-
Re: Taktování procesoru Q6600???
Asi 3 měsíce jedu podobně jako ty (viz. podpis) a víc určitě nemá cenu dávat. Bylo by to jenom na úkor stability. Nebo se ti zdá přetaktování čtyřjádra o 33% málo?
-
ne je to dost.....koukam ze mas 8x400 ..ja mam 9x 356....vcem je lepsi to tvoje ?
ja jsem zpokojenej i se stabilitou systemu, me to slape pekne.....
-
kooukam ze mas visty , nemas problemy z hrama ? ja jsem se sekal uz z hodne co nebily optimilizovane pro visty..
-
jeste prosimte na jakou vcore jedes ? a neco bliz o popisu biosu jestli by jsi nemohl napsat popripade nakej screean schot
-
To cupa955: Funkci EDIT znáš? Není snad nutné do jednoho threadu napostovat 3 příspěvky během 3 minut ;)
Jinak mezi 8x400 a 9x 356 je výkonově minimalní rozdíl, ale může to být výhodné z hlediska nastavení pamětí. Při nastavení poměru FSB:RAM 1:1 jedou ramky na default a není třeba tolik laborovat s optimálním nastavením děličky a časování.
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
jeste prosimte na jakou vcore jedes ? a neco bliz o popisu biosu jestli by jsi nemohl napsat popripade nakej screean schot
vcore 1.42V, bios F5 (F6 se mi neosvědčil)
Hraju jenom nový hry a s nima žádnej problém být nemůže.
-
ok tak to je supe a body v 3dmarku mas? ja mam napeti 1.44 uz jsi 5 clovek co ma 1.42 na to mi nejede ja jedu na 1.44
-
Mě jede stabilně bez navýšení napětí.Testováno v prime 95.
-
tak to je fakt divne co mas za desku ? jakona defauld napeti aby jel na 3.3 Ghz :) tak to mas asi dobrej kousek :)..........to je podle fakt divne..
-
Popis desky ma v podpise, staci cist.
[OT] Poslednich x prispevku je tu dost offtopic a na zodpovezeni nekterych otazek by byla potreba vestecka koule. [/OT]
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
tak to je fakt divne co mas za desku ? jakona defauld napeti aby jel na 3.3 Ghz :) tak to mas asi dobrej kousek :)..........to je podle fakt divne..
Určitě to není ještě strop, nejdřív sem ho dal na 9x333 a pak 9x400, to ani nenajelo, tak jsem dal těch 365 a víc sem nezkoušel.Nezvyšoval jsem žadný napětí.Chladím to vzduchem konkrétně Xigmatek HDT-S1283.;)
-
prosim mam problem, jedu na 3.2 Ghz a vpohode a kdyz to chci dat na 3.3Ghz a vis tak test jede tak 5 min a restartuje se sam pc ..nevite cim tomuze byt ?
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
prosim mam problem, jedu na 3.2 Ghz a vpohode a kdyz to chci dat na 3.3Ghz a vis tak test jede tak 5 min a restartuje se sam pc ..nevite cim tomuze byt ?
Protože je to rozbitý... :mweheh:
Ne, ale vážně, nechtěl bys dodat aspoň základní informace, když už potřebuješ radu jak s věštecké koule? Aspoň FSB, násobič, děličku pamětí, napětí na CPU a RAM, apod.?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Protože je to rozbitý... :mweheh:
Ne, ale vážně, nechtěl bys dodat aspoň základní informace, když už potřebuješ radu jak s věštecké koule? Aspoň FSB, násobič, děličku pamětí, napětí na CPU a RAM, apod.?
