jedu stabilně na 8*450 = 3,6 GHz, 68°C v orthosu, 1,45 V nastaveno v BIOSU, CPU-Z ukazuje 1,424 V
Printable View
jedu stabilně na 8*450 = 3,6 GHz, 68°C v orthosu, 1,45 V nastaveno v BIOSU, CPU-Z ukazuje 1,424 V
No ja mam treba stejnou zkusenost jako MadCap. Na moji desce (Ausus P5B) EIST nefunguje, pokud mam zvysene volty na cpu - meni se akorat nasobic, ale volty ne.
Já abych teda přispěl něčím, tak na mé DS3 rev3.3 EIST funguje, i napětí se snižuje OK, ale nepoužívám ho .. raděj ve volných chvílích počítám BOINC. ;)
P5BDX bios 1004 a když nemám volt. na auto , tak EIST nejde, mění násobič, voltáž stejná
Zajímavé, ani by mě to nenapadlo, nakonec budu snad sám, komu funguje EIST na Asusu kdykoliv ...
Taxem teď pro jistotu vyzkoušel všechny svoje desky - 965P-DS3/DS4/DQ6 a
procáky E2160/E4300/E4400/E6400 a všchny mají EIST v pohodě bez ohledu na papětí... :rolleyes:
Po laborovani s programem RightMark CPU uz vse chodi, jak ma. Je mi to zahadou, zaskrtnul jsem "Use P-state transitions" a rozjelo se to. Pridavam screene 0 a 100% zatizeni cpu :-)
http://jakubgeier.stylreality.cz/foto/0_cpu.png http://jakubgeier.stylreality.cz/foto/100_cpu.png
Tak jsem zkusil ten RightMark CPU a ukazuje jine napeti jak CPU-Z ... v idle ukazuje 1.075V a burnu 1.21V. Ted nevim cemu verit :-/
takze asi vyreseno, vypl jsem v Biosu auto napeti u CPU, dal rucne 1.325V (a ted i o krok min) a CPU-Z ukazuje "spravne" napeti...
Zdravim, planuju koupit E6750 a potreboval bych poradit s vyberem RAM. Mel jsem vyhlidnuty A-Data 2048MB DDR II 800MHz EE (CL4), ale pak jsem nasel tyhle samy RAMky na 1000MHz s CL5 za prakticky stejnou cenu. Otazka zni, ma cenu je kupovat? Procik nevytocit na tech 400MHz by byl hrich a na to me staci ty pomalejsi. Kdybych sel treba na 450, tak tam bych se snad dostal taky. Zajima me jestli by bylo lepsi ty rychlejsi podtaktovat a jakej vliv ma pomalejsi casovani?
Pak by me zajimalo kde se dozvim ty delicky (v tomhle se celkem ztracim, snad me chapete), takt RAM (napr. 400MHz) nemusi bejt vzdycky 1:1 s FSB procesoru (333 @ 400MHz) ne? :) Jak jsou ty ostatni pomery?
P.S.: Tech 800MHz pameti v podobnejch cenach je vic, takze meli byste nejaky doporuceni? Napriklad OCZ maji sice CL5, ale zase je mozny zvysovani napajeni bez ztraty zaruky. CL4 Patrioty by snad meli bejt kvalitni, ale zase me desi ze maji v zakladu 2.2V - pujdou tocit? Geil by mel mit taky zaruku i pri zvysovani napeti. Takze hlavne me zajima jakej ma vliv to casovani.
Diky :)
Ty ramky jsou da se rict totozny, ty 1000vky ti pri 800Mhz CL4 daj a naopak...takze ber osmistovky A-data, jsou odzkouseny, i pri tech 900Mhz by mely davat CL4...
Delicky sem nedavno nekde videl :) ale v manualu nejsou, kazdopadne urcite bude nejaka vhodna :)
Já osobně bych doporučil naopak vyšší model pamětí - při případném prodeji se vyšší nominál prodává lépe... ;)
Co se týče děliček, je to celkem snadné - nejnižší co jde je 1:2, což při FSB400 znamená 800MHz. Další co mám já na Gigabytech jsou 1:2.5 (1000MHz při FSB400), 1:2.66 (1066MHz), 1:3 (1200MHz) a výš už to nemá smysl... počítá se to lehce...
Časování je na C2D platformě v reálu podružné, s ohledem na to vybírej paměti.
Přesně tak, frekvence > timing, takže Ti doporučím spíš ty 1000MHz kusy.
Super diky, tak v tom pripade asi pujdu do tech "1GHz" RAMek :)
Takze delicky jsou dany vyrobcem zakladni desky? Nebo jak je to? Kde teda zjistim delicky na Asus P5B?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
67 stupnu v zatezi je ok, spatny, nebo?... BOX chladic.
CoreTemp.
Idle me nezajima... Rozhodne to bude min. tipuju tak 40? Matne si pamatuju, ze to mi ukazoval bios.
Rád bych požádal všechny zdejší tragédy, co si honí ego nad "karmou", že mě to fakt nezajímá a jsem tu kvůli něčemu jinýmu než bábovičkám :)