OT - aby si vedel z coho to vzniklo. Ked koncom roka 1999 vypukla hysteria, ze padnu vsetky pocitace, ze nevedia prehodit cislo vacsie ako 99 a pod. tak sa ten problem z letopoctom zacal nazyvat Y2K , y pre year a 2K pre 2000 :-)
Printable View
OT - aby si vedel z coho to vzniklo. Ked koncom roka 1999 vypukla hysteria, ze padnu vsetky pocitace, ze nevedia prehodit cislo vacsie ako 99 a pod. tak sa ten problem z letopoctom zacal nazyvat Y2K , y pre year a 2K pre 2000 :-)
Poridil jsem si desku s P35 chipsetem GA P35. Ma jen jeden IDE konektor, myslel jsem, ze kdyz tam pripojim na jeden kabel starej disk i vypalovacku, ze to pojede, stejne jak na stare desce, ale obe zarizeni nataz mi nejedeou. Kdyz necham pusteno oboje, tak bud disk, nebo dvdromka nejede. Ted to resim tak, ze zatim prehazuju kabel na jedno, ci druhy, coz neni ono. Jde to nejak zprovoznit, nebo je potreba koupit treba pci/IDE radic, pripadcne hodit jedno zarizeni po psovi a koupit si SATA dvd mechaniku?
"cé je správně"... na těchto deskách už nativní IDE není, zajištuje to externí čip JMicron a ten nemá zdaleka moc dobrou pověst. S jedním zařízením se to někde podaří rozchodit uspokojivě, záleží na náhodě. Někomu jedou obě, podle toho jak se nejspíš sejdou značky.
Já se zbavil IDE už před rokem a dnes tyhle problémy neznám, ale chápu, že to nemusí být zrovna nejjednodušší řešení.
Zajimavy, me to slo pri zprovoznovani kompu v pohode (stary disk ATA + ATA DVDRW (oboje Sams.)), ted uz tam mam jen vypalku....nemas spatne nastaveny master/slave/CS? :)
no v podstate jsem vzal HDD a DVD ze stareho PC i se stejnym kabelem a dal do noveho. Zkousel jsem dat i jumpery na cableselect a ruzne to prohazovat a bez efektu. Disk mam saegate a dvd LG. Jako az tak me to netrapi, DVD stejne zacina odchazet, tak si koupim sata, ale je opruz to do te doby prehazovat. Ten disk je 200GB a nechci se ho zatim zbavovat, ikdyz mam novej SATAII 320GB
Jeste bych vyzkousel kabel od noveho MB...jinak ti asi nezbyde nez koupit tu SATA vypalku
a nebo redukci PATA - SATA:) (davaly se k Abitkam)
hehe jsem vam koukam zamotal hlavu ;), jsem zvyklej to takhle psat (asi to mam ze znaceni rezistoru, fakt nevim). Aby to nebylo OT stava se vam nekdy ze nabootujete bez OC na default? Obcas, nevim v jaky souvislosti, ale rekl bych ze uplne nahodne, to najede bez OC.
Podarilo sa niekomu na tejto doske rozchodit regulaciu FANov? Mam GA-P35-DS3R rev. 2.1, WinVista 32b so zaplatami. Moj CPU chladic ma iba 3 piny a bohuzial stale toci 2700rpm (taky maly vysavac).
Neviem, ci tu regulaciu blokuje Vista, ale nejde to ani v SpeedFane (posledna verzia), ani v EasyTune (aktualizovany cez volbu v menu).
edit >> trocha som skumal dalej a zistil som rozdiely v BIOSoch medzi reviziami 2.0 a 2.1
Dosky s reviziou 1.0 a 2.0 este obsahovali v BIOSe taketo krasne polozky na nastavenie regulacie. Bohuzial revizia 2.1 ma v tomto smere velmi zjednodusene nastavenie.
Takze ak by niekto any ideas, ako to rozchodit vo Vistach (na XP sa uz nekcem vraciat), tak sem s nimi.
mam rev1.0, ony polozky v biose jsou, ale na PWM nemam 4-zilovy vetrak a na voltage mi to nefunguje (speedfan posl. verze)
no jo no, vacsina je na mojej strane :)))))
Mne to robila 965 ds3 doska a pomohlo nastavit inak RAM ked som ju mal na default tak fsetko islo OK ale akonahle som zmenil delicku na inu ako 1/1 tak mi to blblo, cize skus sa pohrat s nastavenim RAM
TO: IPOK
tiez mi to nefunguje a mam reviziu 1,0 ale kedze vetraky mam na regulatore tak ma to ani netankuje nejak... ale mam v robote MSI p35 neo a na tej sa reguluje cpu vetrak podla zataze ale ostatne 2 konektory sa tiez nedaju zregulovat...
Mam jeste jeden takovj drobnejsi problemek s touhle deskou. Mam pc pod oknem, kde je celkem chladno. Stava se mi skoro vzdy, ze kdyz pustim PC, tak houka. premyslel jsem cim to je a zjistil, ze kdyz maji obe jadra (mam C2D 8200) pod cca 27°, tak se regulace otacek na box chladici snizi natolik, ze se proste prestane tocit a spusti mi alarm varujici pred zastavenym chladicem. Staci vzdy pustit nejakou narocnejsi aplikaci a za deset vterin se cpu zahreje natolik, ze se zase vetrak roztoci a je klid. Vypinat alarm zaseklyho vetraku se mi nechce a nejak vypinat regulaci chladice taky ne. prece jen to ticho, kdyz se v zatezi toci nejakych 800 otacek je bozske :-D nepotkal jste se s tim nekdo?
Řešením je třeba pasivní chlazení Ninjou... ;)
Pořád se mi strasně zahřívá můstek pod procesorem jak je na něm ten velkej chladič. Mám věžový chladič tak tam nefouká vzduch. Nemáte nějaký tip na kompatibilní chladič? ale bez větráku míst toho boxovaného.Moc místa tam zzrvna není
Jo to taky resim, rad bych tam nacpal thermalrighta 05 IFX ale nevim nevim...
http://mujweb.cz/www/falcon2/Chip.JPG
poradi nekdo jak mam nastavit bios u teto desky p35-ds3l pro lepší výkon
Tak taktovani vyreseno:) vse delali pameti A-data. Ted mam patrioty, 1gb a 800mhz a jiz sem s porcem na 3ghz a bez porblemu:)