-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
ASUS je výjimka, která potvrzuje pravidlo. 965P všech ostatních výrobců 45nm nepodporuje.
-
Citace:
Původně odeslal
Onecar
ASUS je výjimka, která potvrzuje pravidlo. 965P všech ostatních výrobců 45nm nepodporuje.
Jo, jenze vetsina lidi ma pod conroe-Intelem Asus nebo Gigabyte, sem tam DFI nebo Abit. To ze na to druhy jmenovany zatim (nebo vubec) kasle neznamena ze to nejde.
-
Mno tak se to vyviji slibne, pockam co se objevi za kousky v mych oblibenych obchodech :-)
Nicmene jestli by lidi co ho uz maji doma mohli napsat, kde a za kolik ho koupili, byl bych moc rad. Klidne i do SZ. Jen me mrzi, ze jsem ted nemel cas a nemohl si vychytat tech prvnich 150 ks, dal bych mu trosku pokourit, at se ukaze, jestli to ma smysl.
Ostatnim velice dekuji a hlavne majitelum, kteri postuji prozatimni stav a preju at maji co nejvyssi frekvenci na nejakem rozumnem Vcore.
-
Citace:
Původně odeslal
Onecar
http://www.asrock.com/support/Yorkfield.asp
Všetky chipsety okrem VIA, podpora od 20.11.2007 :cool:
-
no ale pokud vidim dobre tak Gigabyte s chipsetem 965 podporu pro 45nm procaky zatim nema.. BIOS zadnej a specifikace desky 965P-DS4 taky mlci a to jakakoliv revize (1.0, 2.0 i 3.3) ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
no ale pokud vidim dobre tak Gigabyte s chipsetem 965 podporu pro 45nm procaky zatim nema..
Napsal zde snad nekdo neco jineho? :rolleyes:
-
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...-wolfdale.html
lakava spotreba :-) paklize jsou vysledky pravdive a spravne
OC dle predpokladu, je vcore trosku vysoko ... a jako vzdy u Intelu, OC kus od kusu
-
Citace:
Původně odeslal
Baron
no vypada to slibne, hlavne mi jde prave o tu spotrebu :).. takze kdyz pojede na 3600MHz na default tak uz vim co si koupim za procak.. uz se tesim jak je dostanem na sklad :p
-
Citace:
Původně odeslal
Baron
a je k tomu nejaka deska se spotrebou kolem 10W?
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
no vypada to slibne, hlavne mi jde prave o tu spotrebu :).. takze kdyz pojede na 3600MHz na default tak uz vim co si koupim za procak.. uz se tesim jak je dostanem na sklad :p
Za kolik desítek let Ti úspora eletřiny s E8xxx plně vykompenzuje náklady z titulu upgrade z e4400? :-)
...jen fórek, prostě si člověk musí vsugerovat jaxe se to fšechno vyplatí i když nikolivěk :-) Dyk je to pěkné hobby :-D
-
Tak moje testováni mojí E8200 je asi u konce s následujícím výsledkem :
na default voltage 1.225V (natvrdo v BIOSU nastaveno) je maximální frekvence ORTHOS stable 440x8 (3520mhz) testováno 1hodinu v Orthos. Jinak uplný maximum co z něj dostanu na mojí desce je 480x8 (3840mhz) při 1.325V,víc ani prd... prostě vyšší FSB z tý desky neumím vyčarovat aby to najelo bezproblému do Windows...
Takže tak doufám,že to stačí jako první poznatek o nových 45nm procesorech od Intelu.
