to jo, a najuzasnejsi je xp1700+ DLT3C taktnuty na 2800+ za cca 2 tacy a k tomu na doske ECS s cipsetom SiS746 na 200FSB za min jak 2 tacy 8-) :arrow: :!: :D TOMU hovorim THE BEST kupa roku 8-) :D 8-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
Printable View
to jo, a najuzasnejsi je xp1700+ DLT3C taktnuty na 2800+ za cca 2 tacy a k tomu na doske ECS s cipsetom SiS746 na 200FSB za min jak 2 tacy 8-) :arrow: :!: :D TOMU hovorim THE BEST kupa roku 8-) :D 8-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
NESOUHLAS: :idea:Citace:
Původně odeslal DeeKay
Přetaktovat XP1700 na XP2600, popř. výš to už teda rozhodně není jen tak. Nevyhneš se řádnému a taky hlučnému chlazení, pořádnému Vcore dopingu a nároky na DDR a desku jsou přímo extremní co se kvality a stability týče. Osobně mám mnohem lepší zkušenost s XP2100 TB. Na hodnotu XP2700 ho rozjedeš bez jakejchkoliv potřeb navíc, na defaultní napětí a s těma nejobyčejnějšíma DDRkama - 100% stabilně a stačí k tomu i levná deska s Nforce2. Výkon tohoto "výsledku" (13-13,5x166) dosahuje na výkon reálného BARTONA na XPcca3000, který rozhodně nepřetaktuješ na XP4000, takže nemá valný smysl ho kupovat za tak bláznivou cenu. :eek: :D
Osobně si myslím, že XP2100 TB za cca 3tácy je v současné době absolutně nejlepší koupě CPU AMD.
no ak si si nevsimol, tak uz "stare" xp1700+ ktory mam aj aj a potrebuje na pretaktovanie na hodnotu 2600+ uz 1,8V , tak tie sa uz stratili z trhu a su nahradene XP1700+ DLT3C s napajanim 1,5V, ktore idu na 2700+ s 1,58V a na 2800+ uz s 1,6V takze pohoda :D 8-) , neni treba kupovat zadne 2100+
apropo, aj ked nemas stastie na DLT3C s 1,5 az 1,6V, tak napr. moj procak ziveny 1,8V uchladim tichym 2000ot. vetrakom ... takze netreba sirit zase paniku :wink: o hlucnom chladeni...
Alien: hrube s tebou nesouhlasim, vim ze si chces ospravedlnit nakup o litr drazsiho prociku, ale XP1700+ DLT3C neni nutny provozovat na nakym vysokym napeti a tudiz ani naky lepsi chlazeni vuci tvymu procaku.
takze podle me XP2100+ nejlepsi koupe rozhodne neni :wink:
musim suhlasit s DeeKay-om 8-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
jak tak koukam tak moje PC je uz brutalne RETRO :lol: no tak at vam to jede chlapi..cus Nak
no nebut smutny - pozri na moju dosku a pamate (SDR :wink: ) - tiez RETRO jak HOVADO :oops: :roll: 8-) :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
ještě že já tady nepíšu, že nákup XP2400+ je ta nejlepší koupě :lol: ;D
;D HAhááá, já si nemusím nic ospravedlńovat, vidím svůj výkon denně doma a s úsměvem se pochechtávám všem těm, kteří toho dosáhli sice jak říkáš o tisícovku levněji na CPU, ale s nasazením životnosti ostatních komponent (včetně toho CPU). Věřím, že tu nikdo nevěří blbosti, že XP1700 jde rozjet a dlouhodobě provozovat 100% stabilně na XP2600 na defaultním Vcore (a to nemluvím o vyšších FSB, třeba tak okolo 200MHz) ....a to vše jen tak s nějakým fanem na 2k ot/min. XP2100 si přefikne na XP2700 i moje babička bez základních znalostí o/c praktik a to bez jakékoliv nadměrné zátěže okolních komponent, které by mohly jakkoliv destabilizovat chod systému, programů, životnosti HW a podobně.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Neodsuzuji tu schopnosti overclockerů, to v žádném případě, jen porovnávám úsilí vynaložené na stejné zhodnocení dvou komponent ...
