-
Re: Posta - dorucovani jinemu prijemci
Ja mam zas zkusenost takovoudle, znamy delal zkousky na vejsku a pres prazdniny odjel na 2 mesice do zahranici s tim, ze mi tu necha plnou moc abych mohl vyzvednout na poste dopis ze se (ne)dostal na vejsku. Prijde tedy upozornoneni ze na poste je dopis pro znameho, tak jdu s plnou moci na postu a tam mi reknou, ze dopis je do vlastnich rukou a ze i presto ze mam plnou moc tak mi nic nevydaj. Tak jsem se s nima domluvil aby to vratili do skoly ze ktery to prislo(to mi na poste zjistili ze je to kyzeny dopis). Pak jsem sel na studijni dane skoly a tam mi rekli ze neni problem mi to vydat na moji plnou moc, ze mam jen pockat az se dopis vrati z posty. Tak uz 10 dni cekam a stale nic :? Nejde mi az tak o vysledek, protoze znamy stejne pujde na jinou vejsku, ale spis by me zajimalo, co potrebuju k tomu abych mohl prevzit dopis pro znameho, ktery je urcen do vlastnich rukou :?:
-
mam taky pocit ze potrebujes taku priblblu karticku co sa da na poste vybavit :) ale mozno by si si ju vedel vybavit s tou plnou mocou :D to by bola husta haluz ;)
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Baliky maji dorucovat do 24 hodin, x-krat se stalo, ze balik dorucili o den dva pozdeji (zatim mam jenom jednu stejnou skutecnost s Ceskou postou Obchodnim balikem).
ceska posta obchodni balik je v dorucovani celkem v pohode...u nas nedoruci druhy den tak maximalne jeden balik ze sta...coz si myslim, ze docela ujde. to je tak stejne jak ppl.
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Ja mam zas zkusenost takovoudle, znamy delal zkousky na vejsku a pres prazdniny odjel na 2 mesice do zahranici s tim, ze mi tu necha plnou moc abych mohl vyzvednout na poste dopis ze se (ne)dostal na vejsku. Prijde tedy upozornoneni ze na poste je dopis pro znameho, tak jdu s plnou moci na postu a tam mi reknou, ze dopis je do vlastnich rukou a ze i presto ze mam plnou moc tak mi nic nevydaj. Tak jsem se s nima domluvil aby to vratili do skoly ze ktery to prislo(to mi na poste zjistili ze je to kyzeny dopis). Pak jsem sel na studijni dane skoly a tam mi rekli ze neni problem mi to vydat na moji plnou moc, ze mam jen pockat az se dopis vrati z posty. Tak uz 10 dni cekam a stale nic :? Nejde mi az tak o vysledek, protoze znamy stejne pujde na jinou vejsku, ale spis by me zajimalo, co potrebuju k tomu abych mohl prevzit dopis pro znameho, ktery je urcen do vlastnich rukou :?:
mela by na to stacit bezna plna moc, ale mam pocit, ze ceska posta z nejakeho duvodu chce mit na te plne moci uredne overene podpisy
-
Na CP jsou hlavne magori(doslova), doporucenej dopis nechaj sousedovi, ale balik na dobirku odmitnou dat manzelovi :roll:.
-
neci (a nebudu) se zastavat CP (z mych postu je celkem jasne videt jak moc tuhle instituci/urad mam rad), ale kolega co driv delal reditele pobocky v brne mi na moje narky na CP dycky rekl "posta nebere dotace ze statniho rozpoctu, musi si na sebe vydelat sama, a jakekoliv problemy hned nahlas na prislusnou pobocku, budou se tim zabyvat, a to tak ze rychle, protoze jim jde o penize" /zkusil sem to, kupodivu (no, az tak moc sem se tomu nedivil) bez odezvy - baliky zase nebyly dorucovany, by me zajimalo o ci penize CP jde /
jo, vymluv bylo hodne, od "mame novou dorucovatelku" (v te dobe ji mely uz asi 3 roky), pres "mame novy system, holt je to pomalejsi a poruchovejsi" (2 roky) a grand finale (uz me znaji :D) je "to vite, obcas se nejaka ta chybicka stane"
jen se divim i usima ze CP este nedosla na skvely napad, a to skoncit v konkurzu a/nebo zkrachovat, jenze to asi neprojde
-
CP ma statem zaruceny monopol na dorucovani korespondence pokud vim. Stiznosti koncej v kosi - osobni zkusenost myho brachy, zavrely se za nim dvere a slysel trhani papiru.
