Jestli chceš mít zrcadlovku s jedním univerzálním objektivem, kup si radši nějaký ultrazoom kompakt a nekomplikuj si život - tenhle přístup je absolutním popíráním principu vyměnných ojektivů na zrcadlovkách... :(Citace:
Původně odeslal e1
Printable View
Jestli chceš mít zrcadlovku s jedním univerzálním objektivem, kup si radši nějaký ultrazoom kompakt a nekomplikuj si život - tenhle přístup je absolutním popíráním principu vyměnných ojektivů na zrcadlovkách... :(Citace:
Původně odeslal e1
nebo tady uz nekolikrat zminovany sony DSC-R1 kompaktni pseudo-zrcadlovku;)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Nevedel som, či je to tým, že aký ľudia chodia na forum.fotografovani.cz, alebo jednoducho tým že Canonista si svoje musí hájiť, ale pekne ste sa na provokáciu chytili a už v tom mám jasno. Ešte že sa to tu nezvrtlo na Canon vs. Nikon flame, aj keď podľa mňa veľa k tomu nechýbalo... Tentoraz som sa fakt dobre pobavil, môj testík sa vydaril, ďakujem za spoluúčasť. :) Pokial chce niekto pokračovať prosím založit tému Nikon vs. Canon. ;) Prajem pekný víkend.
Problém bude v tom, že se nechytil Canonista. Nechci být arogantní, ale tyhle plky patří právě na diskuzní fóra grafiky, sem fakt ne.
Problém je v tom, že jsem vůbec nereagoval na značku, ale na obecný přístup k vyměnitelným objektivům... Možná by nebylo od věci se raději probrat a protřít oči namísto zbytečných snah o vyvolávání flame. :confused:Citace:
Původně odeslal e1
Och, vidím že sa Vám môj experiment, alebo skôr výstrel nepáčil. Bohužial dosť dlho mi vrtalo hlavou, že prečo je tak veľa Nikon vs. Canon flame-ov, tak som spravil tento malý experiment. Jediný človek ktorý reagoval na hlavnú časť môjho postu bol tominek, ostatný ste reagovali na drobným písanú provokáciu. Ale budiš. Pozrime sa na to, že čo ste reagovali. Jedna reakcia bola o tom, že keby Canon nemal crop factor, tak by mal super sklá. Kebyblablabla..., myslím že ďalej netreba rozoberať, väčšina amatérov si FF nemôže dovoliť. Ďalší príspevok bol o tom, že Canon má všetky sklá lepšie ako Nikon, len nemá sklo 18-70mm, resp. 18-200mm a vlastne tie sklá sú aj tak o ničom. Hlavne keď amatéri Canonisti závidia Nikonistom 18-70-ku, lebo za tie prachy je to fakt dobré "univerzálne základné" sklo, že? Zrazu výjde 18-200-ka s VR, s tým, že kvalita je "rovnaká" ako u 18-70 a cena je (podľa mňa) tiež slušná, a hopplá, teraz už je 18-200-ka iba "trocha lepší shit". Myslím si že na toto nemusím reagovať: "Výrobní diference i u high-end Nikkorů je stará ohraná písnička, trochu drahý los do loterie.", lebo to už je fakt OT príspevok, či je pravdivý, alebo nie. Posledný príspevok, ktorý ma fakt sklamal, bol ten od Maula. Čakal som aspoň trocha objektvity a nie príspevok v ktorom bude vlastne napísané, že namiesto 18-200 si človek má kúpiť radšej nejaký ultrazoom kompakt lebo zrkaldovka mu je na nič. To že niekto bude používať práve tento univerzálny objektív, neznamená že toto bude jeho jediný objektív. Veď ohniskový ekvivalent 27-300mm je sice slušný a na bežné potreby postačuje, ale nie je to žiaden širokáč, ani tele a tiež nenahradí potrétové, alebo makro sklá. Jednoducho je to dobré sklo na bežné fotenie resp. cvakanie so slušným rozsahom s horšiou svetelnosťou, ktoré pre bežného amatéra asi postačí a bohužial ho zatial má iba Nikon. Toto ste mali napísať a nie blábol typu Canon má lepšie FF sklá, atď. A aby nedošlo k nedorozumeniu, tak ja značku Canon mám rád, uznávam jej kvality a roky som bol a jej fanúšikom, ale v poslednej dobe mi je trocha zle z toho, ako si niektorý majitelia tejto vynikajúcej značky musia stale dokazovať, že majú najlepší foťák, lebo na napr. na ZOH mal túto značku skoro každý fotoreportér. Takže neberte to osobne, fakt nemám s nikým z Vás problém, skôr sa mi nepáči globálne samotná komunita Canonistov amatérov (profíci to majú na háku) a ich správanie sa voči ostatným značkám (tu nemyslím len Nikon). Ďakujem za Vášu účasť v mojom experimentíku, vďaka ktorému som pochopil zopár vecí, ktoré mi už nejaký čas vŕtali hlavu. Tiež by som zareagoval na príspevky o flame-ovaní. Nešlo mi o samotný flame (ja sám som len dal tému, flameovať ste začali vy), ale skôr o to, či ho vôbec s jedným provokačným príspevkom dokážem vyvolať, a aj preto Vám odpovedám na Vaše príspevky až teraz. Tu už na túto tému nebudem reagovať, kebyže so mnou nesúhlasíte, alebo chcete mi na niečo odpísať, tak poprosím SZ, určite odpíšem. Samozrejme tiež ďakujem za K-, pokračujme v pôvôdnej téme. Ďakujem.
