pole sa vzdy hlasi ako jeden disk, ale zavadzaniu ovladacov (pre wxp) sa nevyhnes ;)
Printable View
pole sa vzdy hlasi ako jeden disk, ale zavadzaniu ovladacov (pre wxp) sa nevyhnes ;)
jj, to je mi jasny, ja jen, jestli mam AHCI pouzit, NEBO NE ...
Zapl jsem ho tedy a uz se instaluje ...
Koukal jsem i na ten RAID rezim a je to normailni raid bios jako vsude s AHCI je to ten samej, jen tam funguji raid funkce a pri vyberu ovladace pri F6 musis pouzit bud tu verzi pro AHCI, nebo RAID ...
Jestli je ten raid softwarovy nebo HW - nevim
Mam 1x Raptor 160 a 1x 500GB SATA ...
dale je tam Audigy Xfi Platinum a Leadtek TV hybrid ...
Specham ten PC mel byt pred tydnem ... Nechce se mi resit jeste testovani raidu, ale bude se taktovat, tak dam nejaky vysledky o vikend ...
Nebo kolega.
Jinak je to v Termaltake Matrix a co topi hodne je grafika a pak disky a ta deska taky pece super ... v case je vzadu a ve predu 12cm tichy vent.
matrix? to je preca malinka skrina, na takyto pocitac imho dost nevhodna :x
jj, neboj vse hreje stejne ... :-) ale topi to dost, ale ne tolik co nf4 ...
BTW, zatim 3.3GHz @ 1.4V, pameti bezi 1100MHz a voltaz na 2V .. Kolega si to vzal na vikend,pujde to dal ...
K tomu disku, v AHCI rezimu:
Seagate 500G SataII - 60MB/s zapis (to je o neco vice nez muj nF4U pod linuxem)
Raptor 150G SataI - 85MB/S - zapis!! Vau.
Jinak musim uznat, ze s moji sestavou se to NEDA srovnat ...
je to rychly jako prase ...
Ale na Oblivion to nema ... :-)))
nema? ja som to sice videl na quad-sli ale tam siel na 1600x1200 vo full nastaveniach pekne ;).
Btw, mal by si vediet, ze tie ramky su rated na 1066 pri 2,2-2,3V (viz specifikacie corsair) takze by som este prihulil v zaujme staility
Vim o tech ramkach, ale bezi to stable ( i prime), ale o vikend zvednu casovani, takze tam jeste neco naperu ...
Oblivion je OK ...
Ale v lese, v lese je to ende pada to az na 25 FPS ...
Na jake nastaveni ? Na moji sestave v 1280x1024 8xHQAF mi to v lese nespadlo nikde pod 24FPS a to sem prochazel co nejhustejsi zelene...
Jinak Oblivion je ciste o grafice v exterierech... Ja rikal ze to 7950GX2 neni nic moc... Mozna zkus novejsi patch na Oblivion + drivery...meli by zlepsit SLI support.
to same co,ty, ale bylo to na 1G RAM, Venice 2700MHz a ta karta ....
a predposledni ovladace - coz byla chyba ...
Kolega to o vikend vyzkousi na tom Conroe a na ovladacich 91.43 ...
Jaké jsou bezpečné hodnoty pro CPU a NB, kolik je rozumné nastavit v biosu pro DQ6.
Jak je to s nastavením V u ram +03 v biosu = 2,1V real ??
screen napoví :wink:
jaký drivery na čipset
CPU bych viděl tak kolem 1,45-1,5V VID, ale dost záleží , jak Ti Tvůj kousek topí... čipset nezvyšuju vůbec, pokud nejdu přes 400MHz.
U RAM je to jak píšeš, ale třeba mně to ukazuje real 2,12V
Na čipset jesem dal poslední drivery z DS4, kterou jsem koupil minulý týden...
maule,jakou mas revizi tech desek? chtel bych to,ale uz v nove revizi chipsetu, nevim ale jestli uz je to v CZ samozrejmost, treba v CZC mi rekli,ze jim dodavatel takove veci nerika...
DQ6 mám ještě revizi C1, DS4 už revizi C2, ale žádný rozdíl jsem prakticky nepozoroval...
Jo a v CC pěkně kecají, protože montují kompy a dobře vědí, jakou revizi desek zrovna v dodávce mají. Spíš je problém v tom, že se jim nedaří udat staré zásoby (jejich z RMA i distributorovy), takže třeba já jsem u nich před deseti dny dostal starou revizi, která vůbec nenajela...
Já nedávno reklamoval DS4 s revizí C2 a výměnou jsem dostal C1. Když to tak čtu, tak si myslím, že mi výměnou dali nějakou vrácenou z reklamace. Zřejmě si řekli, že nula od nuly pojde. A nejsem sám, komu se to stalo.
Omlouvám se, že píšu dotaz k desce DS4 sem, ale protože je to chudší sestra od DQ6 tak mi snad odpustíte:
Jaké zapojení SATA disků byste doporučili? Mám na mysli, kterému ze SATA řadičů na desce bysta dali přednost?
Mám 3 disky. Jeden na systém a další 2 stejné na data (RAID neplánuji použít, na domácím PC to je imho zbytečnost, která může přinést jen potíže).
Díky za doporučení.
Samozrejme a jedine Intel = oranzove
A ne ten zprskany Jmicron od gigabyte = fialove
Ano, jak psal svaca všechny do oranžových a z vlastní zkušenosti zapni v advanced settings režim řadiče ICH8R na RAID ikdyž budeš mít disky jen tak bez raidu. Sice pro instalaci budeš potřebovat F6 disketu, ale odmění se ti vyšší rychlostí ve Windows.
(prakticky odzkoušeno na DS4 PCB v1 i v3.3)
to som ani nevedel, ze to je rychlejsie, teda proti comu si to testoval? proti AHCI ci IDE emulacii? Inak RAID rezim doporucujem aj ja, minimalne kvoli tomu, ze rozsirenie na RAID pole je potom seamless
Paolo: Ano, ano, RAID nastavený v BIOSu mám, o tom jsem četl už někdy dříve.
A martýrium s implementací SATA driverů do instalaček Windows už mám taky za sebou. :-)) (floppy nemám)
To je jedno zda mas RAID nebo AHCi protoze RAID je taky vlastne AHCI rezim a AHCI rezim samozrejme znamena plnou podporu SATA II a NCQ a je to podstatne lepsi rezim nez IDE emulace. RAID ma jen tu vyhodu pohodlnejsiho nahozeni, ale raid resim softwarove, pro jistotu ...