no jo, ale když třeba někomu skládáš opravdu low-end sestavu, a chceš mu tam dát nějaký solidní komponenty, tak takovouhle desku využiješ... určitě není v nabídce zbytečně.
Printable View
no jo, ale když třeba někomu skládáš opravdu low-end sestavu, a chceš mu tam dát nějaký solidní komponenty, tak takovouhle desku využiješ... určitě není v nabídce zbytečně.
Včem je jako lepší od verze bez SLI,krom toho, že to má SLI?Citace:
Původně odeslal WereWiking
imho pro s754 neni dostupnej dual channel pro pameti, takze zas az tak neni znat jestli bude mit jeden nebo 2 moduly...Citace:
Původně odeslal iguka
Ale sempron 2800 je asi nejlesi volba pro oc, jdou dobre tocit, rozdil v cache 256 nebo 512 (oproti A64) se da prezit... myslim ze to na domaci praci ani nijak zvlast nepoznas...
sempron do s754 je dobra volba, pokud ti jde o finance... jestli ne, tak jdi do 939, ale jenom z hlediska upgrade je to zbytecne. Za 3 roky muzu udelat upgrade celyho kompu, protoze kupovat za 3 roky UPLNE novej procak do stare desky je taky ulitly...
Hopla, ja se fatalne prekoukl; omlouvam se vsem zucastnenym; vyhodami je pouze SLI a SATA2, coz za ten litr v relativnim lowendu nestoji. Takze nonSLI reseni rulez :)Citace:
Původně odeslal ___TUROK___
I kdyz jsou tu hodne stare prispevky jetli 64 bit ten nebo ten - zatim sem ja osobne nenasel vyuziti na 64 bit CPU ! A to nemulve o WINDOWSECH a to ze to CPU uz mam delsi dobu ! Ale co me tesi ze mam soc. 939 sem upgrad. a co me stve, ze se nedelaji MB na AGP a o grafikach uz nemluve ! I kdyz snaha na AGP se zase probouzi ! No a ze je nejaky PCIe a SLI a dasli na to jim seru nebudu kupovat furt nove desky ! Proste RADEOn 9800 zatim vizeti - i kdyz se uz taky nekdy spoti - ale nove NSF Wanted na tom slape. No ale F.E.A.R se poti fest
No a k tem SATA 2 a taky DDR 2 533 to sou jen marketing., tahy - vyuziti temer nulove nekdy ve srovnani jak SATA a DDR 400! A to je bohuzel tak ! A proc ted cpat prachy do s. 939 sli atd. a CPU X2 taky jen takove marketing. probuzeni pro nadsence kteri tomu nerozumi a bezhlave kupuji CPU a taky nove desky atd. Kdyz to za rok bude hujda ! Ale to by sme jen cekali a nic nekupovali.
Ja uz jedu asi 3 mesice na Windows XP 64-bit edition a pripada mi to o neco lepsi nez normalni XPcka, je to totiz jadro serveru 2003. Jinak rozdil vykonu v 64 vs. 32 bit je maly, zvlaste kdyz je zatim tak malo 64-bit aplikaci. Kazdopadne vsechny novy AMDcka uz maj 64-bit, takze myslim neni co resit.
Citace:
Původně odeslal Kamilos
Mno po terajsich skusenostiah uz preferujem len Athlon 64 ;) . Sempron ma uz 2hy krat nepresvedcil. Neni to zle CPU ... ale neni ani nic extra. V buducnosti zrejme uz radsej priplatim na A64ku. Zrejme mam na S64 smolu.
co ta na tom tak nepresvedcilo? nesiel ti pretocit? to nemusi byt v CPU ale aj v doske + a64 tiez nemusi "ist" tak dobre ako chces ... obecne faktom zostava ze na rovnakej frekvencii je rozdiel medzi 256 a 512 L2 cache mizivy, ale to iste viesCitace:
Původně odeslal Semik
Imho najhorsie Semprony som zazil na socketA kde to pripisujem pomaly konciacej vyrobe ..a tym zhorsujucej sa kvalite waferov. (Pocul som aj ze ich neskor uz pre AMD vyrabala TSMC ..ci niekdo na zakasku) Sempron na S754 ..mno proste som cakal viac. Ked budem kupovat masinu pre seba zvolim daco lepsie .. ja vyrobcom nefandim volim najlepsiu alternativu.
lenze on sempron je najlepsia alternativa v pomere cena/vykon ... ked mas prachou nadbytok, kludne si kup X2 ;) ale to je fuck, toto je inak thread o s754 sempronoch takze sA sem neplet ...
On je Sempron najlepsi len v urcitych pripadoch. Ked netaktnes taku 2800+ a je na defaulte ma vykon podobny ako AthlonXP na dobrom OC. Dalej je nevyhnutnost kvalitna doska ..ked sa niekam sces dostat a cena takejto dosky presahuje prachy usetrene z toho ze si zvolil S64 miesto A64 ...takze S64+kvalitka = A64 priemerna doska. Cache 256 VS 512 nieje moc casto vydiet ale dakde je odstup slusny..u 1024 este viac. Nepritomnost C&Q.
Je toho skratka dost ...
to Semik
Ano, semprony na socA nebyly nic moc, ale opravdu Semprony s754 mají dnes nejlepší poměr cena/výkon. Taky nesrovnávej Sempron 754 na defaultu a AthlonXP na dobrém OC, není to vůči Sempronu fér. Na stejných frekvencích je lepší Sempron, jde taky lépe taktovat, netopí atd...:oVe většině případech je také lepší kvalitnější deska než nějaká průměrná, takže radši bych volil S64(+OC) a kvalitní deska, než průměrná deska a A64. >:}
Přesvědčovat tě nechci a ani tě vlastně nepřesvědčím. Pokud nechceš Sempron, tak jej nekupuj. Já jsem si jej koupil a jsem s ním spokojený jako tisíce dalších:)
Jako velka vyhoda A64 mi prijde bezproblemova podpora dvou kusu pameti, ale ze bych si za to musel priplatit vic nez 2tis, to asi ne. rozdil v dualchannelu a ve vetsi cache je dost maly, ikdyz ne nezanedbatelny.
chlapy koukam ze tomu celkem rozumite potrebuju poradit rozhoduju se co koupit do socketu 754 jestli Semprona 3100+ 256kb nebo A64 3000+ venice 512kb co je lepsi koupe? taktovani me moc netrapi spis mi jde o C&Q, a aby cely pc bylo co nejtizsi.reknete mi co z toho bude vykonejsi. jasny ze ta venice si myslim ale bude to poznat a bude ten rozdil odpovidat tem 500 kc v cene.dik moc staci kdyz mi napisete co by jste si koupili vy a proc zadny dlouhy rozbory.dik moc
cist umis? anebo potrebujes znovu zopakovat vse, co tu jiz bylo napsano?Citace:
Původně odeslal sqrizik
ne cist umim a zopakovat taky nic nepotrebuju, tak jsem asi holt lama co jenom chtela slyset jasnou odpoved typu ,, kup tohle protoze.....,,zadny okecavani viz vyse.Myslel jsem ze kdyz je to forum tak poradite a nebude to pro vas problem, az trochu povyrostete kluci (bez urazky) tak pochopite ze kazdej nema cas se stourat v pc celej den aby tomu rozumel jako vy, ze jsou i jiny starosti nez jenom soutezit se svyma nactiletyma kamosema kdo pretaktuje cpu vic, no nic necham vas u toho.mejte se :)
no podívej, když už seš tak starej a rozumnej, tak bys mohl vědět, že svět není černobílej a nelze říct A64 = černá = nebrat, Sempron = bílá = brát.
Sempron stojí polovinu athlonu64 pro 939, desky pro 754 stojí dvě třetiny 939. Rozdíl v cache je zanedbatelnej, dualchannel se dá taky oželet, sempron míň topí. Cena sempronu je vykoupena horším zvládáním pamětí (s 2GB+ se prakticky rozluč), menším výběrem desek a nemožností updatu (jak kdosi poznamenal, za rok do 939 šoupneš dualcore 2*2700MHz a seš vychlámanej, ale do 754 už NIKDY neseženeš nic lepšího než 1*2700MHz)
Protože jsi nenapsal co jsou tvoje priority, rozpočet atd, tak nemůžeme vědět, co tobě vyhovuje víc.
a argument "až trochu povyrostete" bych taky schoval, lidé na tomto fóru jsou často starší než se zdá ;). Navíc se tím snižuješ na ONOHO úroveň.
2karkliko: ja myslim, ze sqrizik chtel s754 A64 ;)
2sqrizik: Jak sempron 3100+ tak A64 3000+ maji CnQ. Jediny rozdil je o 256kb vetsi cache u A64 a o 200MHz vyssi takt. Pokud nebudes cpu taktovat, vem A64. V opacnem pripade bych osobne vzal S3100+, protoze taktovanim setres rozdil frekvence a rozdil 256 vs 512kb cache neni moc.
ano my chapeme, ze na to niekto nema cas, ale musis pochopit aj ty, ze sa neda napisat 100x to iste, navyse ak je to tu suma sumarum v celom threade pekne rozobrane. Osobne -> chces lacnu zostavu na doma, ktora nebude az o tolko slabsia ako Athlon? Ber Sempron. Mas dost penazi, chces vynikajuci vykon a pocit ze "mas Athlon"? Ber Athlon.Citace:
Původně odeslal sqrizik
@sqrizik - Mno u tychto vysokych modelov sa uz oplati priplatit na tu A64. Keby si rozmyslal nad 2800+ by sa zrejme skorej oplatit ten Sempron, ale ked je uz rozdiel taky maly sa samozrejme viac oplati A64 ..rozdiel nebude velky, ale A64 je vykonnejsia, to je jasne. Sam sa rozhodni, ale sces mat v PC Athlon 64, alebo Sempron 64 ;)
Ja kazdemu odporucam S64 754. Je to naj procak pomerom cena/vykon ako uz vyssie bolo spominane. Oproti A64 rozdiel nic moc no v cene hej. A ked mi niekto da navrh na zostavu, ze by som tam zmenil tak mu zmenim A64 na S64 a zvysne prachy do grafiky (9550 do takejto zostavy je uz dost slabe)... Keby si ja skladam novy komp (AMD :D) tak urco S64 754 a ABIT musi byt... ;)
mistre ( ci spise mistrine? ), krome toho, ze vetsina z nas uz je opravdu povyrostla az moc ( a to i inteligencne, narozdil od nekterych jedincu ), tak povidacky na to, ze "nemas cas" nikoho nezajimaji. alebrz to jsou tvoje penize! anebo si myslis, ze se tu z tebe vsichni poprdime?Citace:
Původně odeslal sqrizik
a ohledne teto diskuze > sem nepatri, ale jako zarny priklad tristive trpitive ukazky lenosti tu tyto posty necham A doufam, ze zde na toto tema NEBUDES pokracovat!