tominek: Kedy môžeme čakať prvé fotečky s novou mašinkou? :)
K mojej reakcii ohladom FF a crop faktoru - pozri si, kedy bola vacsina Canonackych skiel vyrobena :roll:
no zalezi to na moc faktorech. jednak 30D jeste neni v obchodech. dalsi vec je ze 50/1.8 bude asi az 1-2 mesice co me volali z obchodu. nejakou dobu bude trvat nez se to naucim drzet v rukach a tak. fotici zne budu met nejspis na cestach behem srpna, takze tak do vanoc:DCitace:
Původně odeslal e1
drtiva vetsina toho co tady publikuju jsou fotky ktere sem nafotil vyc jak pred rokem a pul a to bylo v dobe kdy sem mel fotak prvni mesic. predtim se nefotil nikdy a nicim (ale dlouho jsem o foceni premyslel:D ). takze velmi ranna tvorba:mweheh:
jo a pro vsechny jeste jednou D za vymluveni toho 17-85 usetri me to par hezkych tisicikorun na nakup kvalitnejsiho skla po zjisteni potreby;)
EDIT: a jeste pokud byste mohli dat nejaky tip na ten zoom. nemam tam prilis velke naroky a uvazuju o tom ze ho opravdu poridim soucasne s telem. trepou se mi ale ruce a mam pocit ze pri ohnisku 300mm ten IS opravdu vyuzuju. procetl jsem si review buhvi kde dival sem se po jinych znackach (stejne ted na neschopence nem nic jineho na praci:confused: )... presto bych ocenil nazor nekoho z vas (<OT>divla jsem se na sigmu 50-500 - vim ze jepsycho tak velky rosah zoomu, cena je jinde a kvalita (zpracovani (asi nahoru) i optiky(spis dolu)) oproti treba tomu Canonu 70-300IS je nekde jinde. ale 800mm po precpectu s tim musi byt dosti srandy;) </OT>)
Jasně, pokud nemáš po nocích na práci nic jinýho než šmírovat co dělají lidi naproti v baráku ;)).Citace:
Původně odeslal tominek
no v noci bych s tim samozrejme asi fotil hlavne, ale na to co popisujes mi staci me spatne oci;)Citace:
Původně odeslal frelichl
zkuste prosim nekdo zase po dlouhe dobe neco k memu dotazu, dik
Já ti chtěl naznačit, že si nedokážu představit upotřebení 800mm ohniska v praxi... Pokud jsi tohle nepsal ze srandy - co bys tímhle objektivem chtěl v noci fotit?Citace:
Původně odeslal tominek
Zeby nocnu oblohu? :)
presne tak. ale nebylo to myslene uplne vazne (proto sem na to predem upozornoval). tolik za tele nedam. i kdyz nocni obloha me hodne laka. ale kupovat objektiv za vic jak 20K o nemz nevim zda ho vyuziju pro zacatek opravdu nechciCitace:
Původně odeslal PiT
Díky!Citace:
Původně odeslal e1
tominek: Bigma má na svůj rozsah a cenu imho dost přesvědčivé výsledky, ale takové tele už jen tak někdo neuživí, navíc bez stativu ani ránu.
btw: kdyby někdo neznal http://www.mdougherty.com/100-THEPHO...00-800-htm.htm
urcite z toh co jsem ale videl tak mi fotky prili spis horsi nez lepsi nez z te 70-300 IS. kazdopadne tohle kupovat nehodlam. stativ je pro me nutnost ale mam pocit ze by tohle nedal;)Citace:
Původně odeslal jan555
ta 300-800 je kruta
jinak kdyz jsme u zajimavosti (je to jeste mnohem vic mimo) http://cgi.ebay.com/600-2000mm-Telep...QQcmdZViewItem
to neni objektiv ale trubka f22;)
ale 3200mm ohniskova vzdalenost:D
Na Ebayi najdeš podobného šrotu mraky http://www.ocguru.cz/smileys/puke.gif
no me tohle "zaujalo". mas toho asi zmapovaneho vic.
at se vratime k me otazce co vidite jako alternativni tele k tomu co jsem psal??
NO TO JE FAKT HUSTY.....!!!Citace:
Původně odeslal tominek
no hlavne ta svetelnost je husta;)Citace:
Původně odeslal Jirime