Re: Obyčejná sestava za cca 12tis.
Citace:
Původně odeslal Brogg
Neni to poprve, co to nekdo navrhuje. Imho je to nevyvazene a nevyvazene to bude do nakupu nove grafiky. Ta integrovana nema dobrej vykon skoro na zadny hry - Russianblue nekde popisoval vykon sve Jetway a NFSU2 mu sla na 1024*768 na hodne osekany detaily. A co tim ziska? Moznost budouciho upgradu? Ja nevim, mne se nejak toto reseni s integrovanou grafikou nezda... A navic on pozaduje hned v zakladu slusnou gk, ne? Imho muze chtit parit o prazdninach a cekat do Vanoc by se mi moc nechtelo...
EDIT: chyba...
Ja nevim zalezi jak hodne ty hry bude hrat. to nepsal. Ale nekdy clovek chce hrat hry a pak k tomu nenajde cas ale v kompu ma super grafku. Stavel jsem komp teenagerovi, kterej taky rikal jak to nebude stacit atd... Po pul roce jsem se ho ptal kdy udelame ten upgrade na lepsi grafiku a rek jen ze mu to zatim staci v pohode.
Jinak pokud to s hrama mysli opravdu vazne, tak mas pravdu a zalezi taky na rozliseni ve kterych bude hrat a kladeni durazu na detaily. Ale nikde tam o tom nepsal, ze to je primarne na hry, tak jsem to nastrelil jen jako jednu z variant, ktera jiste stoji za zvazeni.
Citace:
Původně odeslal Perfect_
XT není nic moc oproti GT??? No tak to teda nevím... Imho i ta PRO je lepší než GT...
x1600PRO rozhodne neni lepsi nez 6600GT. ta karta sice podporuje nove technologie, ale chybi ji hruby vykon.
Kdyz porovnavam x1600pro vs 6600gt(obe jsem mel) tak je 6600gt rychlejsi o 1/3 ve vsem krome 3Dmarku2006.
Citace:
Původně odeslal BlackMC
Co Nvidia 6100 s int.grafikou + 1GB + Sempron 3100 + 80GB + ten Asuscase+psu. A grafku dokoupit nekdy treba k vanocum. Treba 7600GS. Az prestane stihat ta 6100.
Hm, na co ZBYTOCNE tam pchat 3100+ a davat tam integr. grafiku, ktora je na Word a podobne. Priplacat take peniaze za CnQ je podla mna blbost. 2800+ by som bral v kazdom pripade... 80GB HDD? To kde zijes? I ked mne osobne staci 80GB miesta ale mam tu dve - tri hry, par programov a muziku, filmy nekukam vobec, ale co clovek, co si tam napcha par DVD filmov a mp3ky... Vzdy ked som bol robit niekomu PC tak som sa len divil, ze stale hovori, mam malo miesta na disku (HDD vacsinou 80-120GB) a to este v tom case neboli ani DVD filmy take rozsirene ako dnes!!! 80GB je proste podla mna malo a ked sa pozries na cenu 80GB a nejakeho 160GB alebo 200-250GB disku, tak sa 80GB proste neoplati...
Ad 66GT vs X16XT/PRO. Ja som si kedysi chcel kupit bud 66GT alebo X16XT a kukal som dost testov po nete a skoro v kazdej hre 66GT viedla, pretoze ma spominany hruby vykon vyssi nez XT i ked XT ma pekne parametre - vysoke takty, DDR3, vela pipeline, nie je to nic moc... A ja som zas zistil, ze mi bude stacit aj klasicka GF6600 :)
Díky za odpovědi. Grafiku měnit nebudu, bude tam prostě ta GF 6600GT.
S diskem to naštěstí dopadlo tak, že bude aspoň ta 160ka.
To:misokgb - Fakt díky za ten disk, trochu jsme to se sestrou pořešili a bylo to. :-)
Zapomněl jsem uvést, že sestava bude taky na hry.
Tak ja uz mam nakoupeno. Nakonec to dopadlo nasledovne:
Sempron 3100+
Gigabyte GA-K8VT890-K8T890
1GB DDR400 CL 2.5 Transcend
Gigabyte 6600GT 128MBDDR3 PCIe (koupil jsem ji vyhodne uplne novou za 3k :) )
WD2000JS
LG 4167
Jak jsou na tom ty paměti? Jsou to JR nebo ST? Dal by si kdyžtak link prosím?
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jak jsou na tom ty paměti? Jsou to JR nebo ST? Dal by si kdyžtak link prosím?
Zrovna u tech ramek jsem to napsal dost nepresne, jedna se o dva 512MB moduly DDR400 2.5 JetRam (tedy JR), 1101 vc. DPH za jeden. Najdes je na interlink.tsbohemia.cz Jinak jsem asi uplne nepochpil otazku "jak jsou na tom?", mohl by jsi to trochu konkretizovat?
Nekdo by mohl namitat, ze jsem mohl vzit jeden modul 1GB, pac 754 neumi dual channel, ja to mel taky puvodne v planu, ale dal uz jsem nemohl koupe PC odkladat a gigovej modul zrovna nemeli na sklade, tak jsem vzal 2*512...
Citace:
Původně odeslal sirius
Zrovna u tech ramek jsem to napsal dost nepresne, jedna se o dva 512MB moduly DDR400 2.5 JetRam (tedy JR), 1101 vc. DPH za jeden. Najdes je na
interlink.tsbohemia.cz Jinak jsem asi uplne nepochpil otazku "jak jsou na tom?", mohl by jsi to trochu konkretizovat?
Nekdo by mohl namitat, ze jsem mohl vzit jeden modul 1GB, pac 754 neumi dual channel, ja to mel taky puvodne v planu, ale dal uz jsem nemohl koupe PC odkladat a gigovej modul zrovna nemeli na sklade, tak jsem vzal 2*512...
Aha, já jsem to hledal na TSB a našel jsem gigový moduly jen s CL 3, tak proto jsem se ptal na ten link. Jak jsou na tom mě už teďka tedy moc nezajímá, ale myslel jsem to tak, jaký dají časování při jaké frekvenci a napětí. Díky ;).
Skříň je nedostupná, takže budu muset vzít jinou. Pokud máte někdo tip na skříň se zdrojem za 1600 Kč, tak sem s ním. Eurocase nechci...
Díky
Nakonec jsem koupil samotnou skříň Foxconn http://eshop.impactcomp.cz/?s-sn=CA-...ti&StiId=52145
a doporučovaný zdroj Fortron http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30553
celkem tedy za cca. 1530 Kč
Hlavně jsem rád za ten zdroj.