...a mal by byť udávaný pri najdlhšom ohnisku skla, zaostrenom na nekonečno.Citace:
Původně odeslal MadCap
Printable View
...a mal by byť udávaný pri najdlhšom ohnisku skla, zaostrenom na nekonečno.Citace:
Původně odeslal MadCap
WTF? vies co je to focus distance? to je vzdialenost na ktoru je sklo schopne najblizsie zaostrit, takze zaostrene na nekonecno ani omylom ... takisto nie je pravda ani dlhy koniec, mnozstvo skiel ma rovnaky focus distance v celom rozsahu :roll:
Kua, opravujem. Poplietol som to - konkrétne so zaostrenou dialkou skla, pri určovaní hodnôt ohniskovej vzdialenosti. :oops: Samozrejme pri najbližšej zaostritelnej vzdialenosti nemôžeme ostriť do nekonečna, ostríme na minimum. Už by som sa mal poriadne vyspať...
BTW: Samozrejme že viem, že čo je to focus distance, práve ten ma najviac sere pri mojom skle.
No me se libi, ale asi nedokazu moc objektivne hodnotit, protoze ty auticka me vzdycky zbavuji smyslu :) Ale ten napad s tim odbarvenym pozadim u Gallarda, to je moc dobre! Snad jedina fotka ktera me vadi je 3. bila GT3, tam mi vadi ze tam nad tim kridlem neni moc mista.
Jeeej, teraz som si všimol že tam je odfarbené pozadie. Nápad dobrý, ale prevedenie sa mi nepáči. To auto nemalo bronzové kolesá.
prvni mne zaujala. Hezkej napad. Posledni dve mi to pripadaji takove uriznute. Neco tomu chybi. Ja bohuzel nevim co :(. Mozna jsou ty fotky moc narovno. Fakt nevim. Ta druha fotka mi jako uriznuta nepripada.
1 a 2 se mi libi moc i kdyz auta s volem ve znaku neuprednestnuju.Citace:
Původně odeslal Camillek
Líbí se mi ta první. Ať už jsou ty barvy real nebo nejsou to barevné podání se mi líbí. Je fajn že jsi to odbarvené pozadí trošku natónoval.
Kompozice je klasická ale líbí se mi.
Dakujem za komentare :)
e1:
Na prvej a druhej je odfarbene vsetko okrem auta. Toho som sa ani nedotkol. Kolesa su zrejme nalestena zliatina hliniku, tak sa lesknu od podlahy do oranzova. Je to trosililinka orez, inak nic ine. original vyzera takto http://ba.rkmtp.sk/pit/gallardo_01.jpg
Tretia fotka je odfarbena okrem svetla cela, neorezavana. Stvrta je tiez orez - asi taky ako prva.
Skodik:
No, povodne som ani ziadne miesto nad kridlom u GT3 nechcel (v hladaciku som ho ani nevidel :oops: ) :)
---
Chcel som nejako zaujimavejsie zachytit auta na autosalone, lebo klasicke obrazky tychto aut su notoricky zname a mozte ich vidiet v kazdom autocasopise... Tiez mam z tych fotiek taky haluz pocit. Napr. 1 a 2 sa pacia aj mne, 3 a 4 mi pridu zaujimave, no nieco mi na nich vadi. No neviem co.
Ta první je hezká, je to fakt dobře provedené, líbí se mi. Ostatní mi nic neříkají (ještě ta GT3 je docela dobrá). Chápu, o co jsi se snažil (protože se snažím u focení aut v části fotek o to samé), ale imho to chce víc invence a zkoušení.
Neruste ma, olovrantujem!
http://ba.rkmtp.sk/pit/bug.jpg
Ta je móc pěkná. Možná by se mi trošku víc líbilo, kdyby byl i zadeček o něco ostřejší, ale stejně je povedená. Konečně něco pro mě ;D
krasny. fotky vsemoznejch chrobaku mam rad.
Poniklec velkokvety
http://ba.rkmtp.sk/pit/poniklec_velkokvety.jpg
Jaro je tu :-)
chtělo by to nějakej novej pohled....
...mám cvaky kvetoucích třešní v podobným stylu, když sem to fotil tak sem byl nadšenej celou tou rozpukající letní atmosférou, sluníčko, paráda. Ale když se na ně podívám dnes, tak obracím oči v sloup. pro diváka, který tam nebyl je to jen další nicneříkající cvak...
Ktoru foto komentujes? Poslednu? Takze je to podla teba nicnehovoriaci cvak? Skus viac rozvinut preco...Citace:
Původně odeslal russianblue
Brouk je moc fajn, ale kytička mi taktéž nic neříká. Nebo repsketive říká "aha, kytka":-/
No tak furt je to jeste docela orginalni tim, ze je to na jare, sucha trava, ktere tomu hezky kontrastuje. Me se to libi, i kdyz to nicim nevynika (nevyrazi dech). A brouk taky fajn, ale na tohle moc nejsem :)Citace:
Původně odeslal Dismembered
Citace:
Původně odeslal PiT
navím jak to vypadalo okolo, ale nějak do toho zakomponovat i ostatní krajinu, pokud by to šlo, potom bych si mohl udělat obrázek kde takový kytí rostou....takto je to takový "je to pěkný, ale kde se to tu vzalo". jinak se mě tady líbí ta práce s hloubkou ostrosti, ale kytičky mě baví ještě víc na makro :)
Okolie vyzeralo nejako takto ;D
http://ba.rkmtp.sk/pit/lucy_squat0.jpg
tak to vidím zcela jasnou přímku hodit foták na zem, zaostřit na kytí, a děvčicu na rozmazaný pozadí :) haha dobrou noc :)
No... Zabudas na to, ze keby som to bral vodorovne so zemou, tak by si
1) zo slecny nic nemal kvoli hlbke ostrosti a bokehu
2) nebolo vidiet okvetie - kvet by bol z boku...
Ale vdaka za navrh, nabuduce sa pokusim do toho zakomponovat aj krajinu.
[názor lamy]Mě ta poslední fotka zase říká víc, než fotky autíček :-) Je to koniklec vyrůstající mezi suchou trávou, tak proč by na fotce mělo být něco víc než koniklec vyrůstající mezi suchou travou. V tomhle případě považuju zbytečný hnát se za formou, když podstatný je obsah. Je to pěkně vyfocený a podle mě fotka zachycuje, co autor chtěl. Nic víc, nic míň.[/názor lamy]