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
Za kolik desítek let Ti úspora eletřiny s E8xxx plně vykompenzuje náklady z titulu upgrade z e4400? :-)
...jen fórek, prostě si člověk musí vsugerovat jaxe se to fšechno vyplatí i když nikolivěk :-) Dyk je to pěkné hobby :-D
o prachy ani tak nejde, jde o to ze furt trapim 300W zdroj a nechce se mi zbytecne kupovat novej a silnejsi ;).. a jak rikas, porad je to hobby i kdyby to melo stat majlant, kdyz clovek musi tak proste musi :D
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Tak moje testováni mojí E8200 je asi u konce s následujícím výsledkem :
na default voltage 1.225V (natvrdo v BIOSU nastaveno) je maximální frekvence ORTHOS stable 440x8 (3520mhz) testováno 1hodinu v Orthos. Jinak uplný maximum co z něj dostanu na mojí desce je 480x8 (3840mhz) při 1.325V,víc ani prd... prostě vyšší FSB z tý desky neumím vyčarovat aby to najelo bezproblému do Windows...
Takže tak doufám,že to stačí jako první poznatek o nových 45nm procesorech od Intelu.
skusal si zvysovat aj napatie na northbridge na doske? ci to nahodou je strop dosky pri danom napati a nie procesora
-
-
Citace:
Původně odeslal
paik
offiko o tom nikdo nevi, co sem videl tak nejsou officialni biosy s podporou 1333mhz a novejch cpu, stejne kdybych to kupoval, koupim i novy prkno s min. P35
tu cache poznam stejne jen ve hrach....a ty uz nejsou priorita, a hlavne, vsechny (krom crysis kterou sem jeste ani nehral) jeli uplne v pohode
naopak cache pamet nema na hry moc velky vliv, par procent
-
Zitra mi dorazi domu e8200, doufam, ze se na ty 4 GHz dostanu. Hodne bude zalezet na desce a max fsb s e2160 neotestuji. :confused: A taky to bude asi chtit stesti na kousek.
Ma nekdo tuseni, jak to vypada s dostupnosti e8400 a e8500?
-
Me by mela E8400 dorazit zitra (ATcomp). Takze vecer >:}
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Me by mela E8400 dorazit zitra (ATcomp). Takze vecer >:}
Taky jsem si jí obědnal... ale jinde.. tak uvidím jaká bude až mi dorazí dom... :)
E8200 pak asi půjde o dům dál :)
-
Co koukam po netu tak uz jsou dobre sehnatelny E8200, E8400 verze bez BOX chladice, neni problem sehnat...
-
A za nečekaně přívětivé ceny, E8400 Tray mi zítra dorazí za 4190,-
-
1 Příloh-a(y)
Tak Wolfdale E8200 je v PC.
Nemam ted cas si s tim hrat, ale 4000MHz jsem musel dat jako prvni. ;)
Nastaveno v biosu 1.45V a jedu 8x500Mhz na desce Gigabyte p35-DS3.
-
1x superPI je naprd, spust 2X PI 8M (aspoň) a bež si udělat čaj :-)
-
Mam dotaz k tem oem bulk procesorum intel, cetl jsem nazor v chytre diskuzi na czc pod cpu ze se tato verze nesmi prodavat v maloobchode koncovemu zakaznikovi ? co je nam tom pravdy neni to jen blabol :) Vim ze je akorat snizena zaruka 1 rok ale o tomhle slysim poprve. VIdel jse mho v nabidce nekolika obchodu.
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
Mam dotaz k tem oem bulk procesorum intel, cetl jsem nazor v chytre diskuzi na czc pod cpu ze se tato verze nesmi prodavat v maloobchode koncovemu zakaznikovi ? co je nam tom pravdy neni to jen blabol :) Vim ze je akorat snizena zaruka 1 rok ale o tomhle slysim poprve. VIdel jse mho v nabidce nekolika obchodu.
Presne nazev techto procesoru je tusim TRAY (tray verze). Jedna se cpu pro velke firmy-je to holy procesor (CPU nejsou balene v krabicce a neni u nich ani chladic). Zaruka na tyto CPU je opravdu jen jeden rok. Proto by se asi k beznemu koncakovi dostat nemely. Kdyz uz se vsak tak stane, tak by prodejce mel dat zaruku 2roky (jak to uklada zakon). Jestli se pletu, tak me nekdo opravte pls.
edit: tray:-)
-
OT/ ..TRAY - rekl bych ze podle toho plata, na kterem byly aspon ty starsi procesory dodavany.