-
Re: Jakou máte teplotu? Měření pouze přes DTS !!!
A64 SanDiego 4000+ (1,35V), 2476 MHz (zatim testuju 9x275), TCaseMax 55, TDP 38,2W
Core iddle - 33-34
Core Prime95 - 43-44
SpeedFan iddle - 31-32
SpeedFan Prime95 - 39-40
Edit
1,45V, 2792 MHz, 9x310, ochladilo se :o
Core iddle - 34-35
Core Prime95 - 45-47
SpeedFan iddle - 39-30
SpeedFan Prime95 - 41-43
Prime bezelo vzdy 20 minut.
-
Venice 3200 s939 rev DH-E3, Tcase-55, TDP-38.2
10x250MHZ pri 1.5V zatez cca 13-16%, Abit AX8 v1.0
Core Temp 42/43 stupnu
Speedfan - 49
Abit EQ/Everest stejne jak speedfan cca 49 stupnu
Pri podtaktovani pres RMClock na 1000Mhz (4x250) na 1.1V to ma pri vytizeni CPU 27% (zapla TV karta)
Core Temp - 34 stupnu
Speedfan - 42 stupnu
-
Opteron 144 SH-E4 (@2925)1.56v
DFI LP UT nf4-SLI Expert
VISCOOL V2 + 2X KADET+GLACIALTECH@700
TDP 44.1W
TCaseMax 57°C
Idle(core1/ITE Smart Guardian): 27°C/30°C
Load(core1/ITE Smart Guardian): 36°C/37°C
-
1 Příloh-a(y)
Everest Ultimate Edition 2006 meri teplotu CPU a teplotu DIODA - teplota DIODA z Everestu nachlup souhlasi s udaji CoreTemp.
-
A64 Winchester 3000+ (1,45V), 2520 MHz 9x280, TCaseMax 65
Core iddle - 32-35
Core Prime95 - 47-52
SpeedFan iddle - 35-38
SpeedFan Prime95 - 50-58
-
Dokážete mi vysvětlit následující problém? Mám X2 4400+ přetočené na 2,6GHz a na tom Ninju - Core temp ukazuje v klidu nějakých 38°C na prvním jádře a 43°C na druhém. To by se dalo vysvětlit různým posazením Heatspreaderu, jenže když dám PRIME na obě jádra, to první vyleze až přes 70°C, zatímco druhé je v pohodě do 65°C a to už vážně nechápu proč... :confused:
-
imho normalny stav. O X2 je zname ze maju nerovnomernu teplotu jadier. U mna takisto rozdiel 3-5stupnov, ci uz idle alebo burn.
-
speed fan ukazuje +8 az +12 stupnu vice nez coretemp, coz je dost velky rozdil
idle coretemp 31/32 -- speedfan 40/41
load coretemp 42/43 -- speedfan 49/50
takze speedfana muzu odinstalovat? ;-)
//o144 deff, z7000Balcu
edit: to Eagle : slo by aby se v liste ukazovala teplota misto te prazdne ikony?
-
Tak sem to zkusil zapnout na svým notesu na Turionu X2 1,6GHz:
idle:core temp 53/47°C .......mobile meter 51°C
2xPrime95: core temp 79/76°C......mobilemeter 77°C
-
Citace:
Původně odeslal tomase
imho normalny stav. O X2 je zname ze maju nerovnomernu teplotu jadier. U mna takisto rozdiel 3-5stupnov, ci uz idle alebo burn.
To jo, ale to první má rozpětí teplot mnohem vetsi - na IDLE je chladnejsi ale v BURN je zase teplejsi a to neni logicke...
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
To jo, ale to první má rozpětí teplot mnohem vetsi - na IDLE je chladnejsi ale v BURN je zase teplejsi a to neni logicke...
Kazde z jader je jine. Ja si myslim ze to logicke je. Predstav si to jako dva nezavisle procesory, taky se nebudou chovat stejne. Navic to muze umocnit tepelne cidlo v jadre - ta dioda. A jeste jedna vec me napadla, jelikoz je to dualcore, tak stejne vzdycky bude jedno z jader pracovat vic, programy nejsou optimalizovane.
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Kazde z jader je jine. Ja si myslim ze to logicke je. Predstav si to jako dva nezavisle procesory, taky se nebudou chovat stejne. Navic to muze umocnit tepelne cidlo v jadre - ta dioda. A jeste jedna vec me napadla, jelikoz je to dualcore, tak stejne vzdycky bude jedno z jader pracovat vic, programy nejsou optimalizovane.
Tjn, ale psal jsem, že na tom pouštím dva samostatné testy PRIME - pro každé jádro jeden. Btw, když nataktím moc, vždycky mi hodí chybu to jádro s větším teplotním rozpětím...
-
Mno ja som odpozorval este nieco zaujimavejsie. Pokial procak vytazim na 100% obycajnym pocitam BOINCu tak rozdiel na jadrach je maly - cca 2-3stupne. Pri skutocnom burne pomocou 2xPrime95, alebo StressPrime je ale rozdiel vyssi. Jednoducho cim vyssia teplota, tym vyssi rozdiel medzi jadrami. Aspon tak usudzujem podla prvych pozorovani.
