2 Antiloopa & Khaghar: diky za rady.. ten disk budu potrebovat jako nahradu velkokapacitnich disku ve stolnim PC...
2 -jb-: ja predpokladam, ze bude pripojen doma do D-Bay a tim jeho cesty skonci
Printable View
2 Antiloopa & Khaghar: diky za rady.. ten disk budu potrebovat jako nahradu velkokapacitnich disku ve stolnim PC...
2 -jb-: ja predpokladam, ze bude pripojen doma do D-Bay a tim jeho cesty skonci
jediny problem my bookov je imho hlucnost, respektive vibracie, ktore sa dost prenasaju do stola ... trvale zapnuty by som ho na stole mat nechcel ;) inak lepsi ext. disk aj tak neni takze ;)
Bacha na ty externí 2.5" disky, byť by člověk čekal, že to mají brand výrobci ošetřené, ne vždycky je tomu tak. Problém je ve spotřebě některých disků a v různých možnostech USBček na mobo/notesech. Nemálo výrobců (a zrovna WD tuším není výjimkou) nedává (nesmyslně!) k externím 2.5" diskům Y kabel, ale single a na některých mobo/notesech se prostě neroztočí, nebo má výpadky (což mimo otravnosti obvykle disk velmi brzy odkouří). Doporučuji si ověřit, že je u boxu Y kabel (u WD tuším pouze optional za příplatek) nebo spotřebu konkrétního disku (dost sichr by to mělo být u disků s peakem tak do 2.2W, v SATA např. Hitachi 5K160). Dnes jsem opět zkoušel dva 120 GB/5400 rpm SATA disky (Fujitsu a WD) a ani jeden USBčka na mém desktopu nerozjela ...
btw: velmi se mi líbí koncepce Raidsonicu IB-266StUSD-B (interní i externí, se SATA, eSATA a USB) http://www.barbone.cz/index.asp?stii...strsort=&str=0 , dneska jsem nainstaloval a funguje fajn. Není to nejlevnější, ale zase dost praktické a třeba se bude někomu hodit ...
ten muj Maxtor Y-kabel ma, ale nikdy sem ho jeste nepotreboval ... a to uz jel snad na vsem na cem moh
aha no ja prave myslel ze WD to bude mit treba vic vychytany nez Maxtor...no jeste nic nekupuju tak jsem o tom nic necetl, spis to bylo upozorneni na to jak je to paradne mobilní diskovy pole.
a doplnek k tomu napajeni co je napsano na Alze:
Napájení:
Pomocí USB sběrnice (starší systémy mohou vyžadovat připojení externího adaptéru)
Ten malej Maxtor má výhodu v pevnějším a odolnějším pouzdře, což u těhlech 2,5" hraje celkem roli, vzhledem k častějšímu přenášení. Těch 90-100 gramů navíc oproti WD už neni tolik podstatných.
Wd passport znicit je hrozne jednoduche, uz som jeden zabil >
staci sa za behu opriet/polozit tazsiu vec o vrsok, co ho okamzite premackne (normalny tenky plast) az k disku, ktory sa tiez ochotne premackne a znici to platne ... passport proste nijak nechrani svoj obsah (disk), takze ked je clovek trochu dobytek tak to schyta lehce
MadCap : dik, to je dobry vedet ;-)
Co koupit pro sdileni diskoveho prostoru pres router Asus WL500G a jeho Wifi G o patro vys? Toto se mi libi, ale nejak sem pochopil, ze to funguje jen pri zapojeni primo do PC. Chtel bych 1Gb LAN a USB rozhrani (pres usb do routeru, lan od PC). Nikam to nosit nechci a nebudu, je to jen na doma.. Nekdo sem daval Storagebird LAN2, ale ta cena, ta cena... ;)
NASy nevedia byt pripojene cez USB ako externe disky ... nechapem, preco by si vobec niekto kupil NAS aby ho pripojil USBckom do dalsieho sietoveho prvku pre zdielanie, ked uz to je totiz NAS, tak to predsa po sieti bude nazdielnae rovno ;)
Tak to sem nevedel, ze pak nejdou jako sitovy disk.. Problem je ten, ze bych chtel cp nejvyssi prenosovou rychlost ke me do PC (po siti je totiz omezena na 54Mbit, RJ45 natazeny nemam). A kdyz bych to zapojil obracene? USB do PC a LAN do routeru? To pak ale nebudu potrebovat 1Gbit ale staci 100Mbit, protoze ASUS ma jen 100Mb.. Je to tak, ne? :?:
NASy nevedia byt pripojene cez USB ako externe disky
Nechapes to? Jednoducho sietove disky nejdu pripajat ako mass storage zariadenia k PC, tie USB porty su na pripajanie dalsich diskov ci tlaciarni k nim ... :roll: