TAKZE AKO POZERAM NA TENTO THREAD - PANI, NASE DOSKY MAJU FAKT DOBRY O/C POTENCIAL VZLADOM NA CENU ;D , ZA TYCH PAR KORUN A PAR MINUT UPRAV MAME NADUPANE DOSTICKY ! ;D
Printable View
TAKZE AKO POZERAM NA TENTO THREAD - PANI, NASE DOSKY MAJU FAKT DOBRY O/C POTENCIAL VZLADOM NA CENU ;D , ZA TYCH PAR KORUN A PAR MINUT UPRAV MAME NADUPANE DOSTICKY ! ;D
...uplny suhlas ;D len to USB 2.0 mne osobne chyba :evil: achjo...Citace:
Původně odeslal tanigor
Uz som aj rozmyslal, ze tuto dosku pustim k vode, ale ako sa tak na to pozeram, tak je uuuuplne postacujuca. Zopar malych uprav a je to celkom dobre turbo. :o
2 Igor: Ako ides modifikovat zdroj? Nejakemu typkovi uz neopatrnym zaobchadzanim odisiel. Ztisoval vetrak az nakoniec umlcal navzdy cely zdroj. ;D ;D ;D
2Stanley:...tak som sa k tomu vcera vecer po dopozerani Od sumraku do usvitu dokopal, na to spomalenie luftaku pouzivam zenerove diody :wink:
...som tak stisoval vsetky luftaky v zdrojoch co som mal a vsetky fungiruju ;D a to uz nejaky ten piatok :wink:
ufff... zenerove diody? :?: to ti znesu taky prud? kamos ma vymyslene celkom pekne riesenie a este aj s regulaciou - jeden odpor, jeder trimer a jeden tranzistor. :idea: naladis si to ako potrebujes. prave laborujem co s tym idem robit. je to celkom jednoduche. Na kolko si zrazil tomu vetraku napatie? Myslim si, ze 9V je este unosna hranica, potom sa uz chudak zdroj zacne zahrievat. Co ty na to?
ja jsem to vyresil jednoduse... odmontoval jsem puvodni rvouci vetrak a namontoval tichoucky Sunon myslim ze ma (podle katalogu) 2300 otacek a ejhle..... je to tichy 350W zdroj :-)Citace:
Původně odeslal stanley
taketo riesenie je super, ale stoji viac. okrem toho mam doma nejedneho sunona a vobec nie su tiche. udaj typ, nech mozem zakupit. :!:Citace:
Původně odeslal Halen tech
Poradis mi ako si to spravil s tymi diodami a pripadne aky je rozdiel keby som to spravil cez odpor?Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
A na ake napatie ti teraz ide vetrak v zdroji. Aj ja mam 350 W zdroj a dost mi krici a to ja straaaasne nemam rad.
Napis pripadne postup ako to spravit a ako je to moc zlozite pre cloveka, ktory nema skoro ziadne skusenosti s fusovanim elektrotechnikom do remesla.
A kolko ma to vyjde prip. kde by som zohnal potrebne veci na to.
Diky moc
to je jasne, ale ja ten vetrak mel doma nevyuzity, a jinak je reseni se zenerkou super.... Jinak ten vetrak se da koupit v http://www.gme.cz/Citace:
Původně odeslal stanley
ad. ZENERKY
...ja pouzivam 5W a 3,3V - tych 3,3V znaci o kolko pusti ta Zenerka menej stavy do luftaku, daju sa kupit aj 5W-4 V; 5W-5,1V, cena v GMElectronic je nieco pod 20,00Sk
...je ju treba naletovat na cerveny kablik z luftaku a to oznacenou stranou k zdroju - to oznacenie spociva v striebornom pasiku vid. jednoduchy nakres ;D
ZENERKA . ___________
zdroj ------|...||................|----- luftak
EDIT: Kuva nechce to kreslit tak jak ja chcem :evil:
EDIT X: Konecne ako tak :?
2vuaras: ...staci tak ??? Da sa to spravit za cca. 20 minut komplet! Tu zenerku kupis v akomkolvek obchode s elektrosuciastkami napr. v GM Electronic - www.gme.skCitace:
Původně odeslal vuaras
...este nejake otazky?
