-
Re: ADSL bluetone premium-zkusenosti, rady
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
no jde o to, ze pokud jsou stejny podminky, tak by mohl jet lepe;)
az 2x rychleji
Jenze na to to doplati lidi jako ja - jsem na hranici 2048/512 - vic ke me radiokomunikace nedotlaci. A vy si budete uzivat 2* rychleji - to mi neprijde fer ;) Treba z nich dostanu nejakou slevu, jako jsem dostal od telecomu - nedotlacili ke me vic nez 1MBit a navysovali - dali mi to za nizsi cenu a jelo mi to tech 1Mbit i kdyz takovy tarif v ceniku vubec nemeli.
-
volal jsem tam ohledne Premium ADSL.... agregace 1:50 bude u vsech tecka. Je jedno ze mate Premium ,,2006,, Dale mi mila pani na zakaznickem centru sdelila ze FUP se planuje dlouhodobe/vyhledove. Zavadet se ted nebude. je to hudba budoucnosti, jen jak daleka :)
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
volal jsem tam ohledne Premium ADSL.... agregace 1:50 bude u vsech tecka. Je jedno ze mate Premium ,,2006,, Dale mi mila pani na zakaznickem centru sdelila ze FUP se planuje dlouhodobe/vyhledove. Zavadet se ted nebude. je to hudba budoucnosti, jen jak daleka :)
Ty jo, nedalo mi to a tak jsem tam taky zavolal. Fakt hustý, nikomu nic neřeknou, nikde nic nenapíšou a přez to všechno, vás ujistí o tom, že automaticky máte agregaci 1:50 i na stávajícím tarifu který jste sjednali 1:20. Ono se pak lépe vysvětluje proč jakýkoliv tarif nejede v některých lokalitách rychleji než 512 kbit/s a je jedno kolik těm šmejdům člověk za to platí.
Možná by nebylo od věci, jestli je tohle všechno v pořádku po právní stránce.
-
nemozu poskytovat inu sluzbu ako mam zjednanu a na zmluve mam 1:20, akonahle to zacne ist pomaly tak si do nich kopnem
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nemozu poskytovat inu sluzbu ako mam zjednanu a na zmluve mam 1:20, akonahle to zacne ist pomaly tak si do nich kopnem
presne tak, mas smlouvu, tu musi dodrzet obe strany, pokud jsi neprijal zmeny, nemuzou si to oni menit jak je napadne
no mrzi me to, ale zrejmne se zacnu divat po jinym pripojeni:mad:
vidim to na VOLNÝ Internet Extra
2Mb neomezene(bez FUP) a 713,-/mesic
-
no nechci rypat :) ale kde na Smlouve stoji agregace 1:20 ??? divam se spatne nebo tam zminka o agregaci nikde napsana neni, hm ? :p
stejne tak i zminka o FUP
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
no nechci rypat :) ale kde na Smlouve stoji agregace 1:20 ??? divam se spatne nebo tam zminka o agregaci nikde napsana neni, hm ? :p
agregace 1:20 je zrejmne v haji, ale na teto strance pisou, ze zadne FUP
http://adsl.volny.cz/volny-internet-extra/
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
No já mám třeba ke smlouvě dodatek, a tam je mimo jiné tohle:
5.1.1 Základní varianta (SPV) – bez volitelné telefonní služby
Varianta služby Cena
Bluetone Premium ADSL 2006 1024/256 Kb/s 1:20 489 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 2048/512 Kb/s 1:20 589 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 3072/512 Kb/s 1:20 789 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 5120/512 Kb/s 1:20 1189 Kč
5.1.2 Rozšířená varianta (PPV) – s volitelnou telefonní službou
Varianta služby Cena
Bluetone Premium ADSL 2006 1024/256 Kb/s 1:20 Voice 749 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 2048/512 Kb/s 1:20 Voice 849 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 3072/512 Kb/s 1:20 Voice 999 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 5120/512 Kb/s 1:20 Voice 1399 Kč
:eek:
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
presne tak, mas smlouvu, tu musi dodrzet obe strany, pokud jsi neprijal zmeny, nemuzou si to oni menit jak je napadne
no mrzi me to, ale zrejmne se zacnu divat po jinym pripojeni:mad:
vidim to na VOLNÝ Internet Extra
2Mb neomezene(bez FUP) a 713,-/mesic
Volný má jednu obrovskou chybu. Musíš se zavázat na dva roky, jinak už bych tam asi byl ;) .
.
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
ja mam jine problemy.. vypoved mojeho poskytovatele uz bezi.. smlouvy pro CRA mam jeste z BREZNA 07 takze 1:20 no fup. Jenze je jeste nedostali, nebo je nemuzou najit :/ sdelili mi ze hlavni je datum na razitku posty a to je 29.3. tak uvidim co me provedou nebo ne...
Ja jsem taky poslal smlouvu 15.2. a v jejich systemu byla zaregistrovana az 28.2....
Jinak si vsimnete, ze na jejich strankach ted nikde nepisou o neomezenem prenosu dat. Jen doufam, ze mi smlouvu nechaji minimalne tech 12 mesicu, budu si ji muset poradne precist.
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
Jednoducha rada - mam uzavrenou smlouvu na verzi 2006 ne 2007 ;) Mam ke smlouve vytistene jako prilohy zneni podminek. Asi jim jdu volat, ze porusili podminky smlouvy a chci od nich smluvní pokutu.
-
1) Jak zjistite/dokazate, ze je vam agregovano 1:50 a ne 1:20 ???
