-
Re: Dexon 70 vs. Magnat monitor 110
ajajaj.....to je smula, urcite to vymen a potom jeste doporucim hlidat u tvych skladeb clipping..coz asi delas, ale mne kdyz nahodou skladba klipne hned praskne v bedne coz vidim jako kontrolni prinos, protoze clipping je svinstvo a nema v soundu co delat.
-
Jasně, vyměnit. To se může stát u každého komponentu vč. high-endu. Bohužel. Doporučuji tam zavolat a domluvit se jak to co nejrychleji vyměnit.
-
Už jsem jim poslal mail, tak čekám na odpověď, pokud se dnes neozvou, zítra zavolám.
uberguru: Můžeš mi prosím vysvětlit ten clipping? Asi jsem nepochopil o co se jedná.
Edit: Tak už mi odepsali z Audioteku, nové repro jsou prý objednané, zítra zasílám tyto a oni obratem pošlou nové. Tomu říkám solidní jednání.
-
pri hlasitosti zdrojoveho signalu, nad limit na ktery jsou komponenty staveny, dochazi k praskani a pazvukum v horsim pripade ti vyskoci vyskac na podlahu a uz neobzivne. Takze prebuzena muzika primo ze zdroje ZLOBI. Jedna se o zdroj zvuku CD, mp3 atd..kde pri masteringu nekdo zaspal a nahravka ma spicky(clip) a skace nad 100dB nebo pri grabovani mp3 se muze bezne stat, ze soubor
mp3 ma proti originalnimu souboru vyssi hlasitost(muze vzniknout algoritmem pri prevodu). To vse si muzes cvicne upravit softem mp3gain nebo pouzivat foobar a tam pouzit funkci replygain. Ja osobne mam mp3 srovnane mp3gainem na 95dB maximalne, podle alba mam nektere skladby i tissi ale 94-95 je max co nastavit aby se signal neprebuzoval, kontrolne vidim primo na softwarovem mereni urovne vystupniho signalu(ovladaci panel emu dsp), ze nelezu do cerveneho...))) tak jako na mixaznich pultech. Kdyz si progooglis i zbytek o mp3 gain softu doctes se vice.)))
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
pri hlasitosti zdrojoveho signalu, nad limit na ktery jsou komponenty staveny, dochazi k praskani a pazvukum v horsim pripade ti vyskoci vyskac na podlahu a uz neobzivne. Takze prebuzena muzika primo ze zdroje ZLOBI. Jedna se o zdroj zvuku CD, mp3 atd..kde pri masteringu nekdo zaspal a nahravka ma spicky(clip) a skace nad 100dB nebo pri grabovani mp3 se muze bezne stat, ze soubor
mp3 ma proti originalnimu souboru vyssi hlasitost(muze vzniknout algoritmem pri prevodu). To vse si muzes cvicne upravit softem mp3gain nebo pouzivat foobar a tam pouzit funkci replygain. Ja osobne mam mp3 srovnane mp3gainem na 95dB maximalne, podle alba mam nektere skladby i tissi ale 94-95 je max co nastavit aby se signal neprebuzoval, kontrolne vidim primo na softwarovem mereni urovne vystupniho signalu(ovladaci panel emu dsp), ze nelezu do cerveneho...))) tak jako na mixaznich pultech. Kdyz si progooglis i zbytek o mp3 gain softu doctes se vice.)))
Rozumím, takže se jedná o vadu nahrávky, je prostě přebuzená. Od teď si to určitě budu hlídat, díky :)
-
No nevim jestli se na tomhle s uberguru shodneme, ale ja proti clipingu pouzivam pouze foobar. Mam v nem nastavenej replaygain na -2dB, coz bohate staci - pro kontrolu clipingu pouzivam jeho konsolu. Uberguru toto meni primo v MP3 coz plni funkci stejne. Jine ztratove formaty toto podporuji take (protoze interne nemaji pevne rozliseni bitu na vzorek), ale s nastroji na jejich upravu uz to je horsi (ale napr. VorbisGain existuje) - nastaveni primo ve foobaru funguje univerzalne pro vse. Jinak vim ze uberguru tohle nastavuje podle indikatoru v ovladacich emu, ale stazeni o 5-6dB mi prijde uz zbytecne - prehravana hudba pak v podstate hraje na 13-14 bitu - uz 24bit zvukovek to pak neni tak hrozne, ale i tak zastavam nazor, ze pri prehravani by mely byt prevodniky spravne vybuzene, tj. tesne pod cliping.
Neco o nastaveni foobaru sem psal tady.
