S tou deskou je to vyzkoušený?-to by mě fakt zajímalo-přesně můj případ, ten procík bych bral, ale nechce se mi měnít paměti a grafiku....zatímCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
Printable View
S tou deskou je to vyzkoušený?-to by mě fakt zajímalo-přesně můj případ, ten procík bych bral, ale nechce se mi měnít paměti a grafiku....zatímCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
osobne to vyzkousene nemam, ale natrefil sem to na v diskuzi na CC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
a ted sem to nasel i ve specifikacich u asusu http://www.asus.com.tw/search.aspx?s...hkey=p5p800+se
Bude rychlejší Intel Pentium D 805 nebo Athalon 1700+ taktlí na 2100 MHz ?
a co takhle trosku se namahat a najit si grafy s testy, kterych je na netu tuna?:rolleyes:Citace:
Původně odeslal epatrik
no tych testov teda az taka tona nie je, ale ja ti prezradim ze 805ka je v aplikacnom vykone rychlejsia ako 3000+ a64 (o 20%) a v hrach pomalsia o nejakych 10-20%
prosim te muzes napsat vic podrobnosti ohledne napeti atd dikCitace:
Původně odeslal MadCap
ake atd.? napetie def+0,025 testovany kus ma 1,365 ci tak nejak vcore ... pridal som pretoze to po dlhom loade na defaulte spadlo pri 20x166 inak to je irelevantne pretoze to je zalezitost kusu
Myslite, ze se vyplati prejit na Pentium D 805, kdyz mam ted Opterona 144 na 2,8GHz(fx57)?
U pentiad 805 vidim vyhodu, ze pujde jeste pretaktovat a v blizke budoucnosti bude mit podporu, takze by vykon mel jeste stoupat...
Co si o otm myslite?
Rozhodně se to nevyplatí, hrubý výkon má FX57 mnohem větší a využiješ to v mnohem víc aplikací. Hlavne bys musel menit cely systém (MB, RAM, CPU) a to se financne taky nevyplatí. Bejt tebou jestli chces přejít na Dualcore tak počke půl roku a pak si vyber. Pentia D sou jen slepeny prescotty se vsema jejich nevyhodama.Citace:
Původně odeslal madonna
A stopání výkonu je věc spíše užití procesoru , aplikace výrazne lépe jdoucí na DC přijdou ..... čassem , rozhodne radsi půl roku počkej.
Zdravim.
Zacnem od zaciatku.
Moja zostava je v podpise a mam zaujem o tento procesor, ku ktoremu je tento thread(Pentium D 805).
- Zaujimalo by ma ci sa oplati prejst z mojej zostavy na D 805
- Tiez ma zaujima ako topi tento procesor/teploty (ak je to mozne)
- a ak niekto viete o nejakych recenziach/testoch (skusal som hladat na webe, ale nic :( )
Sorry za tie otazky(ak niekomu pripadaju smiesne ... :) ), ale v procesoroch intel sa az tak nevyznam (zatial som intel-a nemal).
Vdaka za kazdu odpoved.
C.
Pokud si chces polepšit a sempron ti nestačí tak ten 805 je dobrá volba. Teplota procesoru je relativní , pokud pojedeš na def tak je rozumná dá se to solidne uchladit, ale jestli pomýšlíš na cca 3.5GHz tak se s toho stane topinkovač a budeš muset chlazení trochu dimenzovat. Duležitý je výber základní desky, na taktování radsi lepší , aby deska utáhla velkou spotřebu procesoru a neměl si problém s přehříváním napájení desky. V DDR2 se moc nevyznám a asi bych koupil naky levnější , myslím že Corsair 667Mhz se prodávají v 1GB kitu za celkem dobrou cenu. Na chlazení cpu při dobrym poměru cena/výkon bych volil freezer 7 pro + 120mm fany na intake + outakeCitace:
Původně odeslal cerberus
do casu.
kup si Computer 6/06 tam je recenzia ;) inak asi tak ako pise aless, freezerom to za par penazi uchladis bez problemov ;)
Vdaka Vam obom.
Momentalne chcem urobit len taky mensi uprgade systemu a mam na vyber tieto maticne dosky
- ASUS P5P800 SE (intel 865PE chipset)
- ASUS P5VD1-X(VIA PT880 Ultra chipset).
Vyber tychto dosiek je obmedzeny lebo nechcem menit este aj (RAM a grafiku). To by uz bolo dost vela $$$ . Dosky podporuju D 805 procesor s najnovsim BIOS-om.
A teraz ma napadla otazka.
Ak budem mat BIOS ktory tento procesor nepodporuje(nie najnovsi), rozbehne sa mi vobec doska, alebo budem nahrany a budem potrebovat "obycajny" procesor s ktorym sa to rozbehne (5xx, 6xx rada) a potom budem moct dat novy BIOS?
Vdaka.
C.
S Asusem bys byl nahranej, psal mi kamos, jestli nemam SC procak, protoze v P5P800se nema bios 0503 a kompl s 805kou mrtvola..
