-
Re: HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
tak jsem to nero odzkousel, ma vyrazne napsano NVidia H.264 video acceleration with Nero ShowTime a Please note: A GeForce 6 or GeForce 7 GPU with ForceWare 84.12 or greater is required. Oboje mam. Dokonce 84.21 ovladace. Vysledek je u mne horsi nez u samotneho apple prehravace, muzou se mi ale tlouct kodeky, protoze se zhorsilo prehravani i u apple. Jinak pro prehravani neni zda se zapotrebi purevideo SW, protoze ikonka purevidea se neobjevi a za druhe pri prehravani 1080i mpeg2 hd to neni plynule, jako u wmp10 s podporou purevidea.
-
Jestli se neukazuje ta ikona v tray, tak to pres to nehraje.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Jestli se neukazuje ta ikona v tray, tak to pres to nehraje.
...ani mne sa nepodarilo donutit Nero ShowTime aby prehraval ci uz MPEG-2 alebo MPEG4-AVC pomocou inych ako Nero kodekov :confused:
...zoznam pouzivanych filtrov/kodekov pri prave prehravanom filme sa da skontrolovate cez Options => Information
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime.gif
...pri softwarom prehravani pomocou tychto Nero kodekov mam o cca 10% vacsie zatazenie CPU ako pri prehravani cez CoreAVC 0.0.0.4 & CoreAAC 1.1 v Media Player Classic 6.4.9.0
-
...pokus o HW akceleraciu toho isteho MPEG-4 AVC suboru cez Nero ShowTime skoncil presne tak, ako tu postoval pred nedavnom no-X :mad: :rolleyes:
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime-hwacc.gif
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime-hwacc.jpg
-
skusal som ten neroshowtime 2.1.0.17 - vytazuje procesor od 50-100% na filme 960xneviemkolko, 2 kanal. je jedno ci v nom zapnem hw podporu alebo nie... ale som zistil ze film je farebny :) wmp10 mi to prehraval CB. vytazenie je rovnake ako vo wmp, mozno trosicka mensie.
http://img213.imageshack.us/img213/5765/showtime1fi.jpg
-
Citace:
Původně odeslal misko903
skusal som ten neroshowtime 2.1.0.17 - vytazuje procesor od 50-100% na filme 960xneviemkolko, 2 kanal. je jedno ci v nom zapnem hw podporu alebo nie... ale som zistil ze film je farebny :) wmp10 mi to prehraval CB. vytazenie je rovnake ako vo wmp, mozno trosicka mensie.
...no otazka je ako to HW akcelerovalo cez interne Nero kodeky, kazdopadne zatazenie 50-100% pri HW akceleracii pre video 960*544 je dost :neutral:
...ja pri softwarovom prehravani 1280*720 cez CoreAVC 0.0.0.4 & CoreAAC 1.1 v Media Player Classic 6.4.9.0 nepresiahnem 50% zatazenia CPU (A64 3200+ @2400MHz)
-
tak jsem stahl z apple/trailers jeden 1080p a v quicktimu se to kouse jako stara....Ale Nero to prehrava ,,skoro,, plynule.
-
aj mne ide nero lepsie ako quicktime ale ikonka tam neni
-
Je to otazka kodeku a predevsim toho, jestli obraz filtruje nebo ne. Kdyz pustim mplayer bez filtru na mpeg2, tak mam zatez do 30%, kdyz zapnu filtrovani, tak vyleti na 80 - 90%. A prave to filtrovani by mel rezit HW, jenze to proste nefunguje.
-
ten filter sa kde vypina? na ikonke co vybehne pri prehravani dvd? inac moja karta NX6200GE asi oficialne nepodporuje hw akcel s vysokym rozlisenim. ako sa zda, tak ani s nizsim :(
//edit:
tak podla tohto servera dekodovanie h.264 nepodporuje vobec:
http://www.nvworld.ru/docs/t_6200.html - na spodku je h.264/wmv, ale pise aj ze termomonitoring ano, a pritom som si ho musel flashnut, aby to slo...