Jinak, dnesni prebuzenost CD neni zapricinena ospalosti zvukaru, jde spis o takove spiknuti :) Vice zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
-
Calebe kdybys kouknul na to jak to mam nastaveny tak pouzivam 95dB v modu skladba takze nektery jsou 97 a nektery 93 95 je stredni hodnota...protoze replygain v modu skladba zachovava hlasitost alba, kde nektere skladby jsou tissi a neketere jsou hlasitejsi, kdybych to rovnal na maximalizaci mam vsechno stejne a tesne pod clip...ale i na 96-97 si nektery skladby clipnou a sakra prsknou do beden nebo sluchatek. Takze mne clip domu nesmi. Jen abych vysvetlil jak to mam polazene. co jde mam vybuzene na max. a nektere skladby jsou v albech tissi. Pri pouziti replygainu ve foobaru sem mel tez standardne nastaveno kolem 2 dolu, ale bohuzel v emu to potom litalo do rudeho neustale. Tzn...naprosto s Tebou souhlasim vybuzeno na max. je spravne, ale album ma mit tissi pasaze a zbytek a single skladby maj bejt narovnany co nejvejs. To si prave mp3gainem nastavim a treba 1x az 2x doladim, ale kazda zvukovka to muze pojmout malinko jinak i kdyz by nemela.
-
Jeste bych chtel rict, ze presnost master levelu v emu mam overenou na mp3 i wavech, ktere vydali spolecnosti jako Native instruments nebo Musiclab + dalsi dema syntaku a muzikotvornyho softu, tam se vsechny dobre udelany kusy zastavej az uplne nahore, ale neklipnou. Takze co jde se snazim rovnat taktez. Coz ovsem u alb nejde jen u ty nejhlasitejsi skladby a od te se pocita uz jenom dolu. Nemam to samozrejmne vsechno dokompletovany..protoze ted kouknu a reknu 24133 skladeb, kde obcas nejaka utece))).
tak a jeste jeden edit na zaver po cistym instalu xp+ zkusebne jedna skladba upravena na 98,2 je to prave...tesne pod clipp ale bohuzel je naprosto linkova nema ani hlasite ani tiche pasaze. Takze u dalsi skladby se opet dostavam na oblibenych 95-96. Kdyztak ti je muzu poslat a porovnavej.
-
Sme uz hodne ot, ale abych dokoncil myslenku ... vetsina CD je dnes normalizovana na -0.1dB atd. - MP3 komprese jako takova rozhodi spicky signalu, takze -2dB na to staci bez problemu. Jinak nemam duvod s tebou nesouhlasit, pouze sem si trosku rypnul ;) :p
Eventuelne doresime na ICQ :)
BTW: dneska uz vsechno hazim do flacu, problem je spis s hudbou z jinych zdroju.
-
ok...vezmi si soft kterej ti zmeri peak a potom teprve muzes s jistotou rict, ze -2db staci))). Nejradsi bych to doresil osobne pri poslechu nejakeho libiveho zvuku.
-
Teda chlapi, jeden by až neřekl, jak dokážete technicky zkomplikovat tak triviální věc, jako je přehrávání hudby. Jak jsem již tolikrát psal, jednoduchá a přímočará řešení prostě nejsou IN :-(
-
Tak repra už mám nové a bez chybičky, hurá :D V úterý dopoledne jsem odeslal své staré, ve středu mi volali že odesílají nové a dnes už je mám. Audiotek můžu opravdu doporučit, toto jednání mě velmi mile překvapilo. Palec nahoru!
-
uff...tak to sem sam rad...nedavno sem reklamoval temer 2mesice harmana a z radosti mam mentalni blok.
-
Taky mam radost:) Konecne sem vymenil satelity u Zetek. Nakonec vzhledem k financim padla volba na zminene Magnaty Monitor 110, vysledkem je posun kvality zvuku o hooodne velky kus dopredu. Predcilo to i me ocekavani.
Nakup jsem jeste spojil s poslechem KEFu iQ3 a Wharfedale Diamond 9.3 pripichnute na NADika 352 spolecne s CD542. A i kdyz bylo casu malo, tak to stalo za to a urcite Spalicek jeste nekolikrat navstivim:)
-
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Taky mam radost:) Konecne sem vymenil satelity u Zetek. Nakonec vzhledem k financim padla volba na zminene Magnaty Monitor 110, vysledkem je posun kvality zvuku o hooodne velky kus dopredu. Predcilo to i me ocekavani.
Nakup jsem jeste spojil s poslechem KEFu iQ3 a Wharfedale Diamond 9.3 pripichnute na NADika 352 spolecne s CD542. A i kdyz bylo casu malo, tak to stalo za to a urcite Spalicek jeste nekolikrat navstivim:)
Zvuk těch monitorů by mě hodně zajímal, snad se mi někdy poštěstí. Překvapila mě totiž hodně jejich (relativní) nevelikost, jsou přibližně stejně velké jako satelity Geniusu. Každopádně gratuluju ke koupi a jsem rád že jsi spokojen. Za kolik jsi ty Magy koupil?
uberguru: Kde jsi ho reklamoval?
-
reklamoval sem v jednom prazskem kameno internetovem shopu, sice sem jim rekl, ze o se o tom nebudu sirit, ale na druhou stranu oni mne slibili nejake informace(pro dalsi nakup) o ktere sem tam cca 3x volal a neobdrzel sem je, takze to nepovazuju za tak zavazne a reknu, ze to bylo studioline. Upresnim to, z peti dnu, ktere slibili od objednani do dodavky se vyklubalo vic nez 3tydny, potom reklamace 31dnu a potom dalsi tydenni reklamace(uhrn vice nez 2mesice). Az kdyz sem se hodne a osobne na miste rozciloval doslo to ke zdarnemu konci (yamaha 797, doporucoval bych jeji poslech, protoze HK3480 za kterou sem to menil se absolutne nechytl). Nakonec si vzpominam, ze sem tam kupoval i Sennheisery a i kdyz byly v republice dostupne, obdrzel sem je taky za delsi dobu. Takze ceny maji celkem slusne, ale kusovy zakaznik pro ne neni asi nic moc nebo mam proste smulu.
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Zvuk těch monitorů by mě hodně zajímal, snad se mi někdy poštěstí. Překvapila mě totiž hodně jejich (relativní) nevelikost, jsou přibližně stejně velké jako satelity Geniusu. Každopádně gratuluju ke koupi a jsem rád že jsi spokojen. Za kolik jsi ty Magy koupil?
Staly me 2500, i kdyz sem zjistil, ze nektere shopy je maji tyto dny v akci za 2000. Velikostne jsou presne takove, jak sem si predstavoval, oproti satakum u zetek jsou to velke potvory:)
Pár foteček:)
http://img171.imageshack.us/my.php?i...sc5210aov8.jpg
http://img171.imageshack.us/my.php?i...sc5214aes9.jpg
http://img171.imageshack.us/my.php?i...sc5215amc4.jpg
-
Na tom cervenym sedatku sedis u PC? Kdyz u nej sedis, predpokladam, ze si bedynky natacis tak, abys je nemel mimo osu poslechu. Jinak se okrades o ty kristalove ciste vysky, i nejlepsi vyskace maji mimo osu (zhruba 30°) pokles o 6-8 dB na vyssich frekvencich.
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
Na tom cervenym sedatku sedis u PC? Kdyz u nej sedis, predpokladam, ze si bedynky natacis tak, abys je nemel mimo osu poslechu. Jinak se okrades o ty kristalove ciste vysky, i nejlepsi vyskace maji mimo osu (zhruba 30°) pokles o 6-8 dB na vyssich frekvencich.
:lol: :lol: :lol: , cervene sedatko je na nohy, sedim samozrejme na normalnim otocnem koleckovem kresle. Sedet na te male potvore by bylo o zada:) Pri poslechu smeruji vyskace primo na usi;)
-
Ten levý stojánek bych vytáhl co nejdále od té skříně, kam až to půjde. Takhle se to tam mydlí v rohu co se dá a to není dobře. Nicméně, kéž bych měl u PC tak dobré možnosti rozmístění :-) jako Ty ...
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Ten levý stojánek bych vytáhl co nejdále od té skříně, kam až to půjde. Takhle se to tam mydlí v rohu co se dá a to není dobře. Nicméně, kéž bych měl u PC tak dobré možnosti rozmístění :-) jako Ty ...
Ta skrin pujde cela pryc, takze to ted moc neresim. A ty Magnaty nemaji zadny bassreflex, tak snad to mydleni se v rohu neni tak hrozne:)
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
To vis, poctivy stul, ne ty koniny, ktery se ted prodavaji jako "pocitacove stolky"
2 Aspon - AlienCZ mel na mysli zduraznovani spodniho pasma kmitoctu pri umisteni do rohu, coz u te skrine je. Pri tom nezalezi, ma-li bedynka bassreflex nebo nema. Roh posiluje basy o +6 dB Ale i tak to musi byt fajn poslech, jeste rekni, co to mas za subac pod stolem?
-
pocitacove stolky ;) ja mam toto Jerker a nestazujem si :) inak tie magnaty su pekne a aj za super cenu, ale ja by som ich nemal cim pohanat :(
-
Citace:
Původně odeslal
Halen
AlienCZ mel na mysli zduraznovani spodniho pasma kmitoctu pri umisteni do rohu, coz u te skrine je. Pri tom nezalezi, ma-li bedynka bassreflex nebo nema. Roh posiluje basy o +6 dB Ale i tak to musi byt fajn poslech, jeste rekni, co to mas za subac pod stolem?
Sub je od Z-2300, Magnaty jsou misto puvodnich satelitu napojene na zesilovac v subu. I kdyz to k sobe vicemene nepatri, hraje to o dost lip nez s puvodnimy satelity (a to se jeste rozehravaji). Jinak ty Magnaty prakticky zadne basy nehraji, nebot do nich jdou pres vyhybku jen frekvence od cca 100Hz nahoru. To bych musel otevrit subac a vyhybku upravit....
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
pocitacove stolky ;) ja mam toto
Jerker a nestazujem si :) inak tie magnaty su pekne a aj za super cenu, ale ja by som ich nemal cim pohanat :(
Ano verim ze si nestezujes, to je krasny stolek :) Mel jsem na mysli ty kraviny, kde je case strceny v uzavrenym prostoru, klavesnice na vysouvacim prkne a misto pro mys male. Pak uz jen spousta nesmyslnych prihradek, ale plocha stolku nikde. Chtel bych ty Magnaty slyset a slusel by jim lepsi sub :)