Jak máš movie jen na TV? To nechápu. Jestli používáš BSplayer, v nastavení vypni mod Překrivu (Overlay) a budeš mít film všude. U jinech přehrávačů nevím.
Printable View
Jak máš movie jen na TV? To nechápu. Jestli používáš BSplayer, v nastavení vypni mod Překrivu (Overlay) a budeš mít film všude. U jinech přehrávačů nevím.
A co Radeonator? Ten taky umi fixnout refresh problem ne? Mate s nim zkusenosti?
Návod na opravu 60Hz problému pod Win9x, WinMe. Catalyst 3.1
1.spustit RegEdit
2. Jděte do:
HKLM/Software/ATI Technologies/Driver/0001/DAL
(Místo 0001 dejte číslo ktreré používá právě váš ovladač).
3a.Přidejte nový binární klíč
DALRULE_ALLOWNONDDCCRTALLMODESUPTO1600x1200.
Hodnotu nastavit na: 01 00 00 00.
3b.nebo můžete zkusit přidat
"DALRULE_CRTSUPPORTSALLMODES" a nastavit hodnotu na 01 00 00 00.
Oba dva způsoby fungují prefektně, rozdíl mezi nimi je, že první dovolí maximální rozlišení do 1600x1200x200 a druhý do 2048x1536x200.
4.jděte do
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Class\Displ ay\0000
(místo 0000 dejte číslo které používá váš monitor). Vytvořte nový string RefreshRate a nastavte hodnotu na 85, nebo takovou, kterou právě požadujete.
5.To je vše teď už jenom restartovat PC.
Čerpal jsem z PiTova upozornění na thread na>
http://www.rage3d.com/board/showthre...eadid=33669081
p.s. Snad jsem to přelozil dobře....
Halen tech.
Tak mne po pol dni trapenia zabralo az toto:
Vsetko ostatne nefungovalo.Citace:
3b.nebo můžete zkusit přidat
"DALRULE_CRTSUPPORTSALLMODES" a nastavit hodnotu na 01 00 00 00.
Oba dva způsoby fungují prefektně, rozdíl mezi nimi je, že první dovolí maximální rozlišení do 1600x1200x200 a druhý do 2048x1536x200.
Huh! Konecne 1152x864x32 na viac ako 60Hz. ;D
Diky PiT za link. :wink:
Zkoušel jsem Ati Refresh Fix a z hodnoty 9300b v 3D Marku jsem se dostal na 3500b. Obraz se skubal a bylo to strasne zabrzdeny. Takze ati fix stoji leda tak za h......
problem s frekvenci > 60 Hz jde elegantne vyresit programem Powerstrip, ktery je predpokladam, ctenarum tohoto fora urcite znamy ;)))) staci najet pravym mysitkem na ikonku v tasku, spustit profily obrazovky/konfigurovat, poklepat na Vylepsene nastaveni obrazovky a obnovovaci frekvenci zadat RUCNE, tj. misto puvodnich 60 Hz vertikalnich zadat np 100 Hz a potvrdit Ok ;))))
Today is Cox. Carl Cox
2 Halen tech : Tvuj postup funguje 100%. Po 2 hodinach hrabani se v registrech pomohlo az tohle. Mooooooc diky :wink:
EDIT: radost byla predcasna. Uz to jede 1024x768 pri 100Hz, ale pri jinym rozliseni se vypina monitor, naskoci napis Signal out of range. Pri 1024x768 je to v poradku. Sapphire 9100 / 98 SE / Cat 3.2
Vyreseno :smoke: . Staci v HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Class\DISPLAY\xxxx\MODES\ pro kazdou barevnou hloubku a rozliseni zadat obnovovaci frekvenci, pri ktery to ma jit.
Ja mam malicko jinej problem. Mam XP, mam 3DClub Radeona 9100, mam 17 palcovej monitor, kterej mi s GeForckou jel uplne v pohode v rozliseni 1280x1024 na 60 Hz,ale ted se mi s touto grafarnou vlni obraz a pri spisteni jakykoliv hry nemam obraz az k okraji monitoru, ale mam tam tak 2 cm mezeru :((. Zkousel sem PStrip, ATiRefresFix ... bohuzel bez efektu. Drivery jsem zkousel 3.2 a ted mam Omegy ty novy, ale stale mam stejnej problem. Muzete mi nekdo PLS poradit co s tim? Jinak monitor mam presne HP Ultra VGA 1280 ... uz nevim co s tim ...
No Ja som sa tiež čudoval ked som doniesol 9500 a nainstaloval W98 a problem bol v tom že to stále malo 60hz. A tá položka čo je v xpčkach kde sa da nastaviť max rozlíšenie a max frekvenci nie je . Ale je to s týmm DDC niečo, pretože ak som pripojil pod win98 DDC suported monitor tak to bolo ok, ale ja mám staré eizo a to ddc nemá a tam je ten problém všade vo win98 mam 60Hz.