2) Jak jiz psal silenec, pokud je agregace 1:50, pak musi byt FUP, jinak se sluzba stava nepouzitelnou ! To by mohlo byt sice osetreno QoS, ale ta by musela byt na BRAS a to CRA nemaji.
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
1) Jak zjistite/dokazate, ze je vam agregovano 1:50 a ne 1:20 ???
2) Jak jiz psal silenec, pokud je agregace 1:50, pak musi byt FUP, jinak se sluzba stava nepouzitelnou ! To by mohlo byt sice osetreno QoS, ale ta by musela byt na BRAS a to CRA nemaji.
Nemusíš nic zjišťovat ani dokazovat. Na zákaznické podpoře ti to slečna pěkně přečte z nové směrnice, kde to má černé na bílém. Ve skutečnosti je to v některých lokalitách hrůza už teď, i když deklarujou 1:20, a je jedno jestli je den, nebo noc.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
bavil jsem se o radiokomunikacich.. ne Volny.
jinak samo ze Volny extra je mazec ale dostupnost Volny technologie je dost mala.
Ja mam ted obyc Volny ADSL a nemam zadny FUP, mam limit. tzn nad limit se plati castka za stanovenou jednotku v GB. Rychlost jede stale stejne.
-
No jinak vcera jsem si ze srandy zkusil nastavit na modemu adsl2+, a to jsem asi nemel delat, protoze net uz pak nejel ani s G.992.1, linka uplne mrtva (at zijou nezabezpecene wifiny sousedu) :) nasledovalo nahlaseni poruchy, do 24 hodin net zase rozjeli, to je celkem musim pochvalit. Kdyz uz byli u toho tak asi snizili synch. rychlost z 8Mb na 3Mb, ted se me zda ze je rychlost jeste o neco stabilnejsi a o par kb lepsi up, viz http://www.speedtest.net/result/108666872.png , jen doufam ze s tim nebudou problemy pri pripadnem zvysovani rychlosti. Kazdopadne, pokud vam to jede ok, nevrtejte do toho ;)
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
bavil jsem se o radiokomunikacich.. ne Volny.
jinak samo ze Volny extra je mazec ale dostupnost Volny technologie je dost mala.
Ja mam ted obyc Volny ADSL a nemam zadny FUP, mam limit. tzn nad limit se plati castka za stanovenou jednotku v GB. Rychlost jede stale stejne.
kdyz mas ten limit, prijde ti email, ze se blizis k naplneni limitu?
-
ano, pisi to na 80% limitu prenesenych dat. Volny ma take slusne vedenou statistiku down/up na tvem ucte - detailni vypis je na cely mesic pekne kazdou hodinu :). Ohlidas si to sam.
-
CRa si k novym smlouvam pridalo jednu vetu, ktera ve starych nebyla:
Citace:
Společnost Radiokomunikace a.s. si za účelem ochrany zákazníka a své sítě vyhrazuje právo regulovat provoz.
takze novou jim dokud se nevyjasni jak ta regulace bude presne fungovat zatim urcite neposlu :)
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
CRa si k novym smlouvam pridalo jednu vetu, ktera ve starych nebyla:
takze novou jim dokud se nevyjasni jak ta regulace bude presne fungovat zatim urcite neposlu :)
muzes mi sem prosim nahodit presnejsi lokaci teto vety :D dekuji
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
muzes mi sem prosim nahodit presnejsi lokaci teto vety :D dekuji
muzu, ve smlouve dole tim malym pismem, tady.
-
to je fajn, ten radek tam nemam :), smlouva je stara 14 dni
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
to je fajn, ten radek tam nemam :), smlouva je stara 14 dni
Pokud ti ji poslou zpet podepsanou, jsi za vodou :))
EDIT: A ten, kdo ti ji podepis, bude dlouho bez premii ;)
-
Doporucuji thread
http://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=160594
pak je jasne , ze v CR musi byt FUp ci zpoplatneni dat. Na zapade by asi nikoho nenapadlo si poridit ADSL a platit 30EUR mesicne a delat zalohy serveru s trafikem 0,5TB denne.
-
Konkrétnejší info k velikosti limitu FUPu - pretisk z dsl.cz
NAPSAL JSEM DO ČRA:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na detaily ohledně Vašeho nového
produktu - ADSL Premium 2007, o který mám zájem.
Na stránce "popis služby" od 1.4.2007 zmizela informace o neomezeném
objemu stažených dat a o "žádném FUPu".
Slyšel jsem také, že v souvislosti se změnou agregace z 1:20 na 1:50
plánují Radiokomunikace "regulovat provoz sítě".
Je to pravda? Pokud ano, byl bych "zregulován", pokud bych stahoval
kolem 100GB měsíčně a využíval p2p sítě?
Mockrát děkuji za upřímnou odpověď.
ODPOVĚDĚLI MI:
Dobrý den,
těší nás Váš zájem o službu Premium ADSL. Ráda bych se nyní vyjádřila k Vámi zaslanému dotazu.
Bohužel předpokládám, že v případě Vámi sdělenému množství stahovaných dat 100 GB, dojde k omezení na Vaší síti. Bohužel nevím jak hodně, jelikož se vše bude řešit individuálně a byl byste o tom obeznámen. Děkuji za pochopení.
S pozdravem
Monika Rambousková
Oddělení péče o zákazníky
RADIOKOMUNIKACE a.s.
-
tak me by moc zajimalo to jejich individualni reseni
-
mě spíše zajimá když mi v červenci vyprší smlouva co potom? Přejde automaticky na dobu neurčitou nebo bude potřeba nová smlouva?