Re: obycejna klavesnice - druh na vymreni?
Nej klavesnice ever pro me je zatim Benq A122. Nedavno se opet objevila na CZC, tak jsem ji dal do kosiku a druhy den uz zmizela :(
Rozmisteni klaves perfektni, navic ma takovy stredne-vysoky zdvih, mezi standardni a notebookem. Ani neni tak hnusna jako na obrazku. Jedina nevyhoda je rozmisteni eFek, nechapu proc nejsou po ctyrech ale po trech. Jinak super ;)
Jinak se pridavam k placi nad soucasnym stavem klavesnic, je to fakt bida. Osobne vyzaduju dlouhej levej shift, dlouhej Backspace a dlouhej enter. Přesne jako ma vyse uvedena Benq. Jinak moje T60 ma uplne domrveny rozlozeni, malej shift, giga enter. Sem blb ze jsem si to nekoupil z USA s jejich layoutem.
Jinak se mi docela libi diNovoEdge, ale je drahy a ma tunu kravin, do cehoz bych asi nechtel moc triskat...
Citace:
Původně odeslal
Commander
Jedina nevyhoda je rozmisteni eFek, nechapu proc nejsou po ctyrech ale po trech.
To je okopirovane od M$ a je to na zabitie...
Citace:
Původně odeslal
KtK
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Nema nekdo tip na typ?
http://www.a4tech.com/ennew/product....cid=101&id=491
http://www.a4tech.com/ennew/product....scid=12&id=520
vypada to ze spravne rozlozeni dela jen A4-tech, skoda ze to nikdo nedovazi,
pro me nejhorsi co muze byt je maly levy shift nebo maly backspace, takze jsem nakonec skoncil u jednoradkoveho enteru, coz mi tak nevadi
Citace:
Původně odeslal
vixl
Buh ti zehnej! Davam si to do bookmarku..
EDIT: k dostani je kb720: http://www.lan-shop.cz/klavesnice/a4-tech/45118 (aspon papirove)
Je to sice lowend, ale rozlozeni je presne pro me. Hura :)
Citace:
Původně odeslal
vixl
ta slim vypada celkem dobre! Mozna by stalo to prubnout a kdyztak udelat hromadnou objednavku od nekud :)
Ta A4tech slim vypadá fakt dobře, tu bych si taky nechal líbit:drool:.
O bože!!! KONEČNĚ! ;D
Ta Smart vypadá asi nejlíp. Teď ještě kdyby byla bílý barvě a kde ji u nás sehnat :)
Rozložením by jako alternativa MOŽNÁ šlo i toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55599
http://www.lan-shop.cz/klavesnice/a4-tech/45119
Tahle by byla perfektn9, jen kdyby nebyl ten backslash vpravo od shiftu (nechápu).
Kdybysme udělali objednávku, vzal bych si rozhodně 2-3ks (a byl by tak deset let pokoj ;D)
Psal jsem do CzC a vyjádření:
Dobrý den,
Pokud máte o klávesnice zájem, rádi Vám je dodáme. Podnětů na zařazení některého produktu do sortimentu je opravdu hodně, takže nedokážene všem vyhovět a zrovna v tomto případě myslím, že máme v nabídce klávesnice s obyčejným rozližením.
V případě dalších dotazů se na mě neváhejte kdykoliv obrátit.
S pozdravem
David Trčka
Vedoucí obchodu
takže bude nebo nebude? určitě bych taky vzal
A jsme v loji.
Dobrý den,
tak bohužel kolega z nákupního oddělení mě informoval, že v tuto chvíli je
dodat neumíme. Každopádně jsou velice pěkné a pokud se nám je podaří sehnat,
tak je zařadíme do našeho ceníku.
:(
Z ofiko nemeckyho eshopu:
Dear Jan
We have only German Layout
Best regards
Stefan
Nemeckou teda ne:(
Zkuste vyhledat "Samsung SWT1000" leckde ji ještě mají skladem. Splňuje většinu požadavků. Jediné minus je přítomnost win kláves a té pro kontextovou nabídku. Ale to mají dnes všechny.
Na czc ji už nemají, ale je tam alespoň foto, které se dá zvětšit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37513
Já jsem při nákupu této klávesnice asi před 4 lety, kdy jsem obyčejnou klávesnici hledal velmi velmi dlouho, raději zakoupil rovnou 4 kusy a dneska ještě dva ve skříni mám. Nelituji. Pomalu se blíží čas, kdy je vyměním za ten hnus na kterém píšu a na kterém je podle nejnovějších výzkumů více bakterií než na záchodovém prkénku..
