Re: zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???
Nieco nove v tejto zalezitosti , sledujem ho uz od zaciatku a vcelku by ma zaujimalo ako to dopadne/lo
Takze konecne sa rozhybali ladovce a Okresny Sud Bratislava rozhodol v môj prospech cize fi. GSMobile Slovakia mi spôsobila skodu za ktoru nesie plnu zodpovednost a musi uhradit do 15 dni pozadovanu sumu telefon + znalecky posudok + pravnika .Rozhodnutie mi doslo predvcerom a ak sa do 15 dni neodvolaju a ani neposlu peniaze tak sa to postupuje exekutorovi .
Takze ja som na sude vyhral a uz je len nanich ako sa teraz zachovaju, predtym nereagovali na emaily, telefonaty a ani na listy od pravnika. Ak budu ignorovat aj sudne nariadenie - t.j. platobny rozkaz tak nanich poslem exekutora a bude .
moc hezke, moje gratulace!!! je videt, ze kdyz se clovek neda, pak muze dosahnout sveho. hodne stesti a preju, at zaplati ;)
Gratulace tez, jen aby se neodvolali a kolecko nebezelo nanovo.
Tak zase poreferuj, az budes vedet neco noveho, je to takovy modelovy pripad svinarny od servisu, se kterym se tady setkame drive ci pozdeji asi vsichni :)
Ja sam som tiez zvedavy ako to bude pokracovat dalej ci zaplatia alebo ci sa odvolaju .
Urcite sem napisem ako to pokracuje dalej .
koupil jsem pritelkyni k vanocum novy telefon a po pul roce se sam zacal vypinat. probehla reklamace, telefon byl na kontrole, vysledek - reklamace neuznana z duvodu oxidace.
nejhorsi na tom vsem je ze to napsaly do zarucaku takze sem nemohl zkusit reklamaci jinde.
pritelkyne uznala ze si bere mobil sebou do vany a sprchuje se v horky vode takze je polozeny nekde v koupelne a ty pary a vlhko mu asi fakt nedelaj dobre. i kdyz kdo vi jak to je. mobil sem vycistil doma sam a funguje. sry za OT je to je takova vsuvka :)
ja taky reklamoval telefon, slavny sony ericsson k750i. a tuto znacku si jiz diky pristupu jejich fucking servisu nekoupim. ale obavam se, ze u jinych znacek to bude stejne.
v prvnim servisu - reklamace zamitnuta, stopy po vniknuti kapaliny, oxidace. ale do zarucaku vam to nenapiseme.
nasledovalo rozebrani, vycisteni, vse jsem provadel pod lupou sam osobne.
v autorizovanem servisu - reklamace zamitnuta, oxidace, prej rozpor se zarucnimi podminkami, zruseni zaruky. smejdi. ulomili mi packu od mikrospinace fotaku, cehoz jsem si vsimnul az asi po mesici - s telefonem nefotim. fakt super.
a jak se ten telefon vlastne rozbil? jednoho kaliciho sobotniho vecera, jeste v zime, jsem se presunul 2x ven a zase nazpet dovnitr. kdyz jsem prisel domu, koukam telefon pod krytem zamlzeny - nebylo prilis videt na displej. susil jsem ho vypnuty minimalne 24h, ale asi tam pak neco zoxidovalo. proste suntovy vyrobek do ktereho vnikla vlhkost a jeste mi to ani navic neuznali jako reklamaci. nevim jak je to mozne. sony ericsson sucks. sony ericsson czech service sucks.
edit pro upresneni: zavada byla na kontaktech displeje jimiz se pripojoval na desku telefonu - nasledkem byla vyrazna ztrata kontrastu vsech barev na displeji. cena noveho displeje 1000,-. cena meho telefonu bez zaruky 1200-1500,-?
Kua toto je system, pri vsetkych vyrobkoch sa s beznym pouzivanim a opotrebovanim rata, nemaju vplyv na zaruku, len posrate telefony aby si vlastne nepouzival, alebo nosil v zavarene mikrotenovej folii... a aj tak ta odrbu, ked sa pokazi! >:{
Vyrabaju sracky a chrania sa vlhkostou, lebo by pri takej poruchovosti krachli.
