Jak jsem uz psal.. mam doma dva kousky, oba jsou s technologii IPS a oba maji rozliseni 1600x1200, jinak to u praveho formatu 4:3 ani nejde.. ale uz tu bylo receno.. :-)
Printable View
v tom pripade se omlouvam asi jsem slepec ;D diskuzi jsem cetl celou ale tohle jsem nevidel, v tom pripade dobra, ted uz je jen jedna vec ceho se desim, hry moc nehraju az na Counter-Strike Source jako oddychovku a bojim se toho input lagu jak jsem cetl recenzi, hrajes nejake hry, pozorujes neco?
Koupili jsme 3 do firmy, na blind, pro mě teda žádná sláva. Můj 6b IPS panel na Lenovu T60 má větší gamut než tenhle LG. Má úplně divnou bílou, klasicky minimální možnost nastavení, a navíc občas píská-vrní.
Dokupil som cez ebay k tomuto lcd hardwarovu sondu od x-rite: ColorMunki Design a som teraz max. spokojny. Chcel som totiz docielit aby zobrazenie fotiek na lcd bolo totozne s vystupom na tlaciarni(Canon iP4500), ktoru som tiez kalibroval sondou. Vysledne fotky mam teraz farebne identicke s fotkami z fotolabu. Urobil som profily na toto LG s IPS a na druhe 6-bitove LCD s TN Prestigio.
To iste som urobil aj v praci na LCD DELL s ips a DELL s TN panelom. Vysledny gamut (po kalibracii !!!) jasne ukazuje viditelny rozdiel technologii v prospech IPS. Chcel by som este porovnat po kalibracii tento panel s nejakym EIZO LCD s PVA alebo MVA(10-bit sprac.sig.), ale zatial nemam k dispozicii, alebo s LCD Samsung s LED technologiou.
Co tahle informace má znamenat? Že TNka nedosahují sRGB gamutu a IPS ano? Nebo že TNka dosahují sRGB gamutu a IPS většího? Nebo? Máš sondu, tak to můžeš vyjádřit přesně, ne?
Upřímně, čekáš, že zjistíš něco jiného než že dražší je lepší?
btw: jakých výsledků tedy dosahuje to LG po kalibraci?
Tak upresnujem, lebo som sa zle vyjadril, namiesto gamutu som mal pouzit zobrazenie a podanie vernych farieb pri rovnakej referencnej fotke, pretoze gamut zavisi okrem poctu pouzivanych bitov na 1 kanal aj od typu podvietenia a teoreticky pri kvalitnejsom podsvieteni moze mat TN lepsi gamut. Jednoducho som len chcel povedat ze sytost farieb po kalibracii na mnou kalibrovanych IPS paneloch je viditelne lepsia, ako na mojich paralelne umiestnenych TN paneloch. K tejto sonde(amaterska trieda) sa dodava len jednoduchy soft, kde po kalibracii vidiet rozdiely pred a po len na referencnej fotke, cize presne hodnoty grafu ti neposlem (vid.recenziu na http://www.photographyblog.com/revie...unki_photo.php)
Mohl by mi nekdo prosim poradit, rozhoduji se mezi LG L2000CP-SF a PHILIPS 200WP7ES, ktery je postaven take na technologii IPS a je jeste levnejsi cca za 4500Kc a v testu na
http://www.svethardware.cz/art_doc-7...40044C211.html
ma velmi slusne hodnoceni (pokud se tedy jedna o stejny monitor...).
Diky.
Musim te zklamat, ale 200WP7ES je sice 20", ale wide, cili ma mensi plochu a rozliseni 1680 x 1050, z toho prameni i tak nizka cena...ten recenzovany Philips 200P7ES se skoro nedal sehnat.
Ahoj....
