Re: Google Chrome - nový prohlížeč
Citace:
Google has responded with haste to the huge outcry about a section in Chrome's EULA that gives Google "a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license" to do all kinds of dirty stuff—in public no less—to content you post through Chrome. Rebecca Ward, Senior Product Counsel for Google Chrome, told Ars that it's actually an oopsie from basically copying and pasting the same EULA it uses in other products, and that they're updating it as fast as they can to remove the ridiculous terms.
http://gizmodo.com/5045050/google-up...be-less-creepy
No proto.
Ale stejně bych řekl že to prostě "zkusili" ... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Marty
No proto.
Ale stejně bych řekl že to prostě "zkusili" ... :rolleyes:
Zkusili a řekl bych, že dat posbírali dostatek... :(
Ze by to vypadalo na lepsi dobu?
Je otazka, jestli to byl zamer. Zase na jednu stranu, proc by neco takoveho Google delal ;(
Ac jsme vsichni jen lide a chybujeme, nechce se mi prilis verit, ze to by to cele bylo jen o problemu s copy / paste.
http://www.ilovebonnie.net/tinfoil-hat.jpg
iste, google si specialne na toto naklonovat armadu opic,
ktora v obrovskej podzemnej tovarni vyhodnocuje vase precious data :DD
kazdy z vas bez citania odklikal uz tolko EULAs, ze vam kludne niekto
moze zazvonit zajtra na dvere a vypyta si oblicku :D (ledvinu)
inak chrome sa mi paci, pokial to poladia a dostanu na uroven vybavenosti opery tak to kludne pouzivat budem
Citace:
Původně odeslal
Marty
No ty samostatný procesy jsou dobrý k tomu, že když otvíráš nějakou stránku, která je "náročná" - tak se ti nesekne celej browser, ale jen ten tab s tou stránkou. Já si často prostředním tlačítkem naotvírám víc stránek a můžu si odskočit, protože browser se sekne.
To by som chcel do Konquerora. A WebKit tiez (ten hadam uz coskoro bude).
http://blog.chromium.org/2008/09/wel...romium_02.html
Today, Google launched a new web browser called Google Chrome. At the same time, we are releasing all of the code as open source under a permissive BSD license.
k sosnuti zde
Citace:
Původně odeslal
Mymak
ROFL.
Tady je review a porovnání: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3398
Nepřijde mi to jako nějaký zázrak a v rychlosti už vůbec ne, ale nezkoušel jsem to ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tak si stáhni to chromium, netřeba instalovat viz link výše od Mymaka.
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
iste, google si specialne na toto naklonovat armadu opic,
ktora v obrovskej podzemnej tovarni vyhodnocuje vase precious data :DD
No ono uz se to v podstate deje, takze na tom nevidim nic smesneho.
ale clanek 12. nezmenili.... takze se vam bude chrome aktualizovat (menit funkce apod) bez vasi kontroly
tj. neverim, ze by v chrome mohlo nekdy fungovat blokovani reklam
jsem nenáročný uživatel internetu a s tímhle prohlížečem jsem maximálně spokojený.
i když je vybírání stránek trochu zmatený tak co se týká pamatování příhlašovacích udajů to ma tenhto prohlížeč na jednicku. i práce s videem.
posledni dobou me mozilla pekně vytačela tim ze si prestala pamatovat hesla a videi treba z youtube jeli jen do poloviny.
tedka jsem spokojen
Podařilo se někomu Chrome aktualizovat přímo v prohlížeči? U mě fungovala jedině odinstalace staré verze a úplně nová instalace poslední verze.
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Podařilo se někomu Chrome aktualizovat přímo v prohlížeči? U mě fungovala jedině odinstalace staré verze a úplně nová instalace poslední verze.
Mně update skrz dialog about... nefungovala, ale update pomocí stažení balíčku a spuštění rovnou z download baru chrome šlo. Samo se to aktualizovalo ani se na nic neptalo.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Mně update skrz dialog about... nefungovala, ale update pomocí stažení balíčku a spuštění rovnou z download baru chrome šlo. Samo se to aktualizovalo ani se na nic neptalo.
jo, to je ono, dialog about nešlo, tak jsem ho odinstaloval a nainstaloval znovu klasicky :) příště to zkusím tak, jak píšeš...
jinak při instalaci poslední verze se mi to zaseklo v posledním kroku, na monitoru zůstalo viset okno s dvěma zašedlými tlačítky, vůbec jsem nemohl dál. Ve správci úloh (win) pořád visel instal. proces chrome (název už si přesně nepamatuju) s 99% vytížením cpu a Chrome nešel spustit. Nejprve jsem musel ten instal. proces ručně killnout a teprve pak se Chrome spustil.
Co se týče zkušeností: Spousta stránek se zobrazuje opravdu bleskově. Narazil jsem ale také na několik nefunkčních/podivně pomalých případů, zatím bych je označil spíše za výjimky, uvidím v dlouhodobějším provozu.
dneska jsem si po dlouhe dobe pouzivani otevrel okno v mozille a nechapu jak sem vydrzel tak dlouho cekat na nacteni stranky :)
Našel jsem zajímavý článek o skrytých volbách Google Chrome, který najdete na root.cz:
http://zdrojak.root.cz/clanky/google...ni-prohlizece/
Uz sem to po pocatecnim nadceni z prvni stranky chtel instalit, ale jeste asi chvilku pockam ;)
no ja musim rict ze po delsim pouzivani tohoto prohlizece sem narazil na par veci kvuli kterym si opet musim pustit mozilu. treba prehravani videa z youtube a ruznych serveru nepracuje jak ma, dost se jich ani nerozjede. v mozile ano.
na internetove bankovnictvi musim naopak pouzivat explorer, takze stejnak nakonec musim mit v pc vsechny 3 prohlizece.
na serfovani beztak pouzivam chrome ale klidne bych pouzival mozilu , kdyby si aspon pamatovala prihlasovani udaje. nevim proc ale pri kazdem nacteni serveru musim psat uzivatelky jmena a hesla znova a znova.
mne si mozilla pamatuje uplne vsechno :-)
ale setkal jsem se s tim uz taky, ze si nic nepamatovala, myslim, ze staci smazat profil a bude to ok
Citace:
Původně odeslal
Euphon1c
no ja musim rict ze po delsim pouzivani tohoto prohlizece sem narazil na par veci kvuli kterym si opet musim pustit mozilu. treba prehravani videa z youtube a ruznych serveru nepracuje jak ma, dost se jich ani nerozjede. v mozile ano.
na internetove bankovnictvi musim naopak pouzivat explorer, takze stejnak nakonec musim mit v pc vsechny 3 prohlizece.
na serfovani beztak pouzivam chrome ale klidne bych pouzival mozilu , kdyby si aspon pamatovala prihlasovani udaje. nevim proc ale pri kazdem nacteni serveru musim psat uzivatelky jmena a hesla znova a znova.
Neházel bych flintu do žita, Chrome je pořád ještě chromá beta. Já osobně zas postrádám synchronizaci bookmarků...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Neházel bych flintu do žita, Chrome je pořád ještě chromá beta. Já osobně zas postrádám synchronizaci bookmarků...
tak to naštěstí nevím ani co je :)
ja chrome jinak používám, zvykl jsem si už na to prostředí.
Wong: jak myslíš smazat profil? zkusím si s tím pohrát určitě někde bude zakopaný pes, taky mi to veškerý hesla dříve ukládalo a pamatovalo si je to.