no tam by to bylo zlehka impossible. jen ty svetla uprostred by bla. jinak mam to i bez tech autobusu (mozna jsou to dokonce trolejbusy). ale je to takovy "suchy"Citace:
Původně odeslal Skodik
Printable View
no tam by to bylo zlehka impossible. jen ty svetla uprostred by bla. jinak mam to i bez tech autobusu (mozna jsou to dokonce trolejbusy). ale je to takovy "suchy"Citace:
Původně odeslal Skodik
tak tentokrat neco mene "rvaveho". doufam ze se troska geometrie bude libit;)
je to kopule nejaka sine v alcazaru tusim ze v Seville
Geometrie (foto 9)
http://www.maskola.cz/4um/geometrie.jpg
Moc pěkný ;)
Mne sa zdá, že máš neostré okraje. :confused:
hmm supr... okraje neostry jsou, ale to mi nevadi...
Nadhera. :-)
JInka diky za inspiraci ja mamleuk jdu ted hleda jak se vlastne takovej "sendvic" dela. :-)
Btw: Neostry okraje jsou jinak vlatnosti vsech ixusu, sam to znam. S tim se moc udelat neda. :-/
ty rozdil vzdalenosti stredu te kopule na ktery jsem ostril od toho co vidis na okrajich je minimalne 10-15 metru. nedokazu si predstavit ze bude ostre vsechno. a ani to nebyl zamer. i tak byl problem to do "35mm" objektivu nacpat. takze je to focene vleze ze zeme;)Citace:
Původně odeslal e1
tim samozrejme nerikam ze ti to nema vadit. jen zduvodnuju proc tomu tak je.;)
nesnazil jsem se o naprostou technickou dokonalost (coz foticim kriplem techto velikosti ani neni mozne - ted se bavim o fotaku;)) ale o geometrickou "cistotu"
jinak vsem dik za hodnoceni. nebyl jsem si jistej jak se na to budete divat. neni to ma klasicka "kycovka"
Tvoje vysvetlenie je logické, vôbec som si neuvedomil že tie okraje su o x metrov bližšie. Predpokladám že to je z ruky a foťiť s vyskou clonou bolo nemožné.
pripadam si trochu trapne porad tu plakat nad tech. vybavenim ale je to focene digital Ixusem coz je takovej malej kripl a tam si s clonou hrat nemuzu:oops:Citace:
Původně odeslal e1
ale clona moc vysoka nebyla (presto ze se o to automatika v Ixusu snazi) protoze svetla rozhodne nebylo dostatek.
jinak ve vetsine pripadu fotim ze stativu protoze ty fotky co tu mam jsou >5s expozice a ja s mejma parkinsonovskejma rukama neudrzim temer nic:confused:
Och sorry, nevedel som že to je IXUSom. Potooom som ticho. :) A nezabudni, že nie od toho si dobrý fotograf, že máš vybavenie za desiať a stotisíce. To je len pomôcka k lepšej fotke. Podstatné je to, čo je medzi foťákom a zemou.
P.S.: Nabudúce keď sem budeš dávať megabajtovú fotku, tak už "pribal" aj EXIF ;)
Aj mas pravdu tu kompresi do jpeg sem nejak nezvladl. Mam v PS nastavene max a obcas to ma dosti zrudnou velikost.:confused: Pocitma s tim ze EXIF info dodam casem ke vsem - zatim nikoho nezajimalo.Citace:
Původně odeslal e1
Naprosto luxusní fotka!!! ;)Citace:
Původně odeslal tominek
dik:oops: od tebe vzdy pochvala potesiCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Každému, co jeho jest - chtěl jsem ji pochválit už předtím, ale když jsi napsal, čím jsi to fotil, znovu jsi dokázal, že na nádhernou fotku fotograf nemusí mít vybavení za desetitisíce a víc...Citace:
Původně odeslal tominek
Dnes pridam neco co bych sem normalne nedal. Zverejnit to me napadlo (ani nevim proc) po te co jsem videl pitova strasidylka. Ten ramecek mozna u takoveho "velmi amaterskeho experiment" vypada divne. Jinak si jsem vedom toho sumu ale je to poctivyh 15s exponovane takze to bez nej nejde:confused: To modre sveto v pravo nahore je ledka z PC ze zacatku me tot tam trochu vadilo ale nejak sem si uz zvykl;)
"Big Racer" (foto10)
http://www.maskola.cz/4um/autodraha.jpg
(dosti zalezi na nastaveni brightness zoobrazovadla)
Ta kopule je pěkná středovka. Přemýšlím jak tam ruší ta neostrost těch okrajů daná DOF, ale je mi jasný že jsi s tím tvým foťákem nemohl nic dělat.
Myslím že jsi zralý na upgrade foťáku.
Tto nemuzu brat jinak nez kompliment;) mam uz vybrano (20D + EF-S17-85 + EF-S 10-22 + mozna nekdy casem Sigma 80-400 OS)jen cekam az bude priznivejsi cena - snad se dockam. Jinak hrat si s hloubkou pole opravdu nelze. Jjsem rad kdyz je ostre to co vylozene chci ostre met ale emuzu si vymrcovat;