Ja nejvic vzpominam na PC XT made in Zbrojovka Brno a monochromaticky monitor cernozeleny. Grafiku bych tipnul taq na ....
.... to teda faq nevim.
Printable View
Ja nejvic vzpominam na PC XT made in Zbrojovka Brno a monochromaticky monitor cernozeleny. Grafiku bych tipnul taq na ....
.... to teda faq nevim.
Urcite voodoo3 :D
Jednoznacne voodoo1 Na tu dobu super grafarna. Ked som kupil Nvidiu bolo mi jej luto zbavit sa
Riva ZX128MB 8MB RAM
Asi Hercules alebo nieco podobne :-)Citace:
Původně odeslal patka
nebo Trident
Co se týče nostalgie pak bych to videl asi takhle:
1. Voodoo 1 - i Quake3 jsem na ni rozbehal neprosto quick, byla to best of the best karta (akcelerator chcete-li)
2. TNT2 M64 - ale ta me fakt moc nenadchla taky se va slotu neohrala vic jak 1/2 roku
3. GeForce 2MX - to uz byla konecne lidova a dobra karta zvlaste ta od Herculese ;D
jinak prvni co jsem potkal byla samozrejme skvela S3 Trio 2 MB PCI
koukam, ze se tady asi vetsina lidi shodne - Voodoo 1 byla proste skvela a prelomova, a takovou kartu uz nikdo nikdy nevyrobi......necht odpociva v pokoji a venujme ji minutu ticha ;D
3DFX Voodoo 3 3000 PCI
Nikdy sem nebyl z karty tak štastnej jako když před glidem vytočila to logo 3DFX. Nikdy nezapomenem.
No, při koupi jsem měl rád všechny karty, po dlouhém používání jsem je nenáviděl, protože na nic už nejelo.Teď zrovna nenávidím GF2 MX :D .(Začínal jsem s S3 Trio PCI, pak jsem měl pučenou S3 nevím co AGP, no a teď tu výše popsanou.Vlastně jsem jich ani moc neměl ;D )
Má nejmilejší byla zatím Inno TNT2.Šla ze základních 125/150 na 170/195......čest její památce...
Nejvetsi radost jsem mel z Voodoo1 - v Quake jsem jenom chodil a dival se na vodu, to byla nadhera.
STB Velocity 100 (Voodoo 3) slouzi jeste ted, obraz krasny, vykon dostatecny, ale takovy skok uz to nebyl.
a dalsi nostalgicka vzpominka:
cca 1993
Western Digital Paradise - chip tam byl od Diamond-u, sbernice vesa local bus, pamet 2MB velmi rychla (myslim ze to melo 20ns - a to byla na tu dobu bomba) :-)
predtim nejake tridenty, potom s3, ati rage 128pro, ati AIW rage 128, inno tnt2, r7500 a ted r9100 od sapphire
ale nejvic vzpominam na WD Paradise
pamatuju taky na MSI TNT2 m64 125/143 default a jela 190/185 a Baronovi jeste vic a vykon byl o 35% vyssi v 3demarku 2001.
No taková ATI RAGE FURY MAXX byla super a 8MB TRIDENT BLADE nebyl taky k zahození.
...taky rád vzpomínám na voodoo1 to byl tenkrát nářez - revoluce ..... ani jsem nemoh věřit svým očím :lol: :lol: :lol: ..... jojo...... ale to už je dávno .....
Ja nekdy rad vzpomenu na no name TNT kterou jsem mel od zacatku jeji ery (nejaky 4 roky) jeste na duronku.
VOODOO 2 12M grafiky,pasivně chlazená pamatuju na ten nářez když jsem poprvé pustil Unreal...Funguje dodneska na obstarožní 333 MHz
sem tam ještě něco stíhá.
.....já když jsem uviděl unreal - ještě tenkrát v softwarovým módu tak sem uchcával blahem ..... ;D :wink:
ja nemuzu zapomenout na mou prvni Voodoo I, 4MB a u ni bylo demo na Turoka, proste narez
Dalsi idealni kartou byla GeForce2 MX od MSI, prvni karta kterou jsem taktoval vice. Dal jsem na ni aktivni chlazeni a chladil pameti. Vysledkem byl o 30% vyssi vykon v 3dMarku 2001.
Nejvetsi sitovku co jsem mel byla asi S3 Trio, pote co jsem ji vymenil za ATi RageIIC jsem nemohl verit svym ocim.
Moja najoblubenejsia karta bola WOODOO II +S3 trio 64V+, potom som zohnal este jednu wuducku ;D a rozbehol som to v SLI mode to bola parada. ;D ;D ;D Obe este bezia na P I 200@233 dodnes. Akurat to bol problem narvat do kejsu - vesla velke. Taktit som sa to bal lebo vtedy boli drahe 8-)
Uplne nej karta byla Tseng ET4000w32p pak uz to slo z kopce.
Ja byl asi nejvic spokojeny s Voodoo1...
mam podobne pocity, Voodoo 1 bola skvela a revolucna karta, este teraz si pamatam, ako som slintal nad nou :drool: a netrpezlivo cakal, kedy ju budem konecne vlastnit aj ja ;DCitace:
Původně odeslal Khandar
a potom Voodoo 2 a Voodoo 3, ale jednicka bola iba jedna :wink:
cest ich pamiatke !
Z 2D kariet mam dobre spomienky na Tseng ET6000.
Pametam si este ako som kedysi kukal nazivo demo na Turok Dinosaurus Hunter na Voodoo 1 - to bola pecka. Neskor som mal Voodoo 2, no a to bola tiez skvela karta.