proste umrela...u nForce normalni...:confused:
Printable View
proste umrela...u nForce normalni...:confused:
To co citam ma moc netesi, dufam len ze sa to netyka aj rady NF4 Ultra-U:
NF4 Ultra-U
Ja mam troska vzlastny problem. Zacalo mi nieco jemne rezonovat v pravidelnych intervaloch a po case som zistil ze rezonancie pocut iba ked ma BOINC spicku. Ked je procak v klude, tak je ticho. Moze to sposobovat doska pri zatazi? Zeby to sposobovali cievky alebo stabilizatory? Najvacsi rachot sposobi 3D Mark 06, napr. VirtualDub to ani pocutelne nerozozvuci. Fakt tomu nerozumiem, v predchadzajucem prehistorickej skrinke som to nepostrehol.
Chladič čipsetu máš pôvodný - celá rada pri priehriatí čipsetu sa správala takto..minimálne 6-8 základných dosiek mi ľudia doniesli na Reklámaciu s rovnakými symptómami. Ten chladič napíš aký máš na tom čipsete pretože ten nechladí absolútne nič.
EDIT: to nebolo pre teba DAGGY.
Ahoj...vopred sa ospravedlnujem ze vstupujem do vasej diskusie...
Tiez mam infinity...a zatial bezi vsetko OK...az na to ze sem tam treba par restartov aby zbootoval WIN.
Ale chcel som sa opytat teba Gabo...mas na mysli ze ten origo chladic na chipsete nic nechladi(aj ked tam nieje zaiden overclock?)??? Nemam nic nataktovane a u teba som nasiel toto
http://www.tichepc.sk/produkt/Therma...-IFX-2210.html ...treba to este ofukovat alebo to uchladi aj pasivne tu moju nenataktovanu dosku.
Dakujem
Ten THermalright odporucam, mam SLi verziu a chladi vyborne teploty sli dole o 7-10°C (u mojej NF4 ULtra-U). Mam na nom FAN z AC Freezera 64 PRO nastaveny v BIOSe na 80% otacok a hlucnost sla dost dole, ta povodna vrtulka po roku zacala vrniet a dost pri zatazi hucat a pritom chladila dost slabo.
Ja sice nie som GABO, ale ten povodny chladic na NB dosiek DFI fakt nechladi - nestiha chladit ani za standardnych podmienok, nehovoriac o OC.
Pasiv je mizerny z pohladu velkosti/plochy, ventilator je maly a viac huci nez fuka, a navyse je pod tym celym namiesto kvalitnej pasty ta "ruzova zuvacka".
Zbytok uz bol myslim dostatocne diskutovany...
Dakujem Vam obom...takze tam dokupim asi ten pasiv + nieco na ofukovanie. A este...otazocka...aky soft pouzivate na meranie teploty chipsetu?
Ja som zvykol pouzivat speedfan - jedna z teplot bola teplota chipset.
Inak pozuvam na meranie teplot HW - palec :p
Na Nf4 chipsety som daval budto pasiv ala Zalman NB-47, Primecooler PC-NB1 (resp. ten samy primecooler v aktivnej verzii - ten pri jemnom zregulovani otacok slucsne chladil a hluk bol OK)
Tie pasivy som dodatocne opatril nejakym na 5V beziacim 80 mm fanom, ktory som tam nabastlil...
A v kazdom pripade netreba zabudnut na vymenu zuvacky za teplovodivu silikonovu pastu.
Tak uz viem co sposobuje to bzucanie - zdroj. Prisiel som na to az pomocou fonendoskopu, asi budem musiet podlepit nejaku gumu pod plechy :mad:
Doteraz som nevedel iba sluchom a hmatom urcit co to vibruje (resp. ci to nema inu pricinu to bzucanie).