myslim si, ze to neni az tolik... vezmi si, jak je 20D stary model - mohlo to byt podstatne horsi (vezmu-li v potaz, za kolik se pred nejakou dobu prodavala funglovka 20D)Citace:
Původně odeslal tominek
Printable View
myslim si, ze to neni az tolik... vezmi si, jak je 20D stary model - mohlo to byt podstatne horsi (vezmu-li v potaz, za kolik se pred nejakou dobu prodavala funglovka 20D)Citace:
Původně odeslal tominek
Mně se to zdá za pár maličkostí a upgrade firmwaru až dost :rolleyes: (třeba se mi to zdát přestane, pokud bude mít 30D skutečně lepší měření, nebo něco takového, ale jinak ...)
netvrdim ze je to nejak mnoho. jen ze se to treba mne nevyplati pokud vychazim ze zatim dostupnych informaci. az budou prvni testy... tak se muze nazor zmenit.Citace:
Původně odeslal MikeD
jo tady je ten link na pixmanii je tam levnejsi nez na F-B http://www.pixmania.com/cz/cz/226648...n/eos-30d.html
otazka jak budou vypadat ceny az bude fotak skladem
na http://www.dcresource.com/reviews/ca.../gallery.shtml jsou nejake fotky z 30D review bude nekdy v prubehu mesice:|
Jen pojd do naseho Nikonackeho klubu....:-D Radi te tu uvitame....:-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
mno uprimne - ono to s nikonem neni o moc lepsi... ;)Citace:
Původně odeslal Jirime
no nevim, mel jsem ted cerstve v ruce D200 a to je mooc hezky fotacek. Oproti 20D (a asi i 30D) opravdu mooc hezkej.Citace:
Původně odeslal MikeD
a cenove taky trochu nekde jinde, nemyslis? navic lze tezko porovnavat 20D a D200 (vezmi si, jaky casovy rozdil je mezi temi fotaky) a 30D je nepovedeny fotak (o tom je ale cela tahle diskuze)...Citace:
Původně odeslal Mirtex
navic - D200 neni zrovna taky nejaky zazrak
no cenove je na tom o kousek hur nez 30D. A ac nemam Nikony nijak moc rad, musim mu nechat, ze je to moc hezky fotak, osobne z nej mam lepsi pocit, nez z cehokoliv od Canonu v tehle cenove relaci.Citace:
Původně odeslal MikeD
A muj komentar reagoval na "ono to s nikonem neni o moc lepsi..." coz si prave i diky D200 nemyslim, to je opravdu dobry fotak.
ano, jak jsem psal - 30D je nepovedeny nedodelek, ale nerekl bych, ze 20D a D200 jsou fotaky ve stejne cenove relaci...Citace:
Původně odeslal Mirtex
no dnes stoji 20D samozrejme mene, ale v dobe uvedeni to bylo tak nastejno. Nastupce 20D (30D) je jen o kus levnejsi nez D200 a podle meho az bude 30D skladem bude D200 stat uz +- stejne.Citace:
Původně odeslal MikeD
no 30D bych z toho co jsem cetl nepovazoval za nepovedeny fotak. jen nesplnil ocekavani. co jsem nacetl tak by nemel byt v nicem horsi nez 20D ktery je obecne povazovan za jeden z nejlepsich (ne-li nejlepsi) poloprofi za danou cenu. navic pridava par drobnosti (otakza jestli je to umerne rozdilu v cene)Citace:
Původně odeslal MikeD
no je otazka co je pro tebe "+-". ted je rozdil 10K a nemyslim si ze bude D200 slevnovat pomaleji nez 30D (vychazim z cen na F-B; na pixmanii je 30D jeste o "neco" levnejsi)Citace:
Původně odeslal Mirtex
hmm predtim jsem se dival nekam jinam a rozdil byl asi 5k. I kdyz jak tak ruzne koukam stoji 20D stejne jako 30D :-) cili bud 30D zdrazi, nebo 20D zlevni...Citace:
Původně odeslal tominek
Uvidime ke konci brezna, jak budou ceny k (ne)porovnani.
a muzes prosim nahodit jakes videl nejnizsi ceny na tyhle 2 fotaky a kde? 20D sem videl nejlevneji na F-B 30D na pixmanii
nevim, ja jsem ceny jen zkouknul na par obchodech (viz. dred nahore Kde nakupovat) Canona nemam a nechci, takze nehledam.Citace:
Původně odeslal tominek
on je to v dusledku stary a zbytecny spor Canon vs. Nikon (podobnych prikladu lze najit spousta)Citace:
Původně odeslal Mirtex
to jiste, ovsem jakozto Minoltista se citim byt lehce nad veci a snazim se to videt objektivne (coz se mi asi nedari, ale presto...)Citace:
Původně odeslal MikeD
tak to je celkem vtipne na cybex.cz stoji 20D 42.723,- a 30D 37.719,-. celkem zajimavy vyprodej 20D. by me zajimalo jestli jen u 20D zapomeli pohnout s cenou nebo se da ocekavat ze 30D az bude dostupny pujde s cenou nahoru a je tady lepsi nakoupit co nejdriv. hodne eshopu je ted levnejsich (i s dani) nez F-B coz mi taky prijde krajne podivne. (a zda se mi ze i nikony vposledni dobou nejak slevnuji)
Zatím nejlevnější jsem našel za 37.638,- Kč s DPH u LM-foto...
http://www.lmfoto.cz/DetailPage.asp?DPG=24121
vcera jsem prosel cca 20 eshopu a asi v peti z nich je to pod 32K bez dane. jak pise Darth Maul v LM je asi uplne nejlevnejsi (nic levnejsiho jsem nevidel - i kdyz rozdily jsou v korunach). opravdu by me zajimalo zda nebudou po par tydnech zdrazovat. myslel jsem ze cena bude precejen trochu vyssi. zase je nevyhoda ze to nevypada na nejake vyrazne slevy pri vyprodeji 20D
tady je neco jako review. neni to jen opsane info jak na jinych webech ale ze by tam bylo nejak extra moc informaci to teda ne.
Už ho mám v LM týden objednaný a zatím žádné info o dodání - dal jsem jim, podmínku, že musí být ještě v prvním kvartále kvůli odpisu DPH, tak doufám, že to stihnou... ;)
ja mam objednano v aaron kvuli tomu setu jak sem psal a doufam ze to bude az v dubnu protoze nemam jeste odpis jisty;)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
ale uz se celkem tesim na FOTAK
zeby prvni opravdove review? http://www.dcresource.com/reviews/ca...ew/index.shtml