pojmom pomerne som myslel ze je dost vykonny v porovnani so zalmanom... a co sa tyka hluku je dokonca o trochu tichsi nez ten zalman na min. otackach
Printable View
pojmom pomerne som myslel ze je dost vykonny v porovnani so zalmanom... a co sa tyka hluku je dokonca o trochu tichsi nez ten zalman na min. otackach
nevi nekdo proc je v CR tak predrazene?:(
Imho to bude zas nejaka "specialitka" agemu. Ako mali pred nedavnom MSI RX800TD128E za cca 2300Sk, najprv ich tam mali, potom sa do posledneho kusu vypredali a teraz uz nemaju... Tato GTOcka, podla mna bud pojdu aj v inych shopoch ceny dole, alebo Agem da cenu hore, pripadne zas budu vypredane :/
V ostatnych shopoch na SK stoja priblizne tolko co u vas v CZ, jedine Agem ma taku dobru cenu (8600Sk s DPH = 6600Kc)
nielen agem... ja ju mam z BGS za 8700Sk ;)
Tak dnes jsem se dival a ta cena konecne padla i u nas viz uz vzpominany softcom nebo alza. sice to jeste porad neni to co na slovensku ale i ten litrik dolu je fajn :)
Pořád se nemůžu ubránit dojmu, že koupit 7950GT za nějakých 7000 CZK s DPH je prostě lepší volba...
Co Vy na to? Třeba tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40780
No kdyz bych mel porovnat zrovna tuhle na kterou odkazujes, tak je GTO jasny vitez. 100MHz vic na GPU, o fous pomaleji taktovane pameti od vyroby, ale jsou to 1.1ns, takze zadny problem, o 256MB pameti vic oproti GT a nakonec lepsi dvou-slotovy chladic jen za 400Kc vic.
no já bych tedy šel spíš do GTO,cca 7700,- v softcomu není moc navíc, jádro už standartně na 650MHz a 700 asi dá a hlavně ten chladič, u 7950GT bude kvůli hluku jiný chladič nutný,
edit: a to když má 7950GT jen 256MB je už volba úplně jasná
No bral jsem to ze svého pohledu, kdy jiný chladič mám už jako samozřejmost a 256MB paměti mi na 1280*1024 asi taky stačí bohatě. Taktování bych viděl ve výsledku nastejno - svou stávající 7900GT jsem na 700/1600 dostal taky...
Ak to tu nebolo na pctuningu bola taka mierna recenzia:
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=0
urcite oplati - vo vyssich rozliseniach
A ako si tie vyssie rozlisenia zahras, ked to karta neutiahne? Co je lepsie zahrat si 1600x1200 20fps alebo 1280x1024 30fps?
Tak "tehla" je doma (neviem ako inac nazvat tu tazku a rozmernu vec v bedni) a zatial jadro 700 a pamete 800(1600). GTX bios som nedaval, preslo par 3DMarkov a sem tam sa mi zdalo ze niekde preblikla textura (takze asi ten Vmod ceruzkou na rezistore z xtremesystems.com vyskusame).
Chladic je perfektny, nepocut ho absolutne ani v 2D ani v 3D, teda automaticky sa tie otacky akosi sami v 3D nedvihnu.
Tak jsem si to dnes na "PCT" taky přečetl, hned jsem si ji málem běžel objednat... je tu však jedno velké ale (podle mne), a to je citelně vyšší energetická náročnost karty... viz http://www.computerbase.de/artikel/h...e_7900_gto/25/
Ty hodnoty se mi vůbec nelíběj. Rozdíl oproti mojí stávající GT - +47W při zátěži a +17W idle - je poměrně výraznej (o 23% více resp. o 11% více). Už mi přijde jako docela žrout.
Už s netaktovanou 7900GT a 3800+ mi začaly chodit nějak vysoký účty na spotřebu elektřiny a dost mi to vadí, nebývalo!
Cena je jinak super a výkon jakbysmet, ale tohle mě poněkud odrazuje. U 7900GT jsem si liboval nad relativně malou en. náročností a tady je docela skok... plus další nárůst spotřeby při OC - pochybuju, že by někdo ty paměti nechal podtaktovaný...
ty si brzda, to je spotreba celej zostavy :roll:
OMG, 79GTXka zere cca 90 Watt, takze toto bude este menej, resp. cca tolko isto kedze 512MB pamate, proste okolo 90 Watt netaktovana, 250 W kartu by si nechladil len tak lahko ako tieto, aspon nie v takej hlukovej urovni... Prave nV je jedna z tych lepsich seria 76/79 vzhladom na svoj vykon (a v porovnani s ATi :P ) hreje velmi velmi dobre ;)
Mno uz som vcera nechcel reagovat bolo prilis pozde ale keby ta karta mala tu spotrebu :) tak to mame v PC vsetci aspon 700W zdroje. Ale kazdy sa raz kopne...holt pre buducnost lepsie preloz text v source clanku...;)
Pry je MSI prestala vyrabet cili kupujte dokud jsou ;)
Ze by flame? :) 7900GS(5,5) se nemuze merit s 1950PRO(5,5)..moc draha a pomala....pak tu mame jedine vyprodavajici se 7900GTO za 7,7-8(CR cena) Ta neni nikterak lepsi nez 1900XT 256MB(za 7,5) pak uz vidim, predrazeny kramy typu 7600GT za 4500-5000..jinak me uz nic nenapada.. v prachu popela lezi 7900GTX za 12-13 a 7950GX za 14-15 ..co NFS Carbon a heavy usage SM 3.0..tam 79xx+76xx padly dost nadrzku ze?
co mam ja informace tak dneska nebo vcera melo prijit 60 techto kousku do levi. takze par jich jeste bude.