Re: Jake mate osobni pocity z PC po prechodu na x2
Zdravim... No ja jsem taky hledal...jak vyresit problem se starejma hrama na X2 4800+@2.8Ghz a nasel jsem MCUtil Processor Affinity 1.0 http://www.slunecnice.cz/product/MCU...ssor-Affinity/ ... umi to poustet programy na ruznejch procakach nebo jadrech... jdou udelat BATaky.. ktery pres ten program poustej hry. Zatim mi to pomohlo u vseho co se cukalo... nebo mi neslo hrat multiplayer...
Potrebuju help, na X2 po spusteni cpu intensive java programu mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%.. neni problem... jenze grafy vytizeni jednotlivych jader neukazuji 0 ku 100% ani priblizne. Vypada to, jakoby planovac proste aplikaci kazou chvili prehodil na jine jadro a vytizeni lita kolem pomeru 50:50, takze je se to chova jako takovy tezkopadny single core. Zajimave, ze zapnuti cool'n'quiet ten pomer zmeni nekam k 25:75, ale furt to neni ono. Mate s tim nekdo zkusenost? V nejhorsim zkusim vyhodit amd processor driver...
Citace:
Původně odeslal
weepy
Potrebuju help, na X2 po spusteni cpu intensive java programu mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%.. neni problem... jenze grafy vytizeni jednotlivych jader neukazuji 0 ku 100% ani priblizne. Vypada to, jakoby planovac proste aplikaci kazou chvili prehodil na jine jadro a vytizeni lita kolem pomeru 50:50, takze je se to chova jako takovy tezkopadny single core. Zajimave, ze zapnuti cool'n'quiet ten pomer zmeni nekam k 25:75, ale furt to neni ono. Mate s tim nekdo zkusenost? V nejhorsim zkusim vyhodit amd processor driver...
Vítej doma, tohle je dualcore. Věř mi, že tohle je naprosto normální, takhle se to běžně chová, když spustíš jakoukoliv single-thread aplikaci co nedokáže dualcore využít. Kdybys tam měl 4 jádra, měl bys to vytížený jen na 25% je jedno jak náročná aplikace by to byla.
Citace:
Původně odeslal
weepy
.....mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%..
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53377
2DOC_ZENITH - spis by se hodilo "vitej doma, tohle je dualcore pod windows" :)
Caleb: diky, ten thread jsem uz kdysi cetl. Ja myslel, ze ty problemy jsou jen pri cool'n'quiet on, kdysi davno jsem to resil a instaloval nejaky fixy, udajne na ten cpu timer, ale ty nic neresi, hry blbnou (s cool&quiet).
Jsem zkousel pustit dve narocne aplikace... a windows zerou 50% z jednoho core na system work... boze, gates je nejvetsi ekoterorista na svete.
Nevite, jak jsou na tom visty?
Citace:
Původně odeslal weepy
Caleb: diky, ten thread jsem uz kdysi cetl. Ja myslel, ze ty problemy jsou jen pri cool'n'quiet on, kdysi davno jsem to resil a instaloval nejaky fixy, udajne na ten cpu timer, ale ty nic neresi, hry blbnou (s cool&quiet).
Jsem zkousel pustit dve narocne aplikace... a windows zerou 50% z jednoho core na system work... boze, gates je nejvetsi ekoterorista na svete.
Nevite, jak jsou na tom visty?
Stejne.
Na ten problem s C&Q existuje nejakej patch, ne? Mozna i v tom mym threadu je zminenej. Samotne prepinani procesu krome staveni afinity neovlivnis.
No, pc se mi zda celkem rychlejsi, to jo, ale spis me trapi, ze mam na 1. jadru vyssi teplotu asi o 8 celsia, nez na tom druhym. Uz jsem to zkousel 3x vymenit a znova nanest pastu a porad to same... oduvodnuji si to tim, ze asi na tom 1 jadre bezi vic procesu...
Citace:
Původně odeslal
Mr.G
No, pc se mi zda celkem rychlejsi, to jo, ale spis me trapi, ze mam na 1. jadru vyssi teplotu asi o 8 celsia, nez na tom druhym. Uz jsem to zkousel 3x vymenit a znova nanest pastu a porad to same... oduvodnuji si to tim, ze asi na tom 1 jadre bezi vic procesu...
Toto ale trapi takmer kazdeho a rozdiely su aj 10stupnov. Ked obe jadra zatazis vyrovna sa to. Prip. mozes skusit dat dole heatspreader, aj to ludom pomohlo. Al e inak by som sa tym vobec nestresoval ;-)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Toto ale trapi takmer kazdeho a rozdiely su aj 10stupnov. Ked obe jadra zatazis vyrovna sa to. Prip. mozes skusit dat dole heatspreader, aj to ludom pomohlo. Al e inak by som sa tym vobec nestresoval ;-)
HS jsem sundal hned ze zacatku. Jinak mas pravdu, kdyz je zatizim, tak se teploty prakticky vyrovnaji.
Citace:
Původně odeslal
Mr.G
HS jsem sundal hned ze zacatku. Jinak mas pravdu, kdyz je zatizim, tak se teploty prakticky vyrovnaji.
To akym sposobom si ho daval dole? Moj kusok aj po reklamacii dost topi, asi osadzovali lespie HS(poslali mi nazad ten isty procesor), aspon neni uz taka medzera pod heatspreaderom, zatial sa to sprava lepsie, no ked sa to bude prehrievat aj pri zatazi, tak skusim dat aj ja dole HS.
Som spokojny. Neocakaval som ziadne zazraky. Odozva systemu je naozaj rychlejsia, oproti rovnako taktovanemu procaku ( X2 3600+ Brisbane a Turion ). A pritom som system nepreinstaloval pri novom sockete. Este stiahnem utilitu na priradovanie procesov pre jednotlive jadra, i ked komp nevypinam skoro vobec, ale niekedy treba a znova sa mi to nebude chciet nastavovat :)
Citace:
Původně odeslal
daggy
To akym sposobom si ho daval dole? Moj kusok aj po reklamacii dost topi, asi osadzovali lespie HS(poslali mi nazad ten isty procesor), aspon neni uz taka medzera pod heatspreaderom, zatial sa to sprava lepsie, no ked sa to bude prehrievat aj pri zatazi, tak skusim dat aj ja dole HS.
Nieco o sundavani IHS http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=49089
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Na ten problem s C&Q existuje nejakej patch, ne?
No prave, a nefunguje.
Jedna otazocka: aku funkciu ma ta utilitka AMD Dual Core Optimizer? Mam ju nainstalovanu, no ked kliknem na exac, tak sa nic nespusti a ani v procesoch nic take nemam. Takze co to vlastne ma za ulohu? V readme toho moc neni, akurat tam sa spomina nejaky Gaming mode.