Re: Krátkodobé zatuhávání PC-čím to??
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Ak by sa dalo skus nejaku obycajnu PCI sietovku. Mozno ta onboard ma teraz, ked si presiel z nVidie na Ati nejaky konflikt IRQ. To zvykne hodne sekavat. Alebo odchadza ta onboard. :?:
PCI sitovku nema cenu zkouset,protoze pres ni nemam nic pripojeny.Mam v PCI jen Wi-Fi kartu pres kterou prijimam signal z anteny co je na strese... :)
Konflikt IRQ si myslim zadny nebude,kontroloval jsem to.Jeste to kdyztak jednou zkouknu.No a ze by odchazela deska?Toho se prave take bojim,ale celkem bych koukal kdyby byla KO.Nastesti je jeste v zaruce (aspon teda myslim).
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ja uz som sa s Luk(y)sekom o tom bavil v threade o Xjkach, ma rovnaky procak ako ja (myslim jadro). Ja som mal obdobny problem, sa mi obcas zaseklo PC pri starte Winov, stalo sa to vzdy pri logovani QIPu. Dneska mi to spravilo zase asi po 2 mesiacoch bez zasekov, takze nevem ci to neni nejaky problem tych procakov, resp. aplikacii, ktore nepracuju korektne na dual-core (s okliestenym Toledom).
Opravdu netusim jestli je to procakem,ale mozny to je ze se tam neco neshodne a tak PC klekne a sekne se.Tobe se to seka zase ale uplne jinak nez me.Me to slape naprosto OK,ale prijde mi,ze jakmile je nejaky vetsi napor na sit - internet,tak pak to klekne.Kdyz mam spusteno vice aplikaci na net a k tomu treba jeste WMP 10,tak to treba ten CPU nejakym zpusobem vytizi ze se to kousne.Fakt nevim,takhle na to nejde prijit kdyz se to kousne a nic s tim nejde delat.Kazdopadne doufam ze brzy vyjdou XP s SP3 a budou slapat OK,tak asi pak bude nasledovat mnou nechteny format C a dam tam rovnou ty XP s SP3 a bude to vyreseny.Pokud tedy nebude nejaky problem s deskou.
Ale tak dneska bych s nejvetsi pravdepodobnosti mel mit novy chladic na CPU (Noctua NH-U12F),tak budu muset vyndat desku a poradne ji prohlidnu jestli se nenafukujou nejaky kondiky nebo jestli nezacina byt nekde treba uz trosku "ocouzena"...Doufam ze bude vse OK,chci s timhle jeste aspon tak rok vydrzet a navic se mi do toho nechteji ted strkat prachy (hlavne do novy desky)!
neco podbnyho sem na svym pc taky mel.. i kdyz pri prehravani filmu sem to tusim nepozoroval, i kdyz uz ani nevim jesi sem tou dobou vubec nejaky filmy poustel. Nicmene sem vytusil, respektive posledni napad z nouze (pac tydle neidentifikovatelny nahodne se vyskytujici problemy bytostne nesnasim) byl, ze by to mohlo souviset se sata diskem, pac se to delo i pri kopirovani v TC a skoro vzdy kdyz se to stalo, nacitalo se neco z disku. Zkusil sem tedy v biosu radici nastavit aby pracoval v ide modu a tudiz prdel na sata featurky a zhruba vod te doby sem tento problem nezaznamenal :) . nevim jesi to bylo fakt jen tim a abych pravdu rek patrat se mi po tom vubec nechce, ale je pokoj.
edit: uhh trochu starsi problem koukam.. ale aspon sem prinesl zase jednou svoji trosku do mlyna
aaaaa... tak tim to nebylo. Kdyz sem ted kopiroval vetsi obem dat z raidu na systemovej disk (kazdy je na jinym radici-gigabyte X intel) tak se to zas zasekavalo jak mourovaty, mam podezreni na ten gigabyte radic