Re: Server pro menší firmu - do 10-ti PC
Na brandovej masine nie je problem mat 4-5 rokov zaruky co je aj tak za moralnou zivotnostou pre mnoho pouziti ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Na brandovej masine nie je problem mat 4-5 rokov zaruky co je aj tak za moralnou zivotnostou pre mnoho pouziti ;)
Jak na který, já jsem u jednoho serveru HP ML350 G2 (P3) rozšiřoval support až na 7 let. Dál už to nešlo, musel se koupit novej. Na daný provoz stačil... Ale novej stál směšnou cenu a byl xkrát výkonnější.
Kazdy si svoje TCO musi spocitat sam ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Kazdy si svoje TCO musi spocitat sam ;)
jj, ale potiz je v tom, ze mam pocit, ze vsichni jak tu sme umime tyhle veci vyhodnotit velice dobre, ale rozhoduji o tom vetsinou managori, kteri nemaji ani paru o tom, co kolik stoji.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
...
Nemluve o tom, ze pokud ti staci NBD, tak nakoupis za srovnatelny ceny jako skladacku.
...
Muzes prosim poslat link, na kterem bude znackovy server obdobne konfigurace, jako jsem navrhoval ja v uvodu toho vlakna, za podobne penize? myslim, ze muj predpoklad, ze stoji spise 2x tolik, bude blize realite, ale mozna se pletu.
http://4um.overclocking.cz/showpost....40&postcount=6
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Muzes prosim poslat link, na kterem bude znackovy server obdobne konfigurace, jako jsem navrhoval ja v uvodu toho vlakna, za podobne penize? myslim, ze muj predpoklad, ze stoji spise 2x tolik, bude blize realite, ale mozna se pletu.
Takhle se ale servery nekupují ... Pokud nemáš jako firma smlouvu s nějakým vhodným VO (EDCZ, SWS, DNS, apod.), v případě DELLu přímo s ním, pak je potřeba poptat partnera(y) konkrétní značky o konkrétní nabídku. A kdo zná, kam může zajít DELL nebo IBM/HP v special-bidech, ten ví, že to může vyjít i levněji (!) - je to často jen o kvalitě smlouvy nebo o tlaku na partnera.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Takhle se ale servery nekupují ... Pokud nemáš jako firma smlouvu s nějakým vhodným VO (EDCZ, SWS, DNS, apod.), v případě DELLu přímo s ním, pak je potřeba poptat partnera(y) konkrétní značky o konkrétní nabídku. A kdo zná, kam může zajít DELL nebo IBM/HP v special-bidech, ten ví, že to může vyjít i levněji (!) - je to často jen o kvalitě smlouvy nebo o tlaku na partnera.
Většinou ani netřeba smluv. Ceny na webu nemá smysl uvažovat vůbec... jsou jen velice hrubě orientační. Akorát tak porovnat listovky různých výrobců. Ale vypovídací hodnota veškerá žádná.
btw. mimo kvalitu smlouvy a tlaku na partnera taky o volbě obchodníka ;D
Jj, jak pro VO, tak pro partnera to není obvykle nic jiného než šoupnutí bedny, tudíž žádné náklady ...
Citace:
Původně odeslal
Petrik
http://4um.overclocking.cz/showpost....40&postcount=6
Viz predchozi posty a pro orientaci mrkni napr na webovy ceny Dellu a 1/3 az 1/2 z nich odecti.
takze u dellu jsem si naklikal PowerEdge™ R300 v zakladni konfiguraci, zmena je jen XEON 3353, 8GB FB-DIMM, SAS PCI-E radic a 2x 146GB 15k rpm disky. Cena 49600 bez dane.
+ umi az 24GB RAM
+ zabere jen 2U
- spatne rozsiritelny, vejdou se do nej jen 2 disky
Mnou navrhovana konfigurace vychazi na +- 25603 bez dane.
+ Nema topici a pomale FB-DIMMy, jdou do nej pridat dalsi disky (max cca 8)
- max 8GB RAM (mozna ze az 16GB, ale spise ne)
- zabere 4U
- pro nekoho mene sexy.
cena bez disku je 16600, dva totozne servery a jedna sada disku tedy stoji 42200, coz je porad mene nez webova cena toho dellu a kdyz se se serverem cokoli stane, prehozeni disku zabere cca 5min a jede se dal. A hlavne mam temer 100% jistotu, ze to pojede, kdezto v tom delu toho muze odejit vic naraz a nemuseji to mit na sklade a pod..a ceka se na support.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Mnou navrhovana konfigurace vychazi na +- 25603 bez dane.