Je nutné aby toto téma bylo pořád dáno jako důležité ? co vy na to ? je přece spousta programů,např. refresh force co tyto problémy řeší.
Nie je :)
at delam co delam...tak cs 1.6 me jede pod OpenGL jen an 60hz....rage,nic na to nepomaha...ostatni hry np...je CS 1.6 sux:-(
mam winXP a problem - v dod(mod do halfa) mi jde jen 60Hz,fsude jinde bez problemu...zkusil sem i ReForce a nic.Hraji to v openGL a powerstrip se mi m moc instalovaz nechce....nevite co s tim?
Mám Powerstrip 3.30 a s obnovovací frekvencí nemám žádné problémy.
Ja mam PS 3. 40 a tiez uplne v pohode...
Mne to vsetko vyriesil Rage3D Tweak :D :D
Skuste ho :wink:
AMD Athlon XP 1600+ @1800+ (1543 Mhz 10.5*147/1.760V ) AGOIA / TITAN TTC CU5TB / MB ECS K7S5A O/C BIOS Cheepo / 2x128 MB SDRAM PC133@147 CAS: 2-6-3 Fast Mhz PQI/APACER / Sapphire ATI Atlantis RADEON 9100 64 MBDDR AGP 4X 250/430@301.5/270 4ns SAMSUNG + ventilator z chladica EVERCOOL ND12 / COMPAQ V70 / 10GB IBM QUANTUM FIREBALL + 6.4GB Western Digital. / Realtek Fast Ethernet PCI Adapter 100/10Mbps / SB LIVE 5.1 DIGITAL / ATX 350W MS / CDRW TEAC W58E 8x8x32, DVDR TEAC 516E 48x16x2 / Repro:KINYO SW-210 + ENCORE P-160-3D /
Tak jdu se sem znemožnit:
mám problém při spuštění 3dmark03 nebo worms2 nebo starcraft mi jede monitor na 120 Hz a to je pro něj už dost.
Ať dělám co dělám tak to jede na 120. V registrech jsem to nastavil, zkoušel jsem různé programy a nic. Když zkusím jiné hry a dávám rozličné frekvence tak mi to sedí jak jsem to nastavil , ale jak spustím (zatím) tyto tři soft. tak to jede na 120Hz. Né nejsou pro mě důležité , ale technicky to nechápu.
PS: mám Win Me a ATI 9700
Ja som mal ten isty problem s RADEONOM 9600 PRO a win98se. Nedal sa mi zmenit refresh na ploche na ziaden iny ako 60Hz. Napisal som do ATI, a oni mi odpisali tuto jednoduchu modifikaciu registrov:
START\RUN and type REGEDIT and press enter.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ATI Technologies\Driver\0000\DAL".
"IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo"
CURRENT: "01 00 00 00".
MODIFY TO: "00 00 00 00".
Odvtedy mi vsetko pekne chodi. O co teda islo ? Ta premenna v registroch hovori aby driver necital monitor inf subor, lebo tieto nove karty predpokladaju, ze mate DDC monitor a taketo monitory priamo oznamia gfx karte refresh.
Bohus
bohusk@host.sk
diy za nfo,tohle z7usim doma u brachy - uz mi tech jeho 60Hz na 19" montaku vyziralo oci(samo ze sem mu tam predtim nahral powerstrip,jenze on pak reisntalil a byl liny nahrat ho tam znova :-) )
U ReForce je třeba po nastavení frekvencí pro dané rozlišení ještě zajít na nastavení monitoru (na ploše pravým tlačítkem Vlastnosti, nastavení, upřesnit, monitor) a tam zatrhnout položku, která zní asi takto "Zakázat frekvence, které neumí monitor zobrazit" (z hlavy to přesně nevím a ve škole na WinXP nemáme práva toto nastavovat) a pak to již funguje bez problémů.
Tak to stejně nepomohlo."00 00 00 00".Citace:
Původně odeslal bohusk
sorac, ja som tam zabudol dopisat, ze potom treba restartnut comp a nastavit spravny monitor inf.... :-)
.....ak si to uz skusal a nepomohlo to, tak skus v tej ceste zmenit tie 4 nuly Driver\0000\DAL na tvoj aktivny driver.
Ak ani to nepomoze, tak chod na www.ati.com/support , vlavo klikni na email us , vyber si installation problem a napis im. Musis ale vediet spravne po anglicky sformulovat svoj dotaz. Oni ti poslu najprv nejake FAQi, ale nesmies sa nechat odbyt a posli response znovu.....
Jsem mrtvej muž , nejde to a nejde.
Nechápu to , nastavená frekvence sedí v jakémkoli rozlišení.
Ale jak spustím Starcraft tak to jede na 120Hz.
A jinak Bohušu dík.