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/37513v.jpg
kupoval jsem na vanoce rodicum set od geniusu = klavesnice a mys, je to ten typ s malym backspace..
ale nemyslim, ze by byl problem sehnat vyhovujici obyc klavesku...
ten set stal okolo 400 v kamenym obchode..
bohuzel na top neni napsany typ a krabice je fuc jen na hore je napsano "logo" a divnej panacek :=0
V praci mame jako klavesnice Dell RT7D50. Vypada sice divne, ale rozlozeni je normalni (velky backspace, oba shifty velke, zadny presuny klaves...)
Nevim jak dobre se da ovsem koupit.
eBay na ebayi je asi vse takze by se to dalo vzit tam...
Citace:
Původně odeslal
Koudy
V praci mame jako klavesnice Dell RT7D50. Vypada sice divne, ale rozlozeni je normalni (velky backspace, oba shifty velke, zadny presuny klaves...) ...
mám ji doma, a má malej enter - na to jsem si nezvykl. Hraju na ní jen Frets on Fire, jako "keyboard kytara" je dobrá :-D
Jo mne se zda US rozlozeni klaves lepsi nez CZ (tzn malej enter a oba shifty velky). Ale je to o zvyku pravda... Pokud budete hledat na ebay.co.uk tak tam je s velkym enterem.
Citace:
Původně odeslal
KtK
velky Enter (ne aby mu shora ubiralo misto '\'), oba dva dlouhe shifty (tj jako dve bezna tlacitka), a normalni dlouhy backspace. A samozrejme klavesy na normalnich mistech, tj zadny posun bloku s del-pgDwn x del-ins, atd.
Toto je nesplnitelné, protože někam tu klávesu "|,\" musíš dát, buď zkrátíš jeden shift nebo okleštíš Enter či bude BS jen na velikost jedné klávesy.
Já jsem dlouhodobě spokojen s Chicony 2971 a pro jistotu sem si koupil ještě jednu do zásoby.
http://www.lan-shop.cz/img/klavesnic...15338/detail_1
Ta Chicony nevypadá vůbec zle! Jen bych se za tuhle cenu "bál" kvality. Spousta klávesnic má buď příliš velkej nebo malej odpor kláves. Ale co... Za ty prachy to zase vůbec nebude mrzet zkusit :) Koupím černou mámě, zkusím něco málo napsat a kdyžtak napíšu dojem.
Rozložením je skoro ideální.
Používám je (dvě v práci a jednu doma) už několik let a krom toho, že mají opravdu trvanlivý potisk (všechny jsou bílé s černým a červeným potiskem) tak s nimi nebyl (ťuk ťuk ťuk) žádný problém. Dělají se dvě verze - s PS/2 a s USB.
Já potřebuji také velký Enter a Shifty, ale časem jsem zjistil, že mi stačí malý BS, protože jej stejně "nahmátnu" na rohu klávesnice.
Chicony jsou dobre klavesnice. Potisk skutecne vydrzi uplne v pohode.
Chicony jsou držáky i po mechanické stránce, nejen co do popisků (oproti třeba Geniusům, Samsungům, všem levným šidítkům a některým Logitechům). Navíc k vyčištění stačí odšroubovat 8 šroubů a dát celý vrchní plastový dekl pod sprchu nebo do myčky.
Nicméně raději než 2971 mám 2961, byť je hlučnější (je totiž menší, má větší sklon i prohnutí, nemá "utopené" klávesy a je stabilnější), nové se už bohužel nedělají a na 9810 se tak moc dobře nepíše (je "rovná", trošku netsabilní a prohýbá se). Takže mým ideálem by byla 2961 ve ztišeném provedení a měkkým dosedem kláves.
Ten Keytronic E06101U vypadá velice dobře, ale musel bych to "osahat". Jen to podle ceny v USD vypadá na dvojnásobek ceny 2961 kdysi (při 20 USD odhaduji, že pod 500 se v ČR asi nabízet nebude). A k mé smůle potřebuji české popisky, přestože se na klávesnici dívám jen periferně a píšu téměř poslepu.
necetl sem celou diskuzi,ale osobne pouzivam
Keytronic KT1000 (doma) prace pak nejakou starou Compaq (nejtezsi klavesnice co znam).
V zasobe doma mam pak Lenovo ThinkPlus Preferred Pro USB Keyboard
ps:moznost sehnat starsi (nekdy nerozbalene) klavesnice co se do CR vozi v IT srotu z anglie. cena nizka (tip tak 30kc/klavesnice - lesi vzit vice kusu - prodava se to tu na vahu, nebo se to odveze do turecka :D)