Ha, tak tady si někdo užije reklamaci :)
T40 mají lepší basový přednes? Mně se basreflex zdá stejně veliký.
Printable View
Ak sa nemylim, ma dva vetsie repraky a jeden vyskac, naproti klasickym T20.
mam tu ted Creative GigaWorks T20:
+ na svuj rozmer a za ty prachy to hraje slusne
- ta modra dioda je neco hroznyho (ceka ji prelep :))
poraďte nějaký repro do cca 2.500,-czk
nemusi to byt 5.1, stačí 2.1 možná i 2.0. Jde mi o co nejlkepší kvalitu zvuku za ty peníze - hlavně hudba (většinou mp3, CD) a DVD filmy. Aby to mělo nějaký basy (proto možná spíš ty 2.1), ale aby to zas nebyly jen dunící zahuhlaný basy a výšky. Poslouchal jsem Geniusy SW HF 5.1 a tam se ten subwoofer moc nedal poslouchat.
Co třeba:
- Logitech Z-4e
- Creative Labs I-Trique 3800
nebo ty Creative GigaWorks T40, nebo Logitech Z10, nebo Genius HF2000 ?
Fakt nevim. Dík za každou radu.
Osobne bych si vybral ty geniusy. Jsou velke, drevene a celkem dobre hraji.
Na druhe misto bych dal Creative T40.
Problem u 2.1 sestav jsou male plastove satelity. Sice diky subu duni, ale je poznat, ze zvuk je plastovy a vychazi z malych krabicek a jeste mensich reproduktorku. Na hry dobre, mozne i filmy se daji, ale na hudbu ne.
Genius HF2000 hraju pekne, ale so zvysujucou sa hlasitostou sa basy dost skresluju a repraky proste "hlucia"
cize ak to chces na bezne tiche/"normalne" prehravanie su urcite ok, ak mas rad hlasnu hudbu, asi to nebude to prave.
ale ja osobne by som (za tie prachy) nemenil...
No, osobne jsem mel doma od Creative nějaký "plecháče", maji slusnej vykon, ale asi bych Ti doporucil nějaky takový http://www.vostrak.com/main.aspx?CLS...&PRO_ID=125962
a co treba tyhle Redstar ? ->
http://www.softcom.cz/produkt/redsta...adani/?flist=1
No trochu me na tech 2.0 bednach vadi ze na postaveni na stul jsou celkem veliky. U 2.1 jsou ty satelity mensi, postavi se vedle monitoru a sub se da pod stul. Ale pokud jsou 2.0 fakt zvukove lepsi ...
Ty redstary budou imho +/- to same, co genius, maji akorat navic dalku a moznost mikrofonniho vstupu.
2.1 jsou skladnejsi, ale jak jsem psal, zvuk tomu odpovida...
2Pavlis: Tazatel tu uvadi repro do 2 tisic a ty mu nabidnes monitory za 8500? :)
Řekl bych že je to cena za kus, ne za pár.
Anduril: Díky moc za rady. Je to pro ségru k jejímu komplu takjí to takto podám ať si vybere -> prostor vs. kvalita zvuku.
Co se týče dílenského zpracování těch zmiňovaných Redstaru máte někdo reálnou zkušenost v současnosti? Sice podle reakcí by to dnes mělo už být výrazně lepší, ale co jsem měl možnost vidět před lety starší verzi RS213 tak to bylo vyloženě otřesné a o úroveň horší než Genius.
Tak konečně mám doma T40. Zvuk ještě moc hodnotit nemůžu, takže jenom něco stručně:
+ zpracování je super, bedny jsou pevný, vypadá to celý solidně
+ kompaktní rozměry (i krabice je skladná)
- kabel mezi repro je fakt krátký, potřebuju delší, takže to budu muset nějak řešit
- ano, ta dioda :-) tu jdu hned teď přelepit
plus si dovolím vytáhnout post z jiného (podobného) threadu ohledně T20:
U T40 tomu tak není, on/off tlačítko je samostatně vzadu na repráku a ovladač hlasitosti je pouze ovladač hlasitosti. (nejspíš si to věděl, já jenom že jsem si vzpoměl).
Nevěděl, díky za info - já o T40 neuvažoval, pro moje účely jsou zbytečně velké a možná i "dobré" (min. co do výkonu).
Výkon mají T20 i T40 stejný (2x14W), což může být překvapivé...