Jsou v ní stejné disky a odpovídající řadič?
Citace:
Původně odeslal
Petrik
kdezto v tom delu toho muze odejit vic naraz a nemuseji to mit na sklade a pod..a ceka se na support.
Ale budou to mít na skladě :D .
Teď si z té EU web ceny Dellu odečti 40% discount a jsi u toho, o čem šla řeč - něco bastlit (a servisovat!) se vůbec nevyplatí.
nevim, co ma za disky dell, ja jsem vybral ST3146855SS, predpokladam ze budou totozne. Radic jsem zvolil LSI megaRAID, predpokladam MD RAID.
Tak mi rekni, jak se k te 40% sleve bezny smrtelnik, jako treba ja, dostane. Ze ji dostane velka firma verim, ale OSVC nebo mala s.r.o. asi tezko.
Firma opravdu od Dellu nenakupuje z webshopu, na webshopu udělá max. konfiguraci a tu pošle "svému" obchodníkovi z Dellu k nacenění. Tzn. uzavři s Dellem smlouvu, dohodni podmínky a uvidíš, jaký discount z nich dostaneš - to já ti nepovím.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
nevim, co ma za disky dell, ja jsem vybral ST3146855SS, predpokladam ze budou totozne. Radic jsem zvolil LSI megaRAID, predpokladam MD RAID.
Tak mi rekni, jak se k te 40% sleve bezny smrtelnik, jako treba ja, dostane. Ze ji dostane velka firma verim, ale OSVC nebo mala s.r.o. asi tezko.
Najdi si na webu kontakty Dell Praha, zavolej si na recepci a nech se prepojit na obchodnika (nejlepe akvizicniho). Hodne stesti, dej vedet, kolik ti dali ;D
edit
jan555: ja jsem od Dellu casto nakupoval beze smluv a bez problemu... standartne je to tak, ze kazdeho existujiciho zakaznika ma prirazeny nejaky obchodnik a novy zakaznik si muze "vybrat" - smlouvu netreba, staci se dohodnout per huba... jak reknes ze to je prvni dell ve firme a sakra ta stejna konfigurace od Sunu je o par tisic levnejsi, tak uvidis to toco ;D
Viz predchozi reakce, zavolej si do Dellu za kolik ti to prodaj. Vicemene zalezi na tom jak moc budes smlouvat. Pocitam ze na 30 - 35k by ses mel dostat.
Jinak se da postavit 1/2U reseni do kteryho das disku vic (4 by tam mali jit, ale hotswap budou jen 2), zalezi na co to chces. IMO si zvolil blbej model. Jop a 300vka je 1U, ne 2U. Poohlidni se po necem do ceho maj 2,5"HDD.
BTW: R900, 2x 3GHz Qcore, 64GB ... tusim neco kolem 300k
Diky za rady, dell skutecne kupovat nebudu, jen me zajimalo, jak se dostanu k te sleve.
R300 jsem vybral jako protikadidata na moji sestavu, nic podobnejsiho jsem nenasel. Jestli se to da poridit za 30-35kkc, tak to neni drahe, ale stale to ma na muj vkus prilis mnoho nevyhod.
S Dellom sa to da. Horsie je to s IBM (na malu firmu sa uplne vyseru) a HP (ponuknu taku cenu, ze ta otoci).
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
S Dellom sa to da. Horsie je to s IBM (na malu firmu sa uplne vyseru) a HP (ponuknu taku cenu, ze ta otoci).
Od toho má IBM a HP partnerskou/dealerskou síť (a ti poskytnou lepší ceny než jsou doporučené koncové na webu), podobným zoufalcům napřímo jen tak neprodají... proč taky. Dell má jiný, přímý, způsob prodeje. :)
Citace:
Původně odeslal
Connor
Od toho má IBM a HP partnerskou/dealerskou síť (a ti poskytnou lepší ceny než jsou doporučené koncové na webu), podobným zoufalcům napřímo jen tak neprodají... proč taky. Dell má jiný, přímý, způsob prodeje. :)
Přesně tak. U Dellu napřímo se smlouvou nebo bez, u HP a IBM napřímo jedině se smlouvou, bez smlouvy pak jedině přes partnery.