jaj, to je bída, když se to zvedne ani ne o 500 Mhz :) když moje E2160 se o těch 1100 mhz zvedne bezproblémů a to má násobič 9. Asi si tu E2160 ještě dodřu a počkam na Nehalem, jsem zvědavej jak ten bude OC friendly :)
Printable View
jaj, to je bída, když se to zvedne ani ne o 500 Mhz :) když moje E2160 se o těch 1100 mhz zvedne bezproblémů a to má násobič 9. Asi si tu E2160 ještě dodřu a počkam na Nehalem, jsem zvědavej jak ten bude OC friendly :)
tak sem docela příjemně překvapenej ze svý nový E5200, pokoušim co z něj dostanu, skončil jsem zatim na 333x12 (4GHz) při 1,344V (ukazuje cpu-z), orthos 11h bez chyby a stále běží, tak doufam že do rána nepadne :)
nene, 21 hodin a stále běží .. no nechám to těch 24 a pak zkusim nějakej real test:)
ha .. tak 25 hodin bez chyby :)
screen .. link
jinak sestava:
Gigabyte EP45-DS4 bios F6
E5200 - 333x12, Vcore na auto - deska si přidala na 1,344V
chlazeno Scythe Ninja 2
paměti Kingston HyperX DDR2 800
sérii CPU atd. hodim až to vyluštim z fotky před instalací:)
JJ procak E5200 vypada zajimave (misto orthose ci prime95 25.7 zkus intelburntest 1.8 odtud protoze zaprve vyzhavi comp dobela TESTUJE PROCIK I DOSTUPNOU PAMET a obecne se rika ze 10minut je jako prime95 23hodin. Postup davas zaprve Y jako ze chces najit chyby, potom 1 ku maximalni zatizeni a pak 5 nebo vice to je pro pocet opakovani A HLAVNE SLEDUJ SI TEPLOTUUUUU ) Je ve verzi i pro 64bit a v poslednich verzich lze pouzit i pro AMD procesory tak si vyber. Muj procik byl v x64 prime95 testu 48 hodin stable at uz blend ci small, pri tomto testu to lehlo uz u druheho pruchodu - pridal jsem o zub voltiku a vse ok.
tak jsem zkoušel intel burn .. a samozřejmě to okamžitě spadlo, tak jsem zkoušel vyšší napětí, nižší frekvence a vždy okamžitě po spuštění to žuchlo (na maximum stress) .. a taky na nominál, což mi přijde divný - aby v tej aplikaci nebyl nějakej bug :/
Nevim stat se muze vse, ale ja to mam otestovano asi na 50 compech at uz intel nebo amd
a OS?
prostě to na max stress spadne i na nominal 200x12,5 def. Vcore ..
Na xp sp3 vetsina, ale i nejake s vista x32 i moje vista x64 , vsak to zkus na sve 2nd machine neobo notesu a uvidis :)
mam vistu x32, až zase pustí msdnaa tak zkusím i x64, každopádně je to hodně divný, na nominál by to snad tak po půlvteřině nespadlo :)
A co teploty, v biosu zkus nastavit voltaz rucne, a taky jestli ti to nedelaji pameti (v prime 95 jsi pouzil small fft nebo blend , blend totiz testuje i pameti , small fft jen cpu)
spadne to i když je prostě vše na default, čili i paměti dle SPD .. no ještě je porjedu memtestem
paměti v poho .. memtest 2h bez chyb .. tak nevim :)
Taky trošku OT.. ale jak píše paik...zkoušel jsem xkrát intelburn 1.8 a naprosto u mě vpořádku a teplota max kolem 56stupnů. Sestava s E8500 422x9.5 1.256V Bios.
Jen tak pro info,čím měříte teploty?
tak jsem si ho taky objednal tak doufam ze zas nebudu mit nejakyho zmetka.
tak zatim letmy testik
-def V je 1,15V
3000mhz na def V - hodinu orthos max temp 50
3200mhz 1,2V po 18 min spadl orthos max temp 55
3500mhz 1,3V a zatim to jede 6 minut uvidime max temp 62 / edit padlo po 2 hodinach /
tak uz mam odzkouseno 3500 mhz 1,325V /bios/ real 1,296 - 1,312V orthos asi 10 hodin / teplota 64 a kdyz dam ten Intel burn test tak mam 74-76 stupnu
vys asi nepujdu pac se mi nechce jit Voltama moc nahoru
12,5x280 mam nastavenou delicku. pameti jedou na 840 mhz / nevim co je to za delicku/
eist a c1e mam vyply protoze kdyz jsem to mel zaply tak mi to delalo obcas BSOD a kdyz to mam vyply tak bez problemu.
ted jsem v praci ale za chvili budu doma tak pokud jeste neco chces tak napis.
edit pameti dostali 1,9V mch jsem dal +0,1 V jinak temer vse je na def