Chtel bych se zeptat zda tento monitor "umi" rozlisit HD a Blu Ray filmy.....nekde sem cetl ze jsou zakodovane a monitory je musi umet dekodovat aby se filmy prehral...... myslim ze by mel mit v popisku HDCP aby to znamenalo ze to umi ....a u tohohle sem to neasel tak se chci zeptat zda to umi ci ne? (ale asi ne :-/) :-)
Pak sem se chtel zeptat jeste na odezvu :
Casto hraji an pocitaci a poustim filmy...... a tento pocitac ma odezvu 8 ms (a to GTG (gray to gray) , nekde sme cetl ze BTB (black to black) (neob tak nejak) ma odezvu az 16 ms!..... tak zda to je znat ci ne.... (me se libi pomer stran na hrani her u tohoto pocitace jako 20" :-) )..... Tak jestli am nekdo s tim zkusenost pls :-)
Pak jeste posledni dotaz....ja jsem se dival na obrazky tohoto monitoru a nejsem si jist u toho kloubu ....... zda se mi ze pod vahou celeho monitoru by mohl behem par otoceni/nastaveni kloub povolovat a pak se monitor "viklat" ......tak pokud ma nekdo tenhle monitor uz dyl tak jeslti mi na to muze napsat svuj nazor :-) ........
Ahojte!
Už delší dobu mám zájem o koupi monitoru LG L2000CP-SF. Soudím podle některých příspěvků, že monitor je dostatečně otestován. Mě by velmi zajímalo, jestli se při sledování filmů (rychlejší scény atp.) neobjevují "duchové", případně se u rychlejších her netrhá obraz. Přece jen ta odezva 16ms BTB není moc slavná. Budu moc rád, když napíšete svou zkušenost. Tento monitor bohužel nikde fyzicky na prodejně nemají, takže ani vlastně nevím, jak vypadá v reálu. Taky tam píšou doporučené rozlišení 1600*1200 analog; znamená to, že pokud to připojím přes DVI, tak tohoto rozhlišení nedosáhnu? Děkuji za odpovědi! tomáš, olomouc/brno
ja ono LCD mel asi pred mesicem, ale vracel jsem ho ve 14ti denni lhute coz zarucuje nakup po netu, panel je dobrej, podsviceni bylo vyborny, barvy taky, s odezvou u her (CS) jsem nemel sebemensi problem a u filmu taky absolutne nic, kdyz ho proste clovek srovna s nejakym TN, ja mel na srovnani LG L226 WA-WN a to nebylo zrovna v dobe koupe nejaky levny TN, tak je to nehoraznej rozdil at uz jen ve zpracovani nebo v onom podstavci, kterej je mohutnej a pevnej takze urcite nehrozi zadne vyklani, ja ho bohuzel vracel z duvodu ze mi piskal a to pri zobrazeni cerneho podkladu hluboce a svetleho zas vysoce a jako bonus jsem mel kdyz jsem mel chvili otevrenej nejakej statickej obraz napr. prohlizec po jeho zavreni jsem videl ramecky celyho prohlizece na pozadi na plose, vypadalo to jak vodotisk na bankovce, takze putoval nazpet a chtel jsem vzit novej kus ale naskytl se HP LP2275w coz je 22" PVA panel za cca 7000 tak jsem sel radsi do nej, no moc jsem si nepomohl, protoze jsem jiz mel 2 kousky a ted cekam na reklamaci opet z duvodu piskani ted ale pro zmenu se to objevuje pri zmene jasu takze cim ma clovek nizsi jas panelu tim vic mu rve, hold asi budu cumet dokonce zivota do zdi :D
ale pokud shanis nesirokoulej levnej nonTN panel je to supr volba, pokud by si byl radsi pro sirokouhlej radil bych jiz zmineny HP : )
Toxine, děkuji za tvou odpověď!
Říkám si, jestli nemáš něco s grafickou kartou, když ti ty monitory pískají... doufám, že na závadu přijdeš. Každopádně já jsem chtěl právě normální 4:3 panel a dvacítku, která se mi akorát vejde na stůl a tento LCD panel je prostě lepší, než ty TNka. Výběr v kategorii 20" formát 4:3 a s DVI je bohužel dosti malý; nechci do toho vrážet třeba 10-11 K. Já se chci právě vyhnout tomu posílání nazpět, ale asi mi nic jiného nezbude, než to objednat a prostě to risknout. Doufám, že nebudu podobně rozladěn jako ty. Objednám to příští týden, takže až bude monitor doma a trošku se zaběhne, popíšu své zkušenosti.
Díky!
