Re: 5mpix kompakty a optimalna kapacita karty
Citace:
Původně odeslal PiT
Chcel by som podotknut, ze imho vela diskuterov pozabuda na nazov threadu :rolleyes:
Když s crashpc je to jako s malým dítětem... Něco mu řekneš (náčrt situace , kdy se dá ta "půlgigovka" zaplnit za odpoledne) no a on na to zareaguje "a co kdyby"... a vytáhne nějakou výjimku-jinou situaci-whatsoever, čili vysvětlit mu, že 512ka může, ale taky dost často nemusí stačit, a že není třeba fotit "každej flusanec", aby ji člověk za odpoledne "zaflákal", dá docela práci :D
Narazal som na to, ze sa sem pletu zrkadlovky... Tam nie je problem zaplnit 512tku za 3 minuty...
lol. nikomu sem neřikal že se nedá zaplnit. naopak. právě že se dá moc rychle a prapůvodně sem tu řešil jak jí "bez omezení" nezaplnit jen tak víš? když to vemu z praktickýho hlediska tak lze každejch 5s udělat fotku... takže do půl hoďky (bez kulometu) může bejt plná....
To Miked: to je jasný. radši si pár kaček zaplatit za luxus nežli je ušetřit a zažít bídu....
Tak už "pár dní" sem šťastnym majitelem paměťovky. koupil sem 1GB model Corsair SD. no a musim říct že pokud někdo nefotí každou doslova lamovinu, a nepoužívá věčně "kulomet" - tedy spíš pracovní záměry... tak 512ka pro 5mpx ještě v klídku stačí. je sice dobrej pocit že mam rezervu ale paměťovka asi nikdy nezapíše data na určitý místa paměti v ní, protože ty fotky jednou za týden smažu. je to tak 150 fotek, a to kravim protože mam new foťák. až nebudu kravit, nenafotim ani 100 fotek za měsíc. a že bych ve foťáku musel mít rok a půl starý fotky, to moc ne... 512ky se teď kupujou hodně - aby ne, sou levný jak prase, doporučuju jít s hlavnim proudem...
Dneska jsem si šel pro Canon PWS A530 + 1Gb SD karta Kingston
Po vložení měla karta kapacitu "jen" 975Mb?? Ale po vyfocení a smazání několika snímků má najednou 1000Mb? Divný?!!
Jinak ten můj foťáček hlásí na 1000Mb 714 snímků pro max rozlišení!
A řekněme si narovinu: Co to je714 snímků, když jede člověk na týden na dovču, nebo natočí nějaké to "video" v rozlišení 640x480 10fps?? Ještě je tu i 320x240 s 20fps ale to je hodně neostré!
Já prostě rovnou šel do 1Gb (850,--Kč) a i to se mě zdá být docela malá kapacita?!! Já vím "zatím" to stačí :-)
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Dneska jsem si šel pro Canon PWS A530 + 1Gb SD karta Kingston
Po vložení měla karta kapacitu "jen" 975Mb?? Ale po vyfocení a smazání několika snímků má najednou 1000Mb? Divný?!!
Jinak ten můj foťáček hlásí na 1000Mb 714 snímků pro max rozlišení!
A řekněme si narovinu: Co to je714 snímků, když jede člověk na týden na dovču, nebo natočí nějaké to "video" v rozlišení 640x480 10fps?? Ještě je tu i 320x240 s 20fps ale to je hodně neostré!
Já prostě rovnou šel do 1Gb (850,--Kč) a i to se mě zdá být docela malá kapacita?!! Já vím "zatím" to stačí :-)
714 snimku ale pri fine(jemny) kvalite, na superfine(superjemny) to bude neco pres 400.
Citace:
Původně odeslal Jirik
714 snimku ale pri fine(jemny) kvalite, na superfine(superjemny) to bude neco pres 400.
Bral jsem to na nastaveni (auto)
jo, narveš na to něco kolem 400 fotek. asi sem nějakej divnej, ale na dovče bych prostě 400 fotek nenafotil ani zaaboohaa!!! tak do 100 a to by bylo moc. fakt by mě po tejdnu vůbec nezajmalo jak to vypadalo v hotelu/ ve stanu atd...
Citace:
Původně odeslal crashpc
jo, narveš na to něco kolem 400 fotek. asi sem nějakej divnej, ale na dovče bych prostě 400 fotek nenafotil ani zaaboohaa!!! tak do 100 a to by bylo moc. fakt by mě po tejdnu vůbec nezajmalo jak to vypadalo v hotelu/ ve stanu atd...
Tak bud jezdis na nudny a kratky dovoleny, a nebo te ten objev jeste ceka. Pockej na leto. ;-)
Ja jdu na leto ke svy 512 prikupovat jeste aspon 1gb abych se se svym 4mpix nemusel omezovat.
(Jo a fotim na superfine, obycejnej fine mi nejal prestal u canonu dostacovat..)
mimochodem minulou stredu-patek jsem byl v Orlickych horach a za ty tri dny 160 fotek a to jsem rozhodne necvakal kazdou blbinu a neexpirmentoval.
Kazdej jsme holt nejakej, uz bych nad tim crashi nepolemizoval. ;-)
jo, nemá to cenu koukám. doufám že všichni dojdeme k nějakýmu "kouzlu"...
Citace:
Původně odeslal Jirik
Tak se pomalu učím zacházet s tím foťáčkem a těch 714 snímků je na 5nega pixels a 1Gb při superfine/ max rozlišení!!
Není všechno zlato, co se třpytí - tohle přeloženě znamená, že ten foťák má (na můj vkus) i v nejvyšší kvalitě příliš velkou kompresi JPG.
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Tak se pomalu učím zacházet s tím foťáčkem a těch 714 snímků je na 5nega pixels a 1Gb při superfine/ max rozlišení!!
Tak mas neco nastaveny blbe ;-)
Standardni velikost fotky na nejvyssi kvalitu je 2,7Mb. Neco tedy delas spatne - melo by ti to ukazovat tak 380 zbyvajicich fotek...
já si taky myslim. zas tak šílená komprese tam neni. je pravda že A530 má oproti A520 novější engine a bůhví co ještě, ale to A520 má cca 2MB, takže 530ka musí mít zákonitě přes 2MB :-)
BTW ale zdá se mi že když roztáhnu fotku na velikost jak má bejt, tak je nějaká "neostrá" - jakoby moc zkomprimovaná. - Je možný že mi ten obraz mrví LCDčko nastavený na rozlišení 1024x768 ?? (nativní je 1280X1024...)
ak to robis, ako si tu siahodlho proklamoval (tj. fotis do nizsieho rozlisenia) a este mas nenativne rozlisenie na LCD tak sa neni comu divit ze to mas "neostre" :roll:
ne-e fotky sou na plnej knedlík :-D to psal někdo jinej.... ale no, dyk to můžu s tim LCD zkusit že? :-D
// tak je to tak. na nativní rozlišení je to daleko ostřejší... mno já to mam kvůli rodičům který jaksi hůř viděj :-(
Citace:
Původně odeslal sx02
Tak mas neco nastaveny blbe ;-)
Standardni velikost fotky na nejvyssi kvalitu je 2,7Mb. Neco tedy delas spatne - melo by ti to ukazovat tak 380 zbyvajicich fotek...
JJ měl jsem nastavený sice max rozlišení ale střední kvalitu! na Supr jemný je těch snímků cirka 380!! měl jsi pradu (dávám karmu :-) )
Ja jsem koupil http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...ol=0&zbo=51252 no a na plnou kvalitu 6mpx jen 692 fotek, casto tocim i kratka 640x480@30fps videa, takze je to plne hned... na dovolenou to mam malo (jinak by to bylo kdybych kameru, tj., ale ty kratke videa z fotaku uz jsou v celkem dobre kvalite, tak proc ne).
já si myslim že fotky by stačily jenže to video - to je opravdu žrout jak prase...
Včera a předevčírem (maturita) jsem měl možnost poprvé naostro otestovat můj nový foťáček! Nevěřili by jste jak de snadno zaplnit 1Gb SDkarta!! když si vezmete 35min videa a cirna 240 snímků po 2,7Mb na max kvalitu, tak prostě není co řešit!
Proatě asi bych šel do 2 a více Gb!! Holt věda jde kupředu a místo na HDD a kartách se musí přizpůsobit!
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Včera a předevčírem (maturita) jsem měl možnost poprvé naostro otestovat můj nový foťáček! Nevěřili by jste jak de snadno zaplnit 1Gb SDkarta!! když si vezmete 35min videa a cirna 240 snímků po 2,7Mb na max kvalitu, tak prostě není co řešit!
Proatě asi bych šel do 2 a více Gb!! Holt věda jde kupředu a místo na HDD a kartách se musí přizpůsobit!
Hehe prave z podobnyho duvodu jsem objednal v pondeli 2gb CF. Jeste se mi o prazdninach nestalo abych se svoji 512 nemusel snizovat rozliseni protoze karta byla uz moc plna. Letos doufam to bude vyjimka :-)
(budiz mi jako omluva ze moje prazdnovy akce nebyvaji kratsi nez 10 dni)