-
Citace:
Původně odeslal riksa
mela by na to stacit bezna plna moc, ale mam pocit, ze ceska posta z nejakeho duvodu chce mit na te plne moci uredne overene podpisy
Tak vcera prislo druhe upozorneni o zasilce a je tam napsano:
"Zasilka je urcena do vlastnich rukou adresata, jeho zmocnence nebo zakonneho zastupce - NE"
"Zasilka je urcena do vlastnich rukou vyhradne jen adresata - ANO"
A jeste je tam popis kdo je zmocnenec a zakonny zastupce. A pokud je zasilka urcena vyhradne adresatovi tak ji predaji jen adresatovi...
To jen tak pro info, uz to nemam zajem resit.
-
Pozerate reportaz Novy? CP dostala 5,5 miliona pokutu za nedorucovanie zasielok a predavanie zasielok inym ludom. To fakt valim oci, ze aspon nieco sa s tym deje.:eek:
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Pozerate reportaz Novy? CP dostala 5,5 miliona pokutu za nedorucovanie zasielok a predavanie zasielok inym ludom. To fakt valim oci, ze aspon nieco sa s tym deje.:eek:
stejne to nezaplati...
-
Mno , me se velice osvedcilo si hlidat postacku.
Jelikoz mi chodi vcelku hodne baliku a dopisu doporucene, tak si je casto vyzvedavam. Ovsem nase mila postacka je prevelice lina a odmita byt projevit snahu.
Ovsem od jiste doby me nema vubec rada >:} , pac mi behem tydne doslo 5 doporucenek (kazdy den jedna) a i kdyz sem mel na odpoledni, tak samozrejme obligatni , adresat nezastizen. Pomohla osobni reklamace u vedouci posty s tim ze pokud to nebude vyreseno u ni, ze jdu o neco vys :)) . S poslednim dopisem (v patek) , sem si na postu uz jenom zavolal a musela si dat jeste jedno kolecko.
Jinak se mi osvedcilo podavat stiznost jako doporuceny dopis adresovany vedouci posty. Pak mate aspon dukaz ze byl prijat a prevzat.
Proste prudit a otravovat co to jenom jde. U me uz to zabira :) .
-
Vypada to, ze se lecos meni, kupodivu mi posledni balik nedorucovali jak bylo bezny dopoledne, kdyz neni nikdo doma, ale ve 4 odpoledne, takze se vpohode prevzal. Zeby tech par M pokuty ?
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Vypada to, ze se lecos meni, kupodivu mi posledni balik nedorucovali jak bylo bezny dopoledne, kdyz neni nikdo doma, ale ve 4 odpoledne, takze se vpohode prevzal. Zeby tech par M pokuty ?
vzhledem k tomu, ze je to statni podnik, tak je to jen prelevani penez z jednoho uctu na druhy... :)
btw: nebylo to pred Vanoci ? to meli tolik prace, ze u nas jezdili treba az vecer ;)
-
My sme isli na nasu postu vo Vrakuni s kamosom poslat jej matke do anglicka balik(kluce od auta nahradne), nabijacka na mob atd, krabica o hrane cca 30cm. Dojdeme ze poslat... ona ze no to musi byt tak a tak zabalene a uviazane, tak ok kupime bal. papier aj motuzik, zabalime krasne podame, zaplatime cca 800sk aj s poistenim. Ok. Asi o tyzden dojde kamosovi listok ze nech sa dostavi na postu a tam postarka ze... ona si neuvedomila ze balik do anglicka neviem preco nejde poistit ci co atd... tak sa vratil a peniaze PREPADLI!!! - tie zaplatene. Ale postarka solidna to zaplatila z vlastneho a to poistene zbytocne zaplatene tiez dala z vlastneho... :)
Inak s dorucovanim balikov to u nas ide bez problemov, bud dojde sofer(cernoch, velmi korektny) alebo dojde listocek. Inak stava sa ze dojde listocek ze dojdite si pre list/balicek ale ked tam dojdem tak ze: "este neprisiel" co je zaujimave ale co uz :)
-
Asi záleží hodně na konkrétní pobočce/poštačce, pže já jsem s naší poštou spokojen....spíše jen vyjímečně mi místo předání hodí lísteček, jestli se to stalo jednou, maximálně dvakrát. Jinak spokojenost, od té doby co zavedli i lístečky na poště tak i klid na pobočce
-
Souhlasim s Vama je to o lidech.