Chtěl bych se zeptat, zda lze na tomto LCD monitoru provozovat rozlišení 800x600 aniž by došlo k rozmazání hran zobrazovaných objektů (především písma). Zatím jsem nenašel LCD monitor, u kterého by bylo ostré jiné rozlišení než nativní. Zde by to teoreticky mohlo být možné, protože každý bod z 1600x1200 by měl mít v 800x600 přesně "dvojnásobnou velikost". Už jste to někdo zkoušel ?
Rozmazane to pak neni, ale hranate ano - je to vlastne 1/4 plochy 1600x1200 cili to funguje jako lupa - tedy neni to nic pekneho :) ...ted sem zjistil ze ani ne widlich (nat. rozliseni) nepouzivam Cleartype, ktery byl treba u HP1955 (5:4) nutnosti.
Moc děkuji za informaci, že si ten dojem přepnutí z nativního rozlišení 1600x1200 do 800x600 mohu na jakémkoliv monitoru simulovat pomocí Lupy. Tedy resp. nyní díky Lupě vidím, co pak koupím, co od toho mohu čekat. Každopádně i když to rozlišení 800x600 dává na LCD hranaté písmo, tak mi přijde že je lepší koupit tento 20" LG monitor 4:3 (1600x1200) než jakýkoliv jiný WideScreen 1680x1050, protože tam při přepnutí na 800x600 to bude ještě k tomu rozmazané díky interpolaci na ne-celá čísla.
Monitor mám doma druhý den, i s poštovným vyšel na 5840 Kč.
Nastavení barev je do velké míry subjektivní, já jsem zvolil propojení DVI, barvy sRGB, jas jsem z původní hodnoty stáhl na 48 (ze 100). Vadný pixel jsem neobjevil, po otestování několika zběžných ukázek z filmů avi, wmv a dvd jsem žádné "duchy" nezjistil. Testoval jsem i pár her (ale bohužel žádné akční střílečky nemám) a odezva opět v pořádku.
Jediné, k čemu mám výhradu, je zde už zmiňované pískání. Zesiluje se při ručním (onscreen nastavení monitoru) zvyšování jasu, takže při hodnotě 70 ze 100 je to už poměrně slyšitelné. Sluch mám vynikající, takže jsem to musel vyřešit tak, že jsem na monitoru nastavil maximální jas, při kterém už to nepíská (nebo jen velmi málo), což je hodnota 48, a chybějící jasnost jsem zvýšil softwarově pomocí nástroje ke grafice nVidia. Toto doporučuji i vám ostatním.
Po počátečním rozladění z toho, že to bohužel píská, jsem po výše zmíněných úpravách spokojen a budu doufat, že se tato vlastnost nebude zhoršovat. Diskusi budu sledovat dál a pokud budu moci, rád odpovím.
Nechci, aby to bylo bráno jako reklama, takže ti dám takovou nápovědu: zadej si do vyhledávače slovo "vostřák" a měl by ti hned vylítnout obchod, kde jsem to pořídil. Ale za srovnatelnou cenu toho na netu najdeš víc. OK?
Dá se tenhle monitor nějak "nakalibrovat" vic nez umi sam o sobe? Tedy nejakym SW nebo tak neco? Graficky karty jsou nejruznejsi... notebook / integr. na desce / ATI i nVidie...
Ahoj lidi.
Má tento LCD někdo v okolí Kladna? Mám trochu potíže se zrakem a tak hledám možnost jej vidět in natura. Bojím se, že 1600x1200 při 0,255 bude "mikro", ale třeba se pletu...
Díky.
PS: Asi to tu nějak umřelo. Tak kdo si ho koupil další?
Tak na něj asi můžu zapomenout a hledat něco jiného, už se nedá nikde sehnat.
dobrý den....rad bych se zeptal jestli nevite kde se tento monitor da sehnat....ja uz hledam nekolik dni po netu a vsude pisou ze stahli z prodeje,nemaj ho atd.
tak pls reknete jeslti vite kde to prodavaj (za tu dobrou cenu kolem 6 tis.)
diky moc
Tak to vypadá, že tenhle monitor už nebude, všude se píše, že byl prodej ukončen. Škoda, myslím,že by měl i nadále úspěch.:(