brazil: ano, to jsem provedl. proto řeším, jestli EOS 350D nebo 400D :-)
Printable View
brazil: ano, to jsem provedl. proto řeším, jestli EOS 350D nebo 400D :-)
400D je za 5000Kč navíc novější, to dá rozum :D
jak jsem řikal - nehodlám zas šetřit, abych dostal něco co mi nestačí.
ale jinak rozumím. 400D je asi nevyhnutelná.
Dnes jsem bloudil po městě, a udivilo mě, co mají místní elektra (ve Slaném), fotoobchody a fotoateliéry za arzenál. HO*NO!!!! Nikon D40X, a Olympus E-510. to mě docela zarazilo. Budu si muset ty Canony osahat někde na Kladně jestli je tam budou mít. Jinak nikon má suprácký tělo. moc se mi líbilo.
uprimne, funkcne je 400D shodny 350D, rozdil ve snimacich na tisku poznat nepujde, ucinnost cisteni cipu sem nevyzkousel, ale podle testu na netu (bohuzel nemam odkaz) je miziva, zadne dalsi vylepseni, kdy by to bylo treba(napr. velikost hledacku)..takze pouze vyssi cisilko za vyssi cenu. to k dilematu mezi temito dvema. raci si za usetrene love kup objektiv/filtr/dobrou brasnu/becku plzne, 10Kg masa a gril/cokoliv jineho..
To maso zní hodně lákavě. gril máme lávovej domataky :-)
myslim, ze jakakoliv snaha o pomoc je stejnak k nicemu, zbytecne straveny cas. Jednak ses v podstate rozhodnutej, tak nevim co resis. Navic, pokud se E-510 u tebe = HO*NO a naopak vyzdvyhujes EOS350D/400D, tak to vypovida o vsem. Resis temer zanedbatelny rozdily v sumu, ignorujes ergonomii, zpracovani, atd
zbytečně ztrávený čas to nebyl. určitě jste mi - ač někdy nevědomky - pomohli.
V podstatě rozhodnutej sem, ale to díky dlouhých diskusích na několika fórech.
jinak ho*no nemyslím jako E-510 foťák. ho*no myslím, že nemají navýběr. tyto dvě zrcadlovky totiž byly ve dvou obchodech - každý měl jeden... Tomu řikám ho*no sortiment. Hlavně že každý měl 30 druhů kompaktů.
Zpracování docela ignoruju, ergonomii ne - respektive Ano, ale canon obecně, a Nikon D40X uplně mi sednou do noty, tak proč bych neignoroval když to jsou mí favoriti? Pentax prostě ne a nekoupím, olympus taky ne protože jasně rozmatlává fotky na vyšší ISO hodnoty a ještě víc šumí.
K porovnání je imho asi nejlepší Comparometer na imaging-resource viz http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM .
Nevím sice, co porovnávat ani co tu zadavatel threadu řeší, když je dávno rozhodnutý, ale co už :) .
Musim se jenom smát a smát -
výřez z Olympus FE-510
www.crashpc.ic.cz/stromy.jpg
Takovou prasečinu jakou dělá ten olympus na ISO 50-100 nedělá ani 350ka ani 400ka při ISO 1600 :-)
Felicie taky nejezdí na jedničku 100 km/h jako Diablo ... Jsem zvědavý, jaké novinky se tady ještě dozvíme. Nechceš už si konečně ten foťák koupit? :rolleyes:
Jan555: bohužel, hodně foťáků je vydáváno a popisováno jako Porsche, ale nakonec dostaneš Felicii....
hjeh. nevím jestli jsem to tu psal. má to ještě cca měsíc čas.... ale do vánoc to natuty nevydržim.
uz se tu resi jenom pi*oviny... vyber si fotak, jaky chces, stejne jsi neposlouchal, kdo ti tady co rikal...
LOCK