Druhá malá žirafka se mi taky líbí :)
Akorát u toho ptáčka bych posunul barvy víc do tepla, přijde mi, že jak to je focené ve stínu, tak máš špatně vyváženou bílou (ptáček chytá nepřirozené barvy do modra)
Printable View
Druhá malá žirafka se mi taky líbí :)
Akorát u toho ptáčka bych posunul barvy víc do tepla, přijde mi, že jak to je focené ve stínu, tak máš špatně vyváženou bílou (ptáček chytá nepřirozené barvy do modra)
Máš pravdu, ale ono je problém ty zviřátka dostat do lepší kompozice a navíc prostoru pro fotografování je v ZOO celkem málo. Navíc když je první krásný víkend :). Ptáček si dělal hnízdečko, zkusím ho tuhle sobotu tedy ulovit znovu a lépe ;).
Je to tak, ptáček byl ve stínu, ale barva je opravdu celkem sytě modrá. Samička nemá hlavičku tak pěkně modrou. Tvá úprava už jde do fialové ;). Nebo mám uplně špatně nastavený monitor? Trochu jsem tedy ptáčka ještě upravil....a už s ním dám pokoj.
Keď som si pozrel vtáčka, tak som tiež začal upravovať, potom čítam že aj Firuz napísal to isté čo vadilo mne. Druhá verzia je o dosť lepšia, ja osobne by som ešte upravil sýtosť farieb (do plusu). Inak výsledok ktorý som dostal po rýchlej úprave v NX je podobný ak tvoja druhá verzia.
Na svatého Jiří vylézají.... a ještěrky taky :)
Jedna dnesni, Hradcany trochu jinak...
Nejsem moc priznivcem prevadenim podobnych fotek do B&W, ale tahle je skvela a zajimava (prave minuly tyden vikend jsem byl na stejnem miste na nabrezi :) )
Taky se mi libi, zajimava obloha i kompo. A ten prevod do BW je moc pekne udelanej. Osobne me malinko rusi ten stin od znacky vlevo dole na dlazbe, ale to uz je jen detail.
Sadam., tiktak Diky. Ja tu znacku prave uriznul :oops: a mozna by bylo lepsi ji tam nechat? Zacal jsem trochu laborovat s BW a bal se toho, aby to nebyla uplna hruza. Pridam jeste nejaky BW z letosniho CIAFu.
Rovnez moc libi, predpokladam kombinaci sirokace, CPL filtru, vytecnyho pocasi pro takovehle fotky (krasny mraky) a postprocesu v NX2 nebo ACR ?
Prave to pocasi nebylo nic moc. Tohle je z nedele, kdy bylo ale lepe a chvilkama vylezlo i slunicko. CPL byl v brasne, coz je skoda. Mohl jsem alespon u toho auta omezit nezadouci odrazy na jeho boku. To auto je navic v protisvetle.
Vsechno, vcetne toho nabrezi je Tokinou 116 postproces je CR a PS.
Skús trocha zosvetliť tú poslednú fotku, je moc tmavá. Mám kalibrovanú obrazovku ale u mňa je nárazník veľká černota. Inak fajn, ten most je super. :)
Z ty dalsi serie se mi libi hned ta prvni. Kombinace sirokyho ohniska, mista foceni, kompozice i zpracovani je pro me supr ;)
Tady z těch posledních čtyř BW fotek se mi určitě líbí nejvíc právě ta první stíhačka (omlouvám se za takové potupné pojmenování :D, ale nepoznám ji. Co je to zač?).
Dobrá působivá fotka, to široké ohnisko je tady fakt supr.
Ano, je to Mirage 2000, má nezaměnitelný sosák ;D. Moc díky všem za odezvu, jsem rád že se obrázky líbí.
e1, ta černá není 100%, fotka působí tmavším dojmem právě díky protisvětlu. Zdálo se mi, že světlejsí už to nebylo ono.
Jedno kotě pro pana tiktaka. Je mu asi sedm týdnů a bylo docela zbědované. Teď už se asi čtrnáct dní léčí a brzy už bude úplně fit ;). Děti by teď u babičky chtěly být pořád :mweheh:.
Kote vyborny a tleskam vsem dobrym dusim, co jsou schopni se o podobneho prcka (stene, kote) postarat a ne do nej kopnout :)
Apropo - nas kocour Mikes je cernej jak uhel a vyfotit slusne cernou kocku je pro mne fakt zatim "vyssi divci"...
Jednu dnešní :)
Pekná. Expozičné údaje nám neprezradíš?
Hezké. Zajímavý efekt, na živo jsem takový ještě neviděl.
e1: Z exifu jsem vyčetl 18mm, ISO200, F11, 3s :)
Fotil jsi na BULB? Anebo jsi měl nastavený pevný čas a zkoušel, jak to vyjde?
Díky, je to zatím jen první nástřel. Bohužel kompozičně slabší. V Praze letos asi nikdo s ohňostrojem nebyl moc spokojený. Jestli to bude za rok zase z lodě, bude třeba prohlédnout i výsledky ostatních a zkusit najít nějaké slušné místo. Ta loď navíc během odpalu jezdila sem a tam, tak mi v záběru nakonec skončil ponton který byl vedle. Na dané podmínky jsem taky mohl použít širší sklo. Dnes nebo zítra snad budu mít čas fotky zpracovat, tak nahodim odkaz na galerii.
Focené je to z náplavky před Františkem a všechny expoziční údaje jsou v EXIFu ;).
Firuz: Pevný čas. Podobné hodnoty plus mínus vyjdou nakonec skoro každému. Bohužel podle situace se stejně u některých efektů člověk nevyhne přepalům. Možná mít ještě druhé tělo, použít třeba ND a z toho vyškrábat pak to spálené :D.
Sorry, u mňa sa z nejakého dôdvodu EXIF v FxIF nezobrazuje.
Tak přikládám EXIF....a ODKAZ NA CELOU GALERII
__________________________________________________ _________________
Tak po barevných omalovánkách z ohňostroje zkusím něco BW...
http://www.ramess.com/bw/DSC_2294web.jpg
http://www.ramess.com/bw/DSC_2405web.jpg
http://www.ramess.com/bw/DSC_2436web.jpg
http://www.ramess.com/bw/DSC_2652web.jpg