- Cekam balik, rano okolo desate koukam z okna kdy se objevi modra dodavka, a hle je tam. Oblekam se, obouvam se, zvonek zazvoni, ja vylezu ven a co nevidim odjizdejici dodavku. A ve schrance onen listecek "nezastizen". Hm parada. Jindy ale zase zvoni treba dvakrat... si nevyberete. Pak tady mame taky postacku ktera hazi doporucena psani do schranky (Spesl obednanej level) kterej couhal na pul ze schranky a mohl si ho kdokoliv vzit... je toho moc.
-
To mě připomnělo, jak minulej týden du z práce a koukám něco zas narvaný ve schránce. Vytáhnout to nešlo, napřed ani otevřít dvířka ne, jak to bylo zapasovaný. Taková tlustá obálka... Když sem to vypáčil konečně ven, moje podezření se potvrdilo až když jsem z toho vytáhl rozlámanej obal na DVD ve tvaru "U" a zkoucenou placku. Naštěstí to prý bylo jenom něco reklamního co sme si prý neobjednávali, tak mě manželka zabránila jít na poštu jim to otřískat o hlavu :mad:
-
Tak panove, dneska jsem se pekne rozcilil. Vcera mi poslali z CZC obchodnim balikem notebook, ktery byl zaplaceny prevodem z uctu, takze bez dobirky. Dnes jsem byl dopoledne v praci, vratim se po obede, zkontroluju kastlik, jestli tam mam papir, ze mam balik na poste...a nic. Dobra, tak cekam doma jako trubka do pul sesty, nikdo neprijel. Tak jsem se sebral a jedu na postu, a tam mi bylo sdeleno, ze zasilku prebral muj bratr pan XXX. Tak jsem vyvalil oci, protoze ten pan neni zadny muj bratr a bydli v dalsim byte v baraku pode mnou. Spustil jsem tam na tu "prijemnou" pani, jak si jako tohle muzou dovolit, ze ja cekam doma pul dne jak trotl a oni si predaj balik za 20000 Kc uplne cizi osobe, se kterou nemam vubec nic spolecneho a ona zase, ze kdyz je to ve stejnem baraku, ze oni tohle muzou a kdesi cosi, tak jsem ji poslal nekam a sel si vyzvednout balik k sousedovi...Jen pro informaci, byla to posta 31200 - Plzen Doubravka.
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
...
mno nevim jak to je u baraku s vice byty, ale je pravda ze pri doruceni do baraku to muze prevzit kdokoli otevre a pokud nezastihnou tak vyzvednout to muze na poste uz pouze adresat
-
Mne mnohdy ani nedaj dopis pro tatu, ktery ma jen titul navic a jmeno stejne.
Problem je, ze kdyz jmeno opisujou na listek, tak titul vynechaj, takze se tam clovek zene a pak se dozvi, ze mu nic nedaj. :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Mne mnohdy ani nedaj dopis pro tatu, ktery ma jen titul navic a jmeno stejne.
Problem je, ze kdyz jmeno opisujou na listek, tak titul vynechaj, takze se tam clovek zene a pak se dozvi, ze mu nic nedaj. :rolleyes:
to snad jen v pripade ze je to do vlastnich rukou ne? jinak ti to musi dat
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno nevim jak to je u baraku s vice byty, ale je pravda ze pri doruceni do baraku to muze prevzit kdokoli otevre a pokud nezastihnou tak vyzvednout to muze na poste uz pouze adresat
no to si snad robis srandu nie? Ja si objednam a zaplatim tovar a niekto koho vobec nepoznam ho prevezme? ???
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
no to si snad robis srandu nie? Ja si objednam a zaplatim tovar a niekto koho vobec nepoznam ho prevezme? ???
mno srandu urcite ne, nedavno jsem se na to informoval u postacky i na poste. Pri doruceni do domu cili na cislo popisne to muze prevzit i jina osoba nez adresat. Jak je to u baraku s byty tezko rict, ale asi by to meli predat max nekomu z daneho bytu a ne komukoli z jineho bytu, ale to nevim na to sem se neptal.
Kazdopadne vcera se mi stalo ze jsem prevzal dopis i do vlastnich rukou ktera byla adresovana uplne na jinou osobu. tak nevim jak to na poste maj??
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Mno o tom celej tenhle dred je ;) To je taky jeden z duvodu proc nic neplatim predem. Jednou me to vyslo, podruhy takovy stesti mit nemusim.
-
Zaujimalo by ma co na to hovori zakon. Nechcem aby sa mi jedneho krasneho dna stalo, ze moj tovar dostane niekto iny a nedajboze ho uz nikdy neuvidim.