no tak jedu na 9x356 pameti jedou na 855Mhz casovani 5-5-5-15 , napeti na procaku 1.42 - 1.44 ramky napeti 2.00.....desku asus p5kc...staci :)
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
no tak jedu na 9x356 pameti jedou na 855Mhz casovani 5-5-5-15 , napeti na procaku 1.42 - 1.44 ramky napeti 2.00.....desku asus p5kc...staci :)
s te sestavou co mas se na vic nedostanes
bud rad za to jak to jede ted
mozna ramky by mohli dat tech 1000Mhz
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
Je to jak píše MISKOBOSS, já bych ale těm Geilům moc nevěřil - jestli jsou to ty oranžové, tak ty jsem měl doma dvoje v provedení 4-4-4-12 a prostě jsem ani jedny přes 900 MHz nedostal ani při zvýšeném napětí a časování 5-5-5-15...:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Je to jak píše MISKOBOSS, já bych ale těm Geilům moc nevěřil - jestli jsou to ty oranžové, tak ty jsem měl doma dvoje v provedení 4-4-4-12 a prostě jsem ani jedny přes 900 MHz nedostal ani při zvýšeném napětí a časování 5-5-5-15...:rolleyes:
no ja jsem je mel a dostal jsem je na 960 5-5-5-15 pri 2.25V
dneska uz jdou sehnat i lepsi ramky a tu cenu
-
Já jedu na 8x401 při napětí 1,40V v BIOSU. Mám zapnutý EIST a C1E. Nemám Vdrop mod - v idle je napětí Vcore cca 1,352V, při plném loadu klesne až na 1,312V. Paměti jedou synchronně.
Při plném loadu na short FFT v Prime se při okolní teplotě 25°C dostanou jádra 0 a 1 k 67°C a jádra 3 a 4 na 62°C. Snad to vzhledem k Tj.MAX = 100° není moc vysoké (Intel doporučuje pracovní teplotu max 62°C), ale Prime nepojedu 24x7. Při otevřeném předním panelu jsou teploty o 4°C nižší, ale vyřezávat ozdobný kryt předního ventilátoru se mi vůbec nechce a pořizovat si po roce nový case s rozumnějším nasáváním vzduchu už vůbec ne...
-
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Já jedu na 8x401 při napětí 1,40V v BIOSU. Mám zapnutý EIST a C1E. Nemám Vdrop mod - v idle je napětí Vcore cca 3,352V, při plném loadu klesne až na 3,312V. Paměti jedou synchronně.
Při plném loadu na short FFT v Prime se při okolní teplotě 25°C dostanou jádra 0 a 1 k 67°C a jádra 3 a 4 na 62°C. Snad to vzhledem k Tj.MAX = 100° není moc vysoké (Intel doporučuje pracovní teplotu max 62°C), ale Prime nepojedu 24x7. Při otevřeném předním panelu jsou teploty o 4°C nižší, ale vyřezávat ozdobný kryt předního ventilátoru se mi vůbec nechce a pořizovat si po roce nový case s rozumnějším nasáváním vzduchu už vůbec ne...
no tak s takovym napetim Vcore bys ten CPU urco neprovozoval dlouho
tolik neumi ani desky :)
-
Sorry a díky. Ruce byly zase jednou rychlejší, než mozek... Už je to opraveno.
-
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Já jedu na 8x401 při napětí 1,40V v BIOSU. Mám zapnutý EIST a C1E. Nemám Vdrop mod - v idle je napětí Vcore cca 1,352V, při plném loadu klesne až na 1,312V. Paměti jedou synchronně.
Revize GO ma určo TJ MAX 95.
-
ahoj kdyz jedu na 8x400 tak v 3d mark mi to pise ze q6600 na frekvenci 3600 (9x400)...asi to jen sptane ukazuje mate nekdo taky takovy problem ?? a jeste kldyz to dam na 3.3 tak test po 10 - 15 min .. spadne a restartuje se pc....
-
Citace:
Původně odeslal
cupa955
ahoj kdyz jedu na 8x400 tak v 3d mark mi to pise ze q6600 na frekvenci 3600 (9x400)...asi to jen sptane ukazuje mate nekdo taky takovy problem ?? a jeste kldyz to dam na 3.3 tak test po 10 - 15 min .. spadne a restartuje se pc....
no ukazuje to spatne, programy neumi rozpoznat nasobic
je to bezny, ze to ukazuje nejvyssi nasobic
kdyz to das na 3.3 a spadne, cim to asi muze byt, ze?
verim ze kdyz si toto ctes, tak vis co tomu je:cool:
-
-
Fakt nechápu, co chceš získat zvýšením o 100 MHz, když to nemáš stabilní ani na 3.2GHz.