-
Podle tohoto článku už akcelerace h.264 přes purevideo dekodér funguje, ale v některých situacích je obraz blokovitý:
http://img308.imageshack.us/img308/4...d1small3xo.jpg
Buďto se vypíná postprocessing, nebo není decoding provedený v plné kvalitě, těžko říct, čím to je.
-
No nevim, zminka o tehle kodecich je jen na zacatku clanku, ale podle vseho ty testy sou delany na mpeg2. Respektive nevim nic o tom, ze by PowerDVD/WinDVD umelo prehravat mpeg4, coz tam zminuje jako duvod proc to nefunguje (provoz bez HD patchu).
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
No nevim, zminka o tehle kodecich je jen na zacatku clanku, ale podle vseho ty testy sou delany na mpeg2. Respektive nevim nic o tom, ze by PowerDVD/WinDVD umelo prehravat mpeg4, coz tam zminuje jako duvod proc to nefunguje (provoz bez HD patchu).
...no co sa tyka PowerDVD, tak ma asi na mysli toto => http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp
-
kupil som si tv kartu. nema podporu kodovania do mpeg2. je mozne nejako prinutit grafiku aby to robila ona? napr cez purevideo...
-
Ne. nVidia sice HW MPEG2 enc. uváděla už při vydání NV40/GF6, ale podpora stále není.
-
Dobrá zpráva - s Forceware 91.28 podle všeho h.264 funguje, jak má :)
-
Citace:
Původně odeslal no-X
...nejaky odkaz ??? aka verzia PureVidea bola pouzita ???
-
ale prd, skusal som, ide to cosi plynulejsie, ale obraz je horsi znatelne. testovane v quick time aj v nerovi.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Me to teda na 66GT stale nejde. Mozna pouzivam blby demo, mam jich vic a u kazdyho mi to maximalne rekne ze nemam kodek, IMO PureVideo vubec H264 nepodporuje.
-
Bohužel už nemůžu najít, kdo to testoval, jinak bych se zeptal na podrobnosti. Btw. máš PCI-E 6600? nVidia totiž zrušila podporu pro nové formáty videa na AGP kartách.
-
Ehm, to bych je moh zalovat ne ? ;D sem si koupil grafarnu vyhradne kvuli tomu :) , mam AGP, ale to stim nema nic spolecnyho, purevideo to proste neumi. Jestli umis cist, tak sem psal, ze mi M$ player hlasi ze nema kodek.
Jop, SW to samo prehraju(mplayer), s filtrovani CPU kolem 80 - 90%, bez filtrovani 40 -60%, oboji plati pro 720p.
-
Ale vždyť jsem o PV dekodéru nenapsal ani slovo. Jenom, že podpora pro AGP karty byla zrušená...
-
tak to je na nic....ja jsem si chtel pomoct novou kartou svemu tulenovy...pro prehravani a nahravani videa :-(
-
mam asus 6600 , forceware 91.31 a A64 3000+ :
nero showtime pri prehravani 1080i AVC zere ~50 %
coreavc to iste ~50-65 %
puredecoder , powerdvd 6, a nero showtime pri prehravani dvd maju spicky cez 30% len pri citani z media inak sa drzia ~ 15 %
bez hw akceleracie v nerovi sa avc splha tesne ku 100 % a dvd okolo 45 %
-
Ono by to chtelo ,nejakou levnou GF kartu...do AGP.
Tak me napada,jak moc vyuziva PureVideo potencial AGP,protoze na desce mam AGP 4* oproti 8* ,pokud to ma cenu.
A jak moc se projevi 64bit pametova sbernice na Purevideu...protoze zadna levna karta se 128bit ani neni (Nvidia kvuli purevideu).
Bylo by zbytecne kupovat moc vykonou a drahou kartu do meho PC.