To rovno mozu do podmienok zaruky napisat: Vyrobok vylucne na pouzitie vo vakuu, len to by ho asi nebolo potom pocut... :p
Mel sem K700i. odesel mi stejne jako u tohohle tipu joystik. No po doneseni do servisu mi zavolali, ze reklamaci neuznaji ze je zoxidovany, ze do nej zatekla voda. V zivote se mi nestalo ze by se do nej neco dostalo. Takze telefon sel pryc. Ted mam stary dobry SE p910i, hodne casto i zmokne ale nikdy neni sebemensi problem. Chjo proste koupit telefon pod 10k to je vo hubu:(
Citace:
Původně odeslal
axetom
Chjo proste koupit telefon pod 10k to je vo hubu:(
neřekl bych :) spíše naopak... mám 2x nokii 1100, 6310 - ta už mi i regulérně několikrát spadla do vody - není vodotěsná - zkrat, topení, prostřik isoprop. a jede v pohodě, podobně i 1100, vlhko mráz, nic nevadí...
(omlouvám se pokud si někdo myslí, že dělám reklamu nokii, sposta z mých známých má s dražšími modely od N. dost problémů... asi mám na to štěstí)
Já jako předchozí majitel několika tel. značky Siemens jsem se zařekl, že již nikdy nekoupím telefon nad 2k, raději levný, který vyhodím, než abych donekonečna reklamoval...
nevim jak zatim dycky kliku nemel. 6230i- blbla. 6021 - blbla 6020 - blbla. Nemel sem asi kliku no:D ale nejhorsi byl c35i ten se kousal. Naopak nejlepsi 5110 a 3310 :
Citace:
Původně odeslal
axetom
Mel sem K700i. odesel mi stejne jako u tohohle tipu joystik. No po doneseni do servisu mi zavolali, ze reklamaci neuznaji ze je zoxidovany, ze do nej zatekla voda.
Reklamoval jsem tento telefon kvuli stejne zavade a do 10ti dnu jsem mel novy mobil. Reklamace primo u Vodafonu (tel nebyl muj).
jinak ani moje stara T610, ani stavajici K750 nemela/nema zadne problemy (oba cca dva roky stare, o moc dyl mobil nemam)
Citace:
Původně odeslal
axetom
nevim jak zatim dycky kliku nemel. 6230i- blbla. 6021 - blbla 6020 - blbla. Nemel sem asi kliku no:D ale nejhorsi byl c35i ten se kousal. Naopak nejlepsi 5110 a 3310 :
:) to je ono.. ta střední třída je už dost drahá, aby člověk telefon vyhodil a naproti tomu levné mobily jsou v pohodě (i když to člověk třeba nečeká - viz 3310, 5110 - to byl low-end nokia - vesměs největší procento spokojených uživazelů...)
jinak siemens c35i jsem měl taky... no comment
Citace:
Původně odeslal
s.skull
jinak siemens c35i jsem měl taky... no comment
Já měl C35i skoro 6 let. Vozil jsem ho i na mašině ve venkovní náprsní kapse, takýe i několikrát zmokl a nebyl s ním jedinej problém ;) Dnes ho stále používám pro zapínání kompu z mé současné K800i, kterou mám 1,5 roku a už jsem na ní musel i nechat přeflashovat FW páč se vypnul a už nenaběhnul ;) Hold jsem měl asi se siemensem štěstí na fakt luxusní kousek :D:mweheh:
Já mám s C35 taky dobrý zkušenosti, sloužil několik let žádný záseky, všechno v pohodě, bohužel jsem ho rozflákal.
Teď mám už víc jak 5 let C55 a naprostá spokojenost, dokud neumře nemám důvod shánět něco novýho.
