důležité napsal a má pravdu.
Jen tu dám něco, co není v těchto končinách příliš obvyklé a přitom se to tu dá koupit....
Shure SRH440
Detachable Cable: Yes
Isolation: -12dB ~ -16dB
Sensitivity: 105 dB/mW
Cord Length: 10 ft. (3 m)
Driver Type: Dynamic
Impedance @ 1kHz: 44
99 USD
Sennheiser HD 448
Isolation: -10dB
Cord Length: 3m
Cord Type: Straight Left-Side
Coupler Size: Medium
Driver Type: Dynamic
Ear Coupler Type: Full-Size
Impedance @ 1kHz: 32
Acoustic Seal: Closed
Je to nový typ, s potlačením basů. Zmí náramně a na svou cenu kouzelně -- 110 USD
Obě dvě si vystačí s výstupem zvukovky, uvážil bych ještě uváděný typ.
Grado PS1000 (1.600 USD) nebo Senn HD800 (1.480 USD) je tu jen k neporovnatelné legraci :)
-
2Caleb: zvukovku mam integrovanou :)
Audio:
- 6-Channel AC 97 CODEC on board
- Professional digital audio interface supports 24-bit S/PDIF Out
- Supports real time AC-3 Encode by Soundstorm™ Technology
existuji sluchatka co by sli napojit na digitalni optickej vystup? :)))
Jinak jsem mel posledni 3-4roky kombinaci Hercules fortissimo III + Genius SW-5.1 (bohuzel HFIII odesla :()
predtim jsem mel jeste HFII, ktera po koupi HFIII skoncila v bratrovo pc
+ uz hezkejch par let koss UR/30
K tomu sluchatkovymu zesiku: opravdu bys ho dal i kdyz je u zvukovky(treba u te AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HiFi) uveden?
Jinak ty Sennheiser HD 448 vypadaj fakt pekne a cena je taky dost slusna.
Urcite v tom nechci utopit moc penez takze klasika, musi to bejt na slusne urovni a stat co nejmin :)
-
Koss UR/30 sem mel taky, Senny proti nim zneji jak z jineho sveta ;-)
U te AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HiFi nikde sluchatkovy vystup nevidim.
Cetl sem velkou chvalu na ASUS Xonar Essence ST. Sam mam Xonara D1 a ac (nebo prave protoze) sem byl dlouhodobym uzivatelem Creative zvukovek, moc se mi libi jak ma Xonar zpracovane ovladace atd. Kdybych si neporidil Little Dot zesik, tak bych do Essence sel i sam. Pripadne tu je i moznost Auzen X-Fi Forte 7.1, jak uz zde zminoval shapet. To jsou zvukovky, ktere bych doporucoval k HD5x5 nebo 580/600 - tj. ke sluchatkum kde je zesik vice (580/600) ci mene (5x5) potreba.
Ty HD 448 vypadaji hodne zajimave. 32 Ohm je bezna impendance "obycejnych" sluchatek + ono potlaceni basu - to by mozna hralo pekne i s nesluchatovymi zvukovkami. Opet muzu doporucit treba nejakeho levnejsiho Xonara, docela by me zajimalo jak by hral treba Xonar D1 s tema HD 448.
-
2 Příloh-a(y)
JJ
Tak tohle mi sedí. Essence ST jsem koupil na vyzkoušení .... a už si ji nechal.
---------------------
použiji část textu od profa z CzC (my se zname, stejne to má ode mne :-) ) -- a rekl jsem mu, kam to dám ;).
Vynechám jen TI 6120 Preamp for headphones. (16 - 600 ohm)
Amplifier
Texas Instruments 6120A2*1 (120dB SNR, 100dB THD+N @ Vcc±12V, RL=600Ω, f=1kHz)
Tri stereo OPA pro jeden stereo vystup. Je to nezvyklé.
Dva JRC (NJM2114D slouzi jako vstup diferenc. napeti (I/ V - vystup z DAC k LM4562NA (plneni bufferu)
NJM2114D, muze tvori nahtadu za bezne NJM5532 v audiotechnice ( ma ale lepsi parametry slev Rate 15V/µS and a Gain bandwidth of 15Mhz
LM4562 (0.00003% (typ for THD+n and a quick slew rate of 20V/µ and a bandwidth of 55mhz)
Vsechno kontroluji rele NEC UC-2.
Swappable OPAmps ma nastesti karta uz v zakladu.
OPA2134 (popisuji, ze přidava trochu basu a středu, při zachování high-end nastaveni)
OPA2227 ( artikulovane basy, udernost, jako jedine predsunou zvukovy projev "pred" sebe)
OP2107 (vyborne basy a stredy, ale ztraci se jasnost - pro bass. headphones jej preferuji lide nejvice)
OPA 637AU
OPA 627SM (třeba je výhodný pro přísně neutrální sluchátka (AK 701 jako vyšité) ;)
Muzete menit všechny tri, obecně se používá jen vymeny NJM2114D.
-------------------------------------------------------
Všechny OPAMPs jsem poctivě vyzkoušel a a zvuk to mění až neuvěřitelně.
Sluchátka Senn HD595 a HD800 (symetrika, takže s preampem).
Za ty peníze není teď nic lepšího.....
-
Ta varianta Xonar D1 + HD 448 je cenove velmi zajimava, pokud bych chtel hodne muziky za malo penez tak to vypada jako dobra volba, nu popremyslim o tom :)...ale zase jsem si rikal, ze bych chtel zvukovku s integrovanym sluchatkovym zesikem pro jistotu, ze na tom slusnejsi sluchatka budou i kvalitne hrat. Ale jak si mluvil o te impedanci + shapet o tom, ze na ty 448 lze bez problemu pouzit klasickou zvukovku bez sluchatkoveho zesiku by me docela zajimalo jestli se to u primo u tehle neprojevi spise k horsimu kdyby tam ten zesik byl :)
jinak k tej AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HiFi a sluchatkovemu zesiku
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahrav...-hifi-1533.php
http://www.svetsluchatek.cz/sluchatk...gy-7-1-hifi-2/
v obou pripadech je zde v popisu uveden, nu tak snad tam i je :) jinak je ta zvukovka sehnatelna za 2,5t coz bych si i od te D1 priplatil...
-
AUDIOTRAK Prodigy 7.1 HiFi je dobrá karta, jestliže chceme vydržet u WIN XP.
Už Visty a nedejbože Windows Seven povypínají polovinu fičur karty, virtuální kabely jako první.
Stane se z toho běžná karta s VIA Envy chipem, a to může být průšvih.
Win XP jsou bez problémů .... ale jak dlouho ještě ??
-
Procital sem manual k tomu audiotracku, a o sluchatkovym zesiku tam neni anu slovi. Dle meho nazoru timto oznacuji silnejsi linkovy vystup.