O kolko sa ti znizila hlucnost ked si to takto spravil
myslim vetron v zdroji
a nehreje sa to potom vela ked znizim otacky?
...hlucnost sa znizila o dost - neviem jak to inak vyjadrit, jedine tak, ze hluk vychadzajuci zo zdroja je na urovni hluku 3000ot. luftaku CoolerMaster na CPU :wink: takze pohoda
...samozrejme, ze teplota tych pasivov v zdroji bude o nieco vyssia - to je cena za to TICHO a to mas jedno ci to stisis Zenerkou alebo tam das iny "pomalotocny" luftak :!:
co je lepsie tato dioda alebo odpor?
...podla mna Zenerova dioda, ale urcite sa tu najdu aj ODPORovy zastupcovia ;D je to vec nazoru a moj je tento :wink:Citace:
Původně odeslal vuaras
diky moc za rady
ked to spravim dam vediet ako som dopadol
OK :wink:
Citace:
2MISKOBOSS:
...upravil si chladic na chipsete ??? uz sa to tu preberalo :!:
...ja som sa dostal s FSB az na 194MHz, ale bohuzial pamete su uz nad 190MHz (cize nad 380MHz) nestabilne aj pri 2.8V :?
...s tym chladicom co mam v popise pri minimalnych otackach cca. 2700ot. mam max. teplotu s cidla cca. 53°C a chipsetu 31°C; pri 5200ot. - nepouzitelne kvoli hluku max. teplota s cidla 44°C
...samozrejme tieto teploty ovplyvnuje aj vetranie skrine - u mna prievan zabezpecuju dva 80x80 Sunony, ktore idu na cca. 1800ot.
...Prime95 som samozrejme skusal asi 3 hodiny (nemal som viac casu, lebo na PC dokonca doma aj pracujem ;D ) a pohoda, pocital a pocital :wink:
Dekujem ti moc iGor!! :wink:
Bracha upravil chipset a hned to vali na 185 stabilne pri 1,6V!! :eek:
Ale jak jsem vypnul PC, a po 3 hod ho zapnul, tak me zase hazel chyby!!!Az se zahral!! tak valil zase v pohode!
Snazim se snizit teplotu jak blazen u toho CPU :arrow: bracha udelal vetrnej tunel a mam max. 56°! Jeste koupim dobrej ventilator a je to zlaty!
Lidi mi radili Volkano 9+ tak to zkusim.
Jeste jednou diky :D
...po vikende sa chystam uverejnit dost velke REVIEW doskyMSI 745Ultra: infos o upravach, rozne testy, benchmarky pri roznej FSB od 100MHz - 194MHz
...nejake testy uz su hotove, ale este mi ich dost chyba :?
A nevies nahodou ako sa na doske zapina nieco take, ako maju VIA dosky, ze 4-way? Vies pre zrychlenie pamati...Citace:
...to ze sa nedalo 4way zapnut priamo v biose dosiek s VIA chipsetmi bol "bug" vyrobcov dosiek, ktory len George E. Breese odstranil tym svojim softom :wink:Citace:
Původně odeslal Julo
...u dosiek so SiS chipsetmi nic take neni potrebne :wink:
...prikladam obrazok priepustnosti pameti pri FSB=194MHz so Sandry2003.3.9.44 Standrard - 2583/2419 MB/s
EDIT:neviem, preco mi nejde zobrazit ten obrazok, tak sem davam link:
http://igor69.webpark.sk/temp/memory194mhz.jpg
2 iGor:
Nehazí ti to pri tech 194Mhz FSB nejak malo?
Me to hazelo 2506 pri 185Mhz!!!
Musi ti to hazet urcite vic!
No ako myslis, ale nejako mi to aj tak nesedi, ja mam priepustnost pamati pri 146mhz zbernici:: 1769/1710...Citace:
No a ako porovnavacia zostava tam som si dal SIS 735 a spravil som ju asi o 10 bodov... Ale to nieje trosku malo? Bezal som na 143mhz DDR, cize 286mhz a najtvrdsie casovanie... Stavim sa keby som mal zapnute 4-way bolo by to urcite viacej...