Ale nemel by byt problem, pozadat prodejce o flash..
Tak to si ma nepotesil. :(
A tomu znamemu sa po zmene BIOS-u v pohode vsetko rozbehlo a bezi to bez problemov?
Pytam sa, koli tomu ci mam po naflashovani cakat nejake preklvapenia.
C.
s tych dvoch si vyber tu s i865 cipom
Mam tu zminovanou desku Asus s i865, dal jsem do ni celerona, udelal flash Biosu a pak teprve dal tu 805. Po prefleshovani vse jede ok. Pameti jsem tam dal 2x512 a jedou na 333, delicka umi pro FSB 533 jen 266 a 333. Zato se da zkratit casovani, mam cl2. Bios je pomerne jednoduchy, FSB se meni klavesami +-, neni problem dat 170 (3,4) a lehounce zvednout napeti na 1,325 V. Na krabici s CPU je max. povolene napeti 1,4 V. Freezer 7 Pro to uchladi cca pri 1900 otackach. Pozor na nastaveni parametru CD-R/DVD-R v biosu, cpe to tam na auto rezim nesmyslny DMA 4, PIO je na prd, lepsi rucne vybrat DMA 2 a pak jede OK. PC je prijemne pruzny a stabilní i pri zapojení ruzných kombinací disku - ata, sata, usb apod.
Vdaka za info a drahocenne rady.
Uz to mam objednane a uvidime :) .
C.
Zdravim.Citace:
Původně odeslal Petr Janich
Mam vsetok HW uz doma a pozeram na CD a nikde nemozem najst SATA driver na instalaciu Windows-u(ak chcem instalovat Win na SATA disk).
Zatial pri vsetkych doskach bol bud na diskete alebo na CD.
Ale nikde som nic nenasiel. :(
Vdaka.
C.
SATA ovladac na diskte pro instalaci WIN neni treba, chova se to nativne takze to disky najde a F6 se pri instalaci nedava. Projed bios a nastav si zda mas pouze sata nebo sata + ata. Zadny ovladac neni treba.
OK.
Vdaka za informaciu.
C.
S tim bych nesouhlasil, uz 4 mesice jedu na 64-bit XPcek (jadro ze serveru 2003) a je to o dost lepsi nez normalni XPcka, vrele doporucuji. Jaky odhadujete prikon celeho systemu bez VGA s 805kou pretocenou na treba 3.2-3.5GHz? vejde se to do 200W? Cenou to je velmi zajimavy procak, do nejaky pracovni graficky workstation to nebude spatna volba, ale zivit bych to asi nechtel.
Citace:
Původně odeslal Tanya
Tak po tydnu zkouseni jsem zustal na 3,5 GHz (175*20) pri napeti 1,33V,(asus probe) pameti maji v biosu 333, ale zkutecna frekvence (dle memtestu) je nejakych 436 (2*218), casovani 6-3-3-2,5 (2*512 Mb Kingmax 433). Chladic AC freezer 7 Pro. Cca 3 cm za chladicem CPU je AC 92*92 mm nastaveny na 2/3 maximalnich otacek. Vlastni chladic CPU je na 1900 otacek. Teplota v nezatizenem stavu cca 42, pri zatezi do 58. Zdroj mam noname 400W, v PC jsou 3 HDD, DVD-RW, MSI 6600 DDR3 (550*1100) a asi
3 ventilatorky. S napajenim zatim neni problem. Jedine jsem si pridal na severni mustek ventilatorek 45*45 mm. Bez aktivniho chlazeni byla teplota odhadem cca 80 stupnu. Bohuzel AC Freezer ho neni schopen ochlazovat, fouka dozadu na mosfety a vznikala mi tam vzduchova kapsa, jeste tam stoupa teplo z GK. System je XP 32 bit ale nutno priznat, ze je masina dost svizna.
nevojde ... v loade s nejakou 6600GT kludne 200-220W aj bez grafickej zatazeCitace:
Původně odeslal Petrik
Dobre a tedka se zeptam...je poznat nejaky navyseni vykonu? Treba kdyz vam treba PC neodpovidal kvuli tomu ze mel prilis zatez na cpu...kdyz bych sebral tu P5P800 SE...sice nema slot na VGA...coz, prezit bez her se v klidku da :-) jde o DC ze jo...tak jak to je? Jako, jde mi o prakticke poznatky...navic...libi se mi hrozne moc jak ma intel zarizene dynamicke zmeny otacek ventilatoru coz maj fykt vymakane jak na jine desce jsem zatim nevidel...
Veru mit desku 1500Kč+ CPU za 3800Kč...dualcore a mam giga ram DDR...takde dual taky...no parada...ale jak to je v praxi lidi...nejde prece jenom o ten OC.
Chci vedet jestli se vyplati...a jestli zminovana deska +805 unese fortron 300W 15A na 12V? Mam jeden HDD+ by tam byla sitofka a DVD palicka....