Re: Upgrade z kompaktu na zrkadlovku
No ohledně teleobjektivu můžu s klidným svědomím doporučit 70-300G. Kvalita na kratším konci více než slušná, do těch 200 se to dá používat. A ta cena je taky dost nízká na to abys zkusil jestli tě focení na dálku baví nebo ne! S minimální finanční ztrátou se ho můžeš za půl roku zbavit.
Samozřejmě od objektivu za 4k nemůžeš čekat zázraky. Ostří pomalu ale v režimu af-c se dá vyfotit skoro všechno.
Tak zajtra by mal dorazit Nikon D50 + 18-55. Kartu skusam hladat nejaku z tohoto zoznamu: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7905. Zatial to vyzera na CORSAIR SecureDigital card 1GB 133x http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7797561, mozno nie najrychlejsia ale cena dobra a snad aj spolahlivost. Nasiel som aj Sandisk Extreme III http://www.nay.sk/gooddetail.do?pid=87371 ale to je asi zbytocne drahsie oproti Corsair.
==
D50 je super, prechod z mojho kompaktu znatelny a to s tym este neviem skoro vobec fotit. Objektiv uz pri chyteni do ruky o triedu nizsie oproti 18-70 ale posluzi. Ceny SD kariet su zaujimave (v SKK)... Sandisk Extreme III 1 GB v NAY za 1900, v HEJ za 2800 a v jednom lokalnom shope za 1400. Bral by som ten Corsair za 1000 ale ked dam 100 este za dopravu a dalsich 100 manipulacny kedze neberiem nic ine tak to rovno uz zoberiem ten Sandisk. Zatial fotim na Kingston 512 MB co so vybral z PDA.
==
Tak som co to pofotil, svagor prisiel s Nikon-om D2X a brasnou plnou vybavenia. Skusal som rozne objektivy (pevna makro 105 bola super), blesk 800-ka robi uplne zazraky. Ked som presiel z kompatku na D50 + 18-55 tak si myslel, ze mam super fotak. Teraz po odskusani tych objektivov zase vidim, ze mam co dobiehat. Ale zas aspon vidim, ze na D50 telo sa toho da dost doplnit.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ale pravděpodobně jen do doby, než bys se seznámil s jejich nabídkou objektivů ...
nabidka neni siroka, ale pokud juknes na ebay, najdes skvosty;] hlavne stare manualni skla sou v pripade pentaxu a nikonu fakt super
Lenze tie stare manualne skla su silne specificke cielovym pouzitim a zaroven aj manipulaciou. Neviem ci som lenivy, ale s MF by som teda bezne fotit nechcel ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Lenze tie stare manualne skla su silne specificke cielovym pouzitim a zaroven aj manipulaciou. Neviem ci som lenivy, ale s MF by som teda bezne fotit nechcel ...
Myslím, že tohle není o lenosti - ani profíci v ateliérech nepoužívají MF jako běžný rutinní postup při práci...
Já osobně jsem snad MF nepoužil nikdy... :oops:
Citace:
Původně odeslal
berraneck
nabidka neni siroka, ale pokud juknes na ebay, najdes skvosty;] hlavne stare manualni skla sou v pripade pentaxu a nikonu fakt super
Samozřejmě je řeč o AF objektivech, v MF to nepředstavuje pro Pentax zas takovou výhodu. Za pár šlupek koupíš redukci a můžeš si na cokoliv vrazit jakékoliv sklo, problém je pouze u Nikonu, který s objektivy bez přenosu neměří. Nabídka AF objektivů Pentaxu je imho skutečně chabá. (a pohřbívají tím částečně i to nové, zřejmě dost schopné, tělo)