nebojte, však já brzo udělám test disků a ještě se ukáže, který disk je nejlepší... :smoke:
EDIT: doufám, že vyhraje IBM :smoke:
Printable View
nebojte, však já brzo udělám test disků a ještě se ukáže, který disk je nejlepší... :smoke:
EDIT: doufám, že vyhraje IBM :smoke:
Seagate WIN :wink:Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
:evil: i kdybych mu měl urvat polovinu pinu a vyskratovat elektroniku tak nevyhraje... :oops: ;D :lol:Citace:
Původně odeslal mitchi
:evil: :evil: :evil: ;DCitace:
No, jak je na tom ten Maxtor s hlukem?
Chci se zbavit svojeho westerna a chci něco opravdu tichýho...
tak to Maxtor neni ten pravej :roll:Citace:
Původně odeslal Marty
Seagate Cuda V nebo 7200.7 (podle toho co s tim diskem hodláš dělat ;D ) nebo IBM 180GXP se zapnutým AAM....nepoznáš rozdíl... :!:
Hm, tak asi vezmu tu Barču... jen co od tebe dostanu prachy za tu desku atd. tak pro ní jedu! :)
hmm, kam ??? taky do CC ???Citace:
Původně odeslal Marty
EDIT: jakou Barču ??? 7200.7 nebo Cudu V ??? pro "normální" použití je možná lepší ta Cuda V... :|
EDIT2: nechci ti radit, ale vem radši IBM ! jo opravdu říkám IBM ! kup si IBM ! ano, opravdu píšu KUP SI IBM ;D ;D ;D ...koupíš si teda IBM ??? kup si ho... :evil: :evil: :evil:
nepocuvaj ho :roll: ber Seagate ten je tichsi :wink:
ten IBM ma kolega a je hlucnesi,ale za to o nieco vykonnejsi :?
zalezi co chces ???
No, jestli muzu taky neco rici, tak tohle : s Westerny mam malou zkusenost, ale nechtel bych je, jsou strasne hlucny...Mel jsem Seagate U6-20GB 5400rpm a taky to nebylo obvzlast tichy, ale na tu dobu se to jeste dalo unest. Dnes mam Seagate V 80 GB 7200rpm a opravdu pohoda, je to velice tichy disk...Me jeste na tom zas tak nezalezi, jelikoz mam velice hlucne chlazeni :evil: To ale nejak spravim :)
ZAVER : S Barracuda V vrele doporucuji
K IBM, nemam zkusenost, nehodnotim :-)
Takže beru 7200.7 a jedu pro něj do Softcomu.. a oproti BarV je výkonnější?
IBM ne... po mých zkušenostech s 60GXP... :roll:
hej :wink: ma vyssiu vnutornu prenosovu rychlost ;D
nj, ale na co ti je, když seek je zase pomalejší ???Citace:
Původně odeslal mitchi
podívej se jenom do složky s windows....vidíš jeden gigovej soubor nebo 15tisíc malinkejch souborů :wink: ...přenosová rychlost je v tomto případě dobrá akorát na ripování filmů nebo kopírování velkých objemů dat...a ten, kdo tohle často dělá si stejně koupí IBMko nebo WD... :idea: , který maj i mnohem menší seek...:smoke:
čili výsledek ??? podle mě je v reálu rychlejší Cuda V než 7200.7... :eek:
Tym xces povedat ze Barracuda V je v seekoch rychlejsia ako Barracuda 7200.7 ?? ?? ???Citace:
Mrkni na my testy na http://www.sweb.cz/DADA/disky.htmCitace:
Původně odeslal Marty
Jestli na to nutne nespechas, tak pockej na 7200.7+ (jsou to 7200.7 s 8MB cache). CzechComputer uz je ma v ceniku (ale zatim s terminem "neznamy").
jo, přesně to chci říct...oficiálně je 7200.7 asi o 1ms rychlejší, ale bohužel Seagate je už dlouhou dobu znám tím, že specifikace jsou pro něj jen pro parádu...realita je opačná :smoke:Citace:
Původně odeslal cox
Souhlas, podle specifikace je Cuda IV a Cuda V stejne hlucna, ale v realu (mam je obe) je Cuda V o dost hlucnejsi pri seeku.Citace:
Jak se meri rychlost toho seeku? Mam Cudu IV, Cudu V Plus, i Cudu 7200.7, takze to muzu porovnat. (Tedy krome HDTachu, jeho vysledky jiz na http://www.sweb.cz/DADA/disky.htm mam.)
Tak mám 7200.7 ... je to něco neuvěřitelnýho proti tomu WD 400 BB ...
jak hlučnost, tak rychlost.
Dělal jsem jen malý testík v DiskSpeed32 a u WD jsem měl tak 25000MB/s, s Bar mám 60000MB/s.... fakt maso... A Sandře nemluvě (asi 32000 zatímco WD měl 12000)
Takže tímto zdravím Paola a volám: SEAGATE RULEZZZ!
To ticho... nechcete někdo koupit zdroj chieftec? Je to nejhlučnější element v mým kompu... :roll: :lol:
Děkuji za pozdrav a taktéž volám: WD 200GB JB RULEZZ! (už mám dva)Citace:
Původně odeslal Marty
Jasně, tak to je s kapacitou někde jinde... jak jsou na tom ty JBčka s hlučností?
Mam ji taky (80ku) a taky si nestezuju :-) Jeste k ni mam Bar. IV... Case mam taky Chieftec ale zdroj mi nehuci ! Mam 360W (jeste jsou verze s 340W).Citace:
Původně odeslal Marty
EDIT: Jo, uz to vidim, mas taky 360 :wink: , tak to pak nevim, asi blbej kousek ...
Jo a pise se ON the air ... :idea:
já mám zase WD 80GB JB a ruleeeez...no hřeje to dost - možná proto že hned nad ním w 3-1/2 pixle je SCSI3ka ... :o) ale hluk neznatelný proti SCSI2Fast (znalci wzpomenou :wink: )Citace:
Původně odeslal Paolo
Já vím že se píše on the air, tohle znamená ale něco jinýho. tn :)Citace:
Původně odeslal Westler
Jinak hlučnost je věc relativní. Ty máš volcano, to je pro mě naprosto nevyhovující.
A co se týče výkonu u chiefů tak to jsou všechny 340W a MAXX 360W :) to je jeden a ten samej zdroj.
Nevim, V7+ mi pripada relativne tichy (do 3500ot/min) ... ono taky dost zalezi na hlasitosti dalsich komponent - mam upraveny chlazeni GK atd.Citace:
Původně odeslal Marty
IBM (Hitachi)!!!!