-
x2 toledo 4400+, TDP 65W
Power now (1,1V 1GHz)
41/35 MBM 35 stupnu (iddle)
default (burn 1,35V 2,2GHz)
54/46 MBM 41 stupnu
-
Citace:
Původně odeslal Ssnake
speed fan ukazuje +8 az +12 stupnu vice nez coretemp, coz je dost velky rozdil
idle coretemp 31/32 -- speedfan 40/41
load coretemp 42/43 -- speedfan 49/50
takze speedfana muzu odinstalovat? ;-)
//o144 deff, z7000Balcu
edit: to Eagle : slo by aby se v liste ukazovala teplota misto te prazdne ikony?
Mne Speedfan 4.29 ukazuje presne taku istu teplotu ako CoreTemp. Skus si stiahnut najnovsiu verziu, ak ju ovsem uz nemas.
-
Tak jsem vyzkoušel ten nový Speedfan 4.29 a je tam nová položka Core a teplota opravdu souhlasí s hodnoutou v Core Temp. Konečně :)
-
Citace:
Původně odeslal JohnXXL
Tak jsem vyzkoušel ten nový Speedfan 4.29 a je tam nová položka Core a teplota opravdu souhlasí s hodnoutou v Core Temp. Konečně :)
To sice ano, ale pořád ještě neřeší rozdílné teploty u dvoujádrových procesorů... :cry:
-
Citace:
A co tahle hypotéza: U toho jádra s větším rozpětím teplot se hůře přenáší teplota na heaspreader (spatna distribuce pasty v heatspreaderu), což se při idle jeste neprojevi (jadro topi min nez druhe a prenos je jeste dostatecny), ale pri zatezi uz to hraje vyznamnejsi roli... ???
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
A co tahle hypotéza: U toho jádra s větším rozpětím teplot se hůře přenáší teplota na heaspreader (spatna distribuce pasty v heatspreaderu), což se při idle jeste neprojevi (jadro topi min nez druhe a prenos je jeste dostatecny), ale pri zatezi uz to hraje vyznamnejsi roli... ???
Vypada to logicky, ale myslim ze ne. Pri spatnym prenosu tepla by i v iddle byla teplota vyssi, vetsinou si lidi se spatne nasazenym chladicem stezuji na vysoke teploty v IDDLE i BURN. Opravdu to vypada nelogicky, ze jedno jadro v dvoujadrovem CPU se chova jinak nez jadro druhe. Jeste me napadla jedna vec a tou je podarenost FPU jednotky a CACHE procesoru. Je to mozna silena hypoteza, ale jadro, co ma iddle teplotu nizsi ma DOBROU CACHE a HORSI FPU a to druhe jadro naopak. Jsem zvedavej, jestli jeste nekdo zkusi vykoumat nakou teorii, proc se to takhle chova. Mozna to nechat konovi, ten ma vetsi hlavu.
-
Eagle ma problem ..ta jeho aplikacia sa zblaznila :lol:
:eek:206 stupnov :drool:
http://img61.imageshack.us/img61/827...blemeq5.th.jpg
-
aplikace nebo DTS ? :lol:
-
No teraz je to uz ok ... idem postupne tak na zaciatok som skusil ..... 240*11
http://img488.imageshack.us/img488/5...oad2po5.th.jpg
Dalsi vytypany obrazok ...
http://img528.imageshack.us/img528/8994/wtfoh4.th.jpg
je to normalne rozdiel 10 stupnov medzi jadrami :?:
Edit 3 ... v zatazi a pridani voltaze ten rozdiel az tak velky nieje ..... ;)
http://img515.imageshack.us/img515/6...oledbv6.th.jpg
-
Citace:
Dokážete mi vysvětlit následující problém? Mám X2 4400+ přetočené na 2,6GHz a na tom Ninju - Core temp ukazuje v klidu nějakých 38°C na prvním jádře a 43°C na druhém. To by se dalo vysvětlit různým posazením Heatspreaderu, jenže když dám PRIME na obě jádra, to první vyleze až přes 70°C, zatímco druhé je v pohodě do 65°C a to už vážně nechápu proč... :confused:
Můj X2 4800+ je přesně ten samý případ 1. jádro má větší teplotní rozdíly v součtu cca o 8 stupňů a je méně stabilní.
-
Citace:
Původně odeslal daggy
Mne Speedfan 4.29 ukazuje presne taku istu teplotu ako CoreTemp. Skus si stiahnut najnovsiu verziu, ak ju ovsem uz nemas.
mel jsem 4.28, ted mam 4.29 a hodnota core ukazuje +-1 jako coretemp
//tak ale temp1/speedfan se meri odkud kdyz core je z nejteplejsiho mista? ma porad +10...
-
Me spis prijde podivny, ze novej Everest i SpeedFan najednou umej merit CORE teplotu stejne dobre, jako Eagluv CoreTemp. Zeby autori Everestu a Speedfana najednou dostali stejny napad, jak to merit ???