Já měl C35i 3 roky, než mi ho nějaká krysa ukradla (vybrali nám pokoj na koleji - mně mobil, kolegovi foťák, byli vyplašeni, utekli). Absolutní spokojenost, nikdy nebyl žádný, byť sebemenší, problém. Alcatel OTG předtím byl fajn, ale vydržel jen dva dny, což bylo na to, že jsem ho měl jen abych byl v dosahu, velmi špatné.
Ukradenou C35 nahradila A60, vydržela 3 roky, ani dnes nemá větší problém (až na ztuha chodící klávesy, je-li venku pod 5°C), v něčem (třeba úprava zprávy) je pomalá, má proti C35 blbě udělaný budík (jen jednorázově) a jelikož mají důchodci v oblibě ve frontách u pokladen najíždět vozíky a vyrážet mobily z rukou, musel bych na něj koupit nový kryt. Takže s oběma Siemensy spokojenost (cíleně jsem nechtěl Nokii, nesedí mi styl ovládání "hračka" - nejdřív eyecandy a pak potřebné funkce).
Takže od ledna mám SE K320i a zatím maximální spokojenost. Tak snad vydrží.
joj, to máme pěkné OT
no, mám radost, že alespoň někomu siemens sloužil :) c35i jsem reklamoval jen jednou, zato baterka, výdrž a vše ostatní (baterka měněna 3x a pokaždé stejné).. pak jsem jej dal kamarádovi za 3310+jsem mu doplatil litr a oddechl jsem si. Pak znovu Siemens cf 62 - 4 reklamace, Siemens c45 matky - 3 reklamace, A60 ségry 3 reklamace.
Asi jsem si smůlu vybral na Siemensech a nokia šlape - tak proto ten despekt k c35i :)
tak co ty de*ky, zaplatili??
jinak kdyz uz je tu takovy OT, bratr mel (a porad ma!!!) uz asi 3 roky SE K700i, spadl mu do caje, regulerne celej, par dni ho susil (a to ho idiot zkousel hned potom utopeni zapnout) a nakonec se uplne v pohode rozjel, akorat ma takovej "zamlzenej" display
fakt je to o stesti
nicmene zastoupeni SE a gsmobile by fakt meli zaplatit, poradne, ale to by muselo byt takto odhodlanych spotrebitelu minimalne stovky kdyz ne tisice...
Nechci tu vyvolavat flame, takze jen tak obecne, u nekterych postu sem se velice zasmal, doporucuji nektere nazory zvazit, nez neco postnu a nesrovnavat nesrovnatelne. Nekamenujte me, ale to se proste neda. Kazdopadne preji kladne vyrizeni a vraceni penez zakladateli tematu.
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Kua toto je system, pri vsetkych vyrobkoch sa s beznym pouzivanim a opotrebovanim rata, nemaju vplyv na zaruku, len posrate telefony aby si vlastne nepouzival, alebo nosil v zavarene mikrotenovej folii... a aj tak ta odrbu, ked sa pokazi! >:{
Vyrabaju sracky a chrania sa vlhkostou, lebo by pri takej poruchovosti krachli.
To rovno mozu do podmienok zaruky napisat: Vyrobok vylucne na pouzitie vo vakuu, len to by ho asi nebolo potom pocut... :p
Asi tak... Denne sa stretavam s podobnymi zavermi reklamacii a je to fakt dost podobne ako pisal Amok... MT ako taky je urceny, aspon myslim, nato, aby ho clovek mohol mat stale pri sebe...Ale to znamena aj prechod medzi teplym a studenym prostredim a to dalej znamena kondenzovanie vodicky a ta znamena oxidaciu... Takze este raz Amokove slova...Vyrobcovia by s kludnym svedomim mohli uz vopred oznamovat, ze ak nechcete porusovat zarucne podmienky, je potrebne MT pouzivat vyhradne vo vakuu, resp. tam kde je stabilna teplota.. Dalej pri telefonate pouzivat respirator, aby ste nedychali vlhkost na mikrofon MT, aby sa nasledne nekondenzovala spominana neznama tekutina... Kedze result tychto reklamacii najcastejsie nesie hlasku: "MT po vniknuti neznamej tekutiny, oprava mozna v ramci pozarucneho servisu za XY korun.." :/