Neměl by si možnost porovnat teploty se vzduchem, např: Noctua NH-12, Scythe Ninja plus , jak velkej je rozdíl mezi nejlepším vzduchem a vodníkem?
Printable View
Neměl by si možnost porovnat teploty se vzduchem, např: Noctua NH-12, Scythe Ninja plus , jak velkej je rozdíl mezi nejlepším vzduchem a vodníkem?
kdy a kde ten test bude?
imho mezi vodou a vzduchem bude rozdil minimalne 10°C
Porovnaval jsem jednoho z nejlevnejsich vodniku (TT Bigwater SE) vs. Noctua NH-12. Vodnik mel 1x120mm fan na 5V a Noctua 2x120mm fan na 12V. Pri teto konfiguraci ventilatoru na Opt144 2800MHz pri 1,5V, tcm=65°C byly teploty zhruba stejne (54°C).
Kdyz jsem osadil Noctuu jednim 120mm fanem na 5V jako na radiatoru u vodnika, tak teplota CPU byla 61°C.
to Pirs: to jsou teploty v zatezi nebo v klidu?
zatez CPUburn, K7, normalCitace:
Původně odeslal Kankal
http://www.oclab.cz/images/recenze/noctua/CPU_burn.jpg
pro porovnani se vzduchem tam je xp120
bude to na mainpage www.ocguru.cz
kdy to zalezi na adminech
dneska posilam naz5 thermaltake a maxXxperta, takze Maxikovi a <Big>Lam(ě nebo ovi ? :p) moc dekuji, nic z toho nemaj takze jim muzete dat aspon karmu ;)
tak a ted mala otazka........
na kolik si myslite ze vyde postovne pro 1kg balicek(pojistenej) do Slovinska......
nebudu vas napinat, ty ***(doplnte nejvulgarnejsi slovo jaky znate... aspon 5x) ****** za to chtej 438kc >:{
dementi.
P.S:jestli to nekoho pohorsuje, tak at to necte.
tak ta posta je mazec.. je to za bloky EK?
pls mam dotaz sou na gpu lepsi EK nebo dangerden nebo swiftech?
j, je to za EK
jenom na gpu, nebo fullcover ?
nakonec je ta posta "jen" 409...
jenom gpu
jinak staci hadice 10/8?
napis co s tim chces chladit, zbytek okruhu...
vubec by nevadilo kdybysis vyplnil podpis
10/8 v drtivy vecine pripadu nehraje roli, ale zase nadruhou stranu, proc to odrbavat a neudelat poradne ? 8/10 staci ;)
Ja sem jenom zvyklej na 10/14
hlavne napis zbytek okruhu
aquastream 12V,dale na grafiku se rozhoduji mezi zminenymi vyse a na cpu bude nexxos XP silver, expanzka bude asi fass-o-matic od innovateku, cipset budu chladit pasivem
hodne chvalej DD s plastovym topem, odkud to budes brat ?
asi bych zkusil KPcool, docela jsem na nej zvedavej.
Ono mezi nima IMHO zadnej velkej rozdil nebude, osobne bych asi rozhodoval dost podle ceny.
pirs mi rikal ze pro verejnost neprodava a prekecavat ho nebudu
pokud byste nekdo chteli nejake extra zbozi(DD,swiftech) tak casem to sezenu
Klon: Oni chtěji z EK ty dva bloky zpět?? :?:
Pichu: Ano, již dříve jsem se rozhodl, že bloky nebudu nabízet veřejnosti. Je s tím spousta práce a navíc to není potřeba, protože i malou sérii (která se vyplatí vyrobit) není problém udat mezi staré známé.
jj, EK wave a fullcover chteji z5, teda jen fullcover, rozhod sem se ze si wave necham
ale muzes jit prikladem a zapujcit bloky na testy a nechat je tu :)
Bohuzel mam posledni sadu (CPU+VGA) a ta uz je zamluvena. Navic vzhledem k testovacim podminkam (studene CPU) nemam zrovna velky zajem bloky do testu posilat, protoze pokud bude test (a hlavne zaver) objektivni, tak vyslednym vitezem vzhledem k pomeru vykon/cena bude nejaka lowend slupka... ;)Citace:
Původně odeslal Klon
on i KPCOOL u mne na lehce pretaktovanem dualcore zacina mit problemy, holt DVA opterony 144 na jednom miste [dualcore] dokazi zahltit teplem i vodnikaCitace:
Původně odeslal Pirs
ty mene vykonne vodni bloky ale jsou dobra alternativa k skype a noctue, s temi spis by bylo vhodne je porovnat a hodi se pro milovniky ticha, ne pro milovniky taktovani, proto nelze rict ze je jeden vitez. ptali se mne useri, co je nej vodnik a ja jim odpovidal: co od nej chcete? kdyz se nevi, tak se jen vyhazuji penize
cilem testu nebylo urcit blok s nej pomer cena/vykon, ale ukazat jaky ma smysl kupovat a jaky neCitace:
Původně odeslal Pirs
krom galaxiho a V6 se ty bloky tocej kolem 1200 a cenovy rozdily jsou velice male
ale vzhledem k tomu ze ty bloky nejsou ve volnym prodeji to je stejne jedno, k cemu je test bloku kterej si nemuze ctenar koupit?
2Klon-utahnou ty 10/8 hadice to co jsem psal?
stezejni jsou bloky a cerpadlo, proc by to nemely utahnout ? stejne jich tam budes mit par dm.
KEDY BUDE TEN TEST ONLINE :confused:
to vi jen admini :confused:, ja to odeslal 14.6
Můžeš naznačit kterej blok na CPU z těch co jsi testoval když je podpořenej vhodným radiátorem a čerpadlem je nejlepší ? Nekoukám na poměr výkon cena a jde mi fakt o to lepší z těch dobrejch. Mě se třeba líbí V6ka ( http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1664 )a jestli mám dát jak jsi psal pruměrně 1200,- tak ty 3 kila klíďo přitlačím. Nebo bys doporučil něco jinýho ? Bude to bublat na X2 4400. Dík za odpověď.
tak to hod na nejaky iny web a do sz hod adresu ;)Citace:
Původně odeslal Klon