Taky nešířím paniku, naopak chci zabránit rozčarování některých potencionálních čtenářů, kteří by tomu mohli uvěřit a potom se doma hrozně divit ......
Jenže tady šlo přeci o FX5200 ne ....?? Resp. moding R9500 na 9700 ne ...??
Sorry, ale stačí se podívat na tvůj podpis, ta sestavička je setsakramentsky vyladěná a nabušená na extremní o/c .... což teda je sice velmi chválihodné, jsi šikula, ale těžko to doporučit jako optimální doporučení tak jak jsem to myslel já, páč kromě o/c nadšenců tvého kalibru do toho nikdo nepůjde ... včetně mě ....Citace:
Původně odeslal Marcelino
jaky FSB200?? daš násobič jak blazen a pojedeš s malym FSB a paměti zas v poho
tak to by stačilo a zase z5 k FX5200
No teraz som kukal do cenniku a maju tam najvacsiu vykonostnu bombu menom MANLI FX :lol: 5200 za 3090,- a 5800 za 13990,- bez dph.
Tak ted trochu zpet k topicu, GF FX 5200 od Sparkle uz dorazila - takze vecer budou vysledky. Akorat pameti to ma nic moc - Samsungy myslim ze 5ns (takt uvadeny na krabici 250/400) - ns pameti poznam podle posledniho cisla v prvnim, nebo druhym radku na cipu?
Citace:
Původně odeslal Aliencz
KUA,koukam ze nejsem jedinej,gdo tak trochu rad odbyha od tematu ;D Kolik tipujete,ze bude stat 5600 a 5600ULTRA??Tam uz ten vykon nejakej bude ;D a v AA je dobra.
2Marcelino:ja mam taky SDR,bud fpoho ;D
5600 asi 7k
5ns :-o
Ale hown..,to neni mozny,5 ns,gde si to cet??A nebo to bylo nejaky Manli :lol:Citace:
Původně odeslal joXerus
ale to psal vlask že ta 5200 ma 5ns :wink:
Ja newim,ale podle me je to blamaz ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Ti dam blamaz :evil: . Clovek jim tady donasi takove rychle zarucene informace a oni ho jeste obvinuji z blamaze :o . Cena stanovena na 4050,- s DPH MO - ma 128MB DDR, na krabici uveden takt 250/400, ma to DVI+Svideo+obyc VGA, redukci z DVI na VGA a SVideo kabel.Citace:
Původně odeslal SPYKER
A na pametech je napsano presne tohle
SAMSUNG 307
K4D28163HD-TC50
Made in Korea
Tak mi reknete jestli maj fakt 5ns (estli sem to typnul spravne)
A téhle variantě o/c mám říkat "ideální volba" ....??? Takhle se k požadovanému výkonu teda těžko dostaneš. Zkus porovnat 10x200 vs 20x100 (extremy pro srovnani) = oboje 2GHz .... výsledky výkonu dramaticky rozdílné. Potom to ale onomu XPratingu po přetaktování vůbec neodpovídá ..... to zn. že XP1700 s nastavením cca 16.5x133=2190 není XP2700 ani náhodou ....Citace:
Původně odeslal joXerus
No,tak si moc nezatkatis,ale urcite se objevej i se 4ns :wink:Citace:
Původně odeslal Vlask
No ani ty 4ns nebudou zrovna super.....
Na me stavajici sestave to da 880 v 3DMarku03 a 6679 v 2001SE. TO je docela malo, kdyz uvazim ze s MX440 udelam okolo 5500 v 2001SE. Drivery zatim byly z CD - 43.03, uvidi se co na to novejsi verze.
hehe,to moje 8500LE s taktem 250\200 dam stejny score!!!!!!!!!takze je to S H I T :))) :lol: :lol:
Mno takze takt mame stejnej :-) Ta karta ma taky 250/200 ale tedka s novejsima driverama 43.45 to da 1478 v 03 a 8100 v 2001SE. Takze ty ovladace opravdu k necemu jsou aspon v pripade 3DMarku.Citace:
Původně odeslal Dr.Xander