Drake suhlasim. Zaujmalo by ma, ale co vravite na novy jadra Barton. Oplati sa do nich investovat? v AMD som lama ;D ;D ;D
Printable View
Drake suhlasim. Zaujmalo by ma, ale co vravite na novy jadra Barton. Oplati sa do nich investovat? v AMD som lama ;D ;D ;D
pozeral som jadro barton a T bred a je to to iste len vecsi cache a o trosicku FSB ziadny rozdiel (skoro)
no nenapisal si, ktory ma ten vacsi FSB a chace...ale asi to bude barton
No a taky ma myslim vyssi XP rating na nizsi frekvenci prave kvuli tem 512Kb
Ano to je mozne, len ci pojde tak pekne taktit, ako starsie athlony....
Podla ohlasov a kvoli tomu ze ma vacsie jadro ide taktit lepsie ako Athlony XP klasicke 0,13microna, takze super taktovatelny procik je Barton ;D
Taka otazocka, ako sa robi zahorenie??? T.j. dam procaku 1,8 volta len tak dam tam 2200mhz s 2100+ AIUHB, a potom to necham tak fachcit dva tyzdne aj ked mi to stiha na 1,75v v pohode od novoti?? a potom to znizim to napetie, a procak si tak zvykne ze mozno pojde aj na 1,7v alebo 1,725??? Takto nejako to zahorenie funguje?? treba dat na nejaku dobu vyssie napetie ako je potrebne alebo to zahorenie je prevadzka procesoru urcitu dobu na akejkolvek frekvencii ci voltazi, poradte ??? :?
Dobra otazka, to by aj mna zaujimalo, kedze do AMD procesorov sa rozumiem asi ako papez do sexu :oops:
Tak jen ve zkratce toto téma tu proběhlo již hodněkrát. Nastavim maximální frekvenci co procesor snese (pokud bude mít maximum stejné při 1,75 a 1,8 tak nechám nastavení vcc 1,75 pokud pujde při 1,8 víc nataktit tak tak tam dam těch 1,8 jinak je to zbytečné) a nechám běžet počítač na plný výko tj spustim třeba demo v sandře 2001 a zaškrtnu looping ať se to opakuje z vlastní skušenosti stačí tak 42 hodin v kuse. Po tom už spravidla jede cpu na stejné frekvenci i při nižší vcc. Toto se dělá pro to že z výroby ještě neustali všechny chemické procesy v cpu a tímto doznějí. Cpu se "vypálí" a je stabilnější.
OC zdar
Proč vy soft pro sledování napětí neměl ukazovat +3,3V :?: Vždyť to je normální výstupní hodnota ze zdroje. ??? Spíš ten soft je naprd, že nedokáže monitorovat +3,3V ;DCitace:
Původně odeslal lipkajz
Halen má pravdu
>Drake diky moc, mas to u mna ;D
a to jeste jedna otazkaCitace:
Původně odeslal drake
na kolik stupnu je dobre zahořovat ???
ja jen jestli tech 50C neni malo pri zatezi mi to vic nevyleze
ze bych treba zpomalil vetrak aby mel treba 60
ale nechci mu ublizit je to muj mazel 8-)
Hoci som srasna lama v tomto, myslim si, ze od teploti procaku to az tak nezalezi, hlavne ze jede skoro na maximalnej frekfenciji
No ja do nej poustim asi 1.9V a jedu na XP2600, zejtra vecer se vratim na normalni voltaz... Btw celou dobu jede SETI.
no 1.9 je celkem dost.
Neviem, mozno je to tym, ze mam intel, a neprekracujem hranicu 1.6 koli SNDS. tak som na to zvilki :drool:
Je zaujimave, ze vela ludi pouziva pojem zahorenie procesora, aj ked so zahorovanim to nema nic spolocne. To co tu vacsinou ludia spominaju je len akysi zabeh, zahorovanie sa deje za ovela drsnejsich podmienok - bud ten procak odide alebo prezije. Ked prejde proc tymto procesom, tak sa moze zaradit medzi suciastky s vyssou zivotnostou. Ale tym, ze sa mu da akesi vyssie napatie, vysoka frekvencia a necha sa bezat v slucke niekolko hodin este nezarucuje vobec nic. Tak nejako to bolo vysvetlene v Elektrotechnologii, pokial ma pamat neklame. ;D
8RDA+ nemonitoruje +3,3V ani v BIOS..miesto toho tam meria VDD..a to je tych 1,5-1,6V, takisto soft od Epoxu 3,3V neukazuje,aspon si myslim,este to doma preverim....Citace:
Původně odeslal Halen
Stanley no ahoj Zilina :))) Co tu preboha robis, kde si sa tu nabral Zilincane :))) No aspon mam skym ist na pivo :))
Tak zkusit SpeedFan, ten by snad měl umět monitorovat všechna napájecí napětí zdroje. Mě monitoruje uplně všechna napětí zdroje, ovšem nikoli napájení DDR, AGP ani chipsetu. BIOS taky neukazuje 3,3V. Jakej chip ti detekuje SpeedFan? Mě Winbond W83627HFCitace:
Původně odeslal lipkajz
sorry ze odbocuju od tematu, ale ty mas fakt vcore 1,65 ?? to je maso...
No jo, niekto ma proste stastie :)))
Citace:
Původně odeslal Halen
Presne tak,mne to tiez detekuje ako Winbond....
Tak jsem zkousel s procikem zase blbnout a na 2.2V (hehe) jsem ho rozbeh 12.5x200 ;D Bohuzel to napeti je krapet nepouzitelny. Ale mit vodnika nebo dusik.. hmm :-)
Zajimavy je, ze nektery frekvence mi to proste nebere. Napriklad pri 166 skousne maximalne 12.5, pro cemkoli vyssim to nenabehne. Nechapu.
Ocotpus na jakom prociku si tomu vypiekol? Na dusik zabudni, vraj stopercentne po tom odide procak, co je celkom pochopitelne...
XP1700+ JIUHB...
Kazdopadne nechci pokouset stesti (smulu), takze jak mi tu par lidi radilo, zustavam na max 1.775V. Momentalne 1.725V pri 10.5x200. Jeste sehnat pameti...