-
Re: Zkušenosti s A-DATA DDR2 Extreme Edition
aspoň někdo mi má za pravdu. já naštěstí žádnou desku od Gigabytu neměl a ani to neplánuji, ale jak už jsem psal, tak jsem o Gigabytu četl až moc problémů na to, abych si pořídil. Mě co se značky týče, tak já se přikláním k MSI a Asusu. U grafických karet Gainward. Jak jinak;)
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Tak ja to po svojich skusenostiach s cca 20kou Gigabyte dosiek v priebehu casu poviem rovno - Gigabyt JE spatna firma :!: ;D
Robia dosky, ktore maju velmi dobre prislusenstvo, obvykle velmi dobry design, cena tiez fajn... Ale co sa poruchovosti tyka, tak je to des a hroza.
Tohle hodne smrdi zacinajici flamewar :rolleyes:
Ja mam zkusenosti presne opacne, ale radeji to nebudu rozvadet, at nerozsiruju OT ;)
-
Tak ako pise Aigor.
Je to vlakno o RAM-kach a nemalo by sa tu odbocovat k nejakym PR resp. anti PR vstupom.
Ad tieto ram: je to obycajny mainstream - ak niekto od toho necaka nejake OC zazraky a nema pri kupe vyslovene smolu na blbe kusy - resp,. nebodaj seriu, tak by s nimi mal byt OK...
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
ak niekto od toho necaka nejake OC zazraky a nema pri kupe vyslovene smolu na blbe kusy - resp,. nebodaj seriu, tak by s nimi mal byt OK...
Tak, tiez sa pripajam k spokojnym zakaznikom.... mam 4x1GB v doske ASUS P5K-SE uz takmer rok a maximalna spokojnost... chodia na 960MHz pri 1,95V... keby im pripeciem 2,1 alebo 2,2V (co by mali zvladnut) - asi by isli aj vyssie...
-
Citace:
Původně odeslal
vinniczech
Mě co se značky týče, tak já se přikláním k MSI a Asusu.
No vidíš, já měl 3x desku od MSI a už si od nich žádné MoBo nekoupím. Čestné pionýrské! :cool:
-
Já mám první desku od MSI a jsem s ní naprosto spokojený. V nastavení pamětí nechybí nic, co jsem tam hledal, což se u některých desek stává. A-daty jsem nastavil na 2V a 4-4-4-12 2T a je to stabilní. Paměti nejsou vařící, jak hodně lidí tvrdí. Někdy jsou teplé a ve vedrech jsou horké, ale prst se na nich udržet dá:)
-
Taky přidám skušenost,2x2GB max 850MHz při 4-4-4-12,zvýšení napětí i na 2,2V téměř nemá vliv,na vyšších taktech jen s nižším časováním...značně nespokojen:confused: naštěstí jsem je nekupoval pro sebe:) teď je zkouším při 2,1V na 4-4-4-10 na 800Mhz a proti 2x1GB patriotum CL4 jsou pomalejší...subjektivně mi příjde že je PC pomalejší
-
No...já měl před těmito ramkami jen 1gb ddr2 800mhz cl5, takže nemůžu posoudit, ale po výměně jsem ihned přesedlal na Visty a tam nemám žádné problémy s rychlostí. Jen mě brzdí můj "rozsekaný" harddisk, který zažil tolik restartů kvůli zdroji Eurocase, že ho chudáka lituji, ale půjde z kola ven
-
Patriot CL4 800Mhz latence pod 60ns-Adata 72,3ns,reakce OS jsou citelně pomalejší i ostatní parametry jsou horší,zkusím asi schválně risknout koupi stejných modulú Patriot které mám akorát 2x2GB abych porovnával stejné kapacity...mám XP SP2 což je asi naprd..
-
s tim tvym počítačem můžeš mít bez problémů Visty. Na 8600Gt jsou pod vistama hry nic moc, ale na mýho Silent Hunter 4 nebo Halo 2 to bohatě stačí na plné detaily.
-
Paměti jsem nasadil do červených slotú a nastalo celkem slušné zlepšení,při 1,9V 5-5-5-15 900Mhz a při 2,1V 5-5-5-15 960Mhz (latence 61ns)ale i tak jsou stále pomalejší než Patriot 4-4-4-12 912Mhz,*ALE*musím uznat že při těch 1,9V jsou vážně studené,Patrioty hřejou jak svině a zvedaj mi slušně teplotu CPU i celé skříně.Co nechápu je to,že paměti v jiných slotech snesou jiné takty:eek: i když mám takový dojem že už jsem to tady někde na foru četl a to mě donutilo to vyzkoušet:)
-
To mě překvapuje. O slotech se mluvilo kdyysi dávno v souvislosti se stabilitou, ale obecně, ne o konkrétní značce. Ale zkoušel jsem to taky a nepozoroval rozdíl...
-
Hm,taky na to čučim jak střevo...u Patriotu je to ve všech slotech stejné...sakra!! už jsem byl natěšenej jak je pustim 3-3-3-8:D...no nakonec ty Adata nejsou tak špatné,ale pro sebe bych si je nekoupil:)
EDIT:Adata nokonec podávají nejlepší výkon při 2,0V 902Mhz 5-4-4-12,ještě jsem si ale povšiml zásadní věci která se ale asi vztahuje pouze na GB MB,pokud jsem v biosu nastavil Performance Enhance na normal OC poteciál je nižší a hlavně časování je zapotřebí prodloužit,když jsem nastavil Turbo nebo extreme tak ve výkonu samotném rozdíl nenastal ale paměti hned ochotně sežraly 5-4-4-12 narozdíl od Patriotú které na extreme podávají o cca 10% lepší výkon než na normal ale zase OC jde dolú.
-
Tak poslední zkušenosti s těmito pamětmi jsou následující 976Mhz 5-5-5-15 ustojí i při 1,8V v červených slotech,1000Mhz při 1,9V též 5-5-5-15 ale je nutné vyměnit chladiče,použil jsem 1,5mm měděné pláty a mužu to vřele doporučit,zatím to takhle jede 2dny takže ještě budu testovat ale musím uznat že proti prvotním zkušenostem jsem zcela změnil názor a koupil jsem si tyto paměti i pro sebe.Ještě dodatek k origo pasivum...jsou tam téměř k ničemu,určitě pokud máte možnost je nějak levně vyměnit udělejte to,teplota ve skříni mi prokazatelně klesla o 2-3°
-
Taky přidám zkušenost. Na Gigabyte GA-MA78G-DS3H mi zatím dávají nejvyšší výkon při 980MHz 5-5-5-15. Napětí mám pro jistotu 2.2V, takže to fest peče, ale stabilní to je a to mi stačí. Možná až někdy bu mít čas, tak ještě zkusím pár experimentů.
-
taky neco pridam:
A-DATA 2x1GB EE
- provozuji to na 800 5-4-4-12-16 1.8 V (2800/7x2:)
- pokud chci jit s casovanim niz (4-4-4-12-16 pripadne 4-4-4-11-15), tak tam musim cpat 2.1V (a pameti zacnou celkem topit, navic rozdil v propustnosti nic moc)
- max co jsem zkousel 1040-1050 (uz nevim presne) 5-5-5-18-24 2.1V
-
Tak na 1000MHz 5-5-5-15 je zapotřebí pro 100% stabilitu 2,0V což je ale myslím stále dost dobré.Asi jsem trefil nějaké dobré kousky:)
-
Napadá mě jedině, že 800MHz verze prostě přetočit jde a 1066 ne. Jen doufám, že nejsou takový prasata, že by všechno dělali 800 a co se jim přetočit povedlo prodávali jako 1066.
-
Taky to tak nejspis je, zalezi kolik tech cipu co daji 1066 maji, pokud hodne tak jsou i v tech 800+ :)
-
No dávalo by to smysl a i praxe by na to ukazovala... což je řadí mezi největší bastardy ;D
Ty 1066 moduly co jsem měl šly sotva o pár MHz, kdežto všichni co měli/mají 800 se dostanou minimálně o 100 nahoru. A i ty napětí, že :)
-
Taky myslim že čipi budou stejný,přeci jenom patří tyhle paměti mezi levnější a myslím že páchat to s jedněma čipama je pro ně velká úspora.Navíc pokud nechám napětí a časování na auto tak deska do 850MHz drží 4-4-4-12 1,8V nad 850MHz drží napětí 1,8V ale časování 5-5-5-15,nad 900Mhz si deska přitlačí na 2,1V a na 1000Mhz 2,2V 5-5-5-19 což nasvědčuje tomu že 1066 maj jenom jiné SPD a nápis na chaldiči
-
teraz som kupil Adata extreme 1066+ 2x2 GB a musim povedat ze celkom pekne sa daju dat na 1094 5-5-5-15 este je to stabilne pri 2.2 V vobec netopia aj pri tak vysokom napeti, ked to porovnam s 800+ mam ich 2x1 GB tak pri napeti 2.3 V daju max 1020 alebo tak nejak uz si presne nespominam ale poriadne topia, neda sa na chladici udrzat ruka, preto pochybujem ze tam budu tie iste chipy aj ked je pravda ze 2GB moduly ich maju asi ine ;), za tu cenu si myslim je to dobra kupa
-
Tak to gratuluju k jednomu ze sta dobrejch kusů :)
-
Citace:
Původně odeslal
oso
teraz som kupil Adata extreme 1066+ 2x2 GB a musim povedat ze celkom pekne sa daju dat na 1094 5-5-5-15 este je to stabilne pri 2.2 V vobec netopia aj pri tak vysokom napeti, ked to porovnam s 800+ mam ich 2x1 GB tak pri napeti 2.3 V daju max 1020 alebo tak nejak uz si presne nespominam ale poriadne topia, neda sa na chladici udrzat ruka, preto pochybujem ze tam budu tie iste chipy aj ked je pravda ze 2GB moduly ich maju asi ine ;), za tu cenu si myslim je to dobra kupa
U těch 800+ dej Trfc na 70-72 a uvidíš jak choděj i na 1100Mhz:) u mě tuším 2,3V nebo 2,4V 5-5-5-19
-
Citace:
Původně odeslal
Gestler
U těch 800+ dej Trfc na 70-72 a uvidíš jak choděj i na 1100Mhz:) u mě tuším 2,3V nebo 2,4V 5-5-5-19
tak to musim skusit ;)