Re: RAID 0 - rychlost/bezpecnost ?
Citace:
Původně odeslal
karf
a nebo je dáš do raidu0 a krom součtu kapacity získáš i určitý zrychlení při práci :cool:
...a taky zvyseny riziko ztraty dat. ja jsem jen rozporoval argument, ze vyhoda raidu je dvojnasobna kapacita za nizsi naklady nez jeden dvojnasobne vetsi disk, ne vyhody/nevyhody raidu jako takoveho
Stale sa tu ropzrava o raide pouzitych na cipsetoch ak som to dobre pochopil :)
Ale ako je to z HW raidom na radici. Moznost padu takehoto raidu :? Odidenie disku neberte v uvahu.
A od akej sumy sa odvija kvalitny hw radic pre raid :?
Thx
Je to komponenta jako každá jiná, když odejde, tak odejde. S polem problém není, za předpokladu, že vyměníš řadič za stejný, vytáhne si konfiguraci z disků a jede se dál.
"Kvalitní" v tomhle případě znamená předně "spolehlivý", rychlý a se stabilními ovladači. To je jedna strana věci, jinou jsou požadavky na výbavu (počet portů, cache, battery modul, atd.) a bez té druhé strany se to dá imho těžko říct ...
Islo mi o tie data, takze pohodka ked odide radic :)
Citace:
Původně odeslal
jan555
"Kvalitní" v tomhle případě znamená předně "spolehlivý", rychlý a se stabilními ovladači. To je jedna strana věci, jinou jsou požadavky na výbavu (počet portů, cache, battery modul, atd.) a bez té druhé strany se to dá imho těžko říct ...
Velmi zalezi na cache radica :? a naco je dobry battery modul :? Inak pozeram po 2 az 4 portovom sata radici.
Citace:
Původně odeslal
LoPiO
Islo mi o tie data, takze pohodka ked odide radic :)
Velmi zalezi na cache radica :? a naco je dobry battery modul :? Inak pozeram po 2 az 4 portovom sata radici.
Battery modul slouží imho pro dokončení IO operací, čekající v cachi, pro případ havárie stroje.