OT/ HP nc8430 huci a hreje jako krava! :-/
Printable View
OT/ HP nc8430 huci a hreje jako krava! :-/
Testovali to na SHW. 4200, 5400 a 7200 ot žerou skoro stejně (je to 2,6 +- 0,2W) a mají i stejnou teplotu (+- 1°C).
7200ot je akorát hlučnější a víc vibruje (v rámci řad jednoho výrobce).
OK,
takze s vymenou snad nebudu problemy. Som zvedavy, ako predavaju tie Visty, co su tam predinstalovane, CD zrejme nedostanem. Dufam ze to spravim cez nejaky drive backup a zalohu nahrat na novy HDD. Sranda bude, ak to bude riesene cez nejaku "hidden recovery partition". Da sa take nieco zalohovat beznymi prostriedkami, ako Nero BackItUp, Acronis TrueImage...?
Ano, dá se to odzálohovat. Co se týče instalace, tak zásadní je licence, médium je zcela nepodstatné. Osobně dělám obvykle to, že podobné partice smažu a notebook si nainstaluju sám, načisto. Preloady nebývají vždycky úplně košer a nerad to zjistím po několika měsících (a express recovery osobně nepotřebuji, na Vistách s jejich možnostmi ho imho nemusí postrádat skoro nikdo).
Dobre, takze budem mat licenciu, ale odkial to nainstalujem? Od niekoho si odpalit instalacku a pouzit svoju licenciu?
Btw., neviem, ako je to na Vistach, ale ked napr. "poskodim" boot sektor, napr. instalaciou ineho os, tiez je tam treba instalacne cd na opravu - fixboot (fixmbr), lebo ak mi ani nenabehnu, ako inak ich opravim?
Ano, přesně tak. Jediná Tvoje povinnost je používat software odpovídající licenci, instalační médium mít originální nemusíš - jde o oprávněné používání autorského díla, nikoliv vlastnictví datového nosiče. Dnes už většina výrobců k notebookům standardně instalační médium ani nedává, většinou existuje možnost si za něj pár korun (cca 100-200) připlatit. (kdyžtak mě někdo doplní, ale nevím o tom, že by se na tomhle co změnilo)
Visty jsou v tomhle mnohem lepší. Mimo toho, že na nich lépe a rychleji funguje recover z restore pointu a mají i v pohodě použitelný backup, umí dělat např. i snapshoty. Ale první, co udělají po nabootování z média a volbě repair je automatická kontrola chyb typu nakopnuté tabulky, boot sektoru, atd., kterou po potvrzení také opraví - reálně opakovaně odzkoušeno, zcela bez problémů (funkcionalita odpovídající např. nástrojům od bývalého PowerQuestu).
V žádném případě neříkám, že na tomhle notebooku není dobrý preload, to nemůžu vědět. Pár dní si holý notebook s preloadem odzkoušej a pokud bude všechno šlapat tak, jak má, bude to snad v pohodě. Přesto pokud si odzálohuješ tu recovery partitionu (pro případné budoucí použití, pokud není obnovitelná z přibaleného média) a nainstaluješ korektně OS a ovladače, tak to nemůže být horší, pokud, tak lepší. Instalace Vist včetně aktualizace/dodání plných ovladačů zabere tak hodinku, takže tam není problém.
Media uz se moc nedavaji, ale po prvnim spusteni ti obvykle software nabidne moznost vytvorit si zalozni media s instalaci (ktera je taky ukryta na backup oddilu) - zkusenosti s HP.
Nechtel jsem zakladat new tema tak jsem se prifaril sem :) Mam moznost koupit Acer ferrari opravdu za good price a chtel bych vedet jestli ho nekdo nemate a nebo nevite jak tyto noteb slapou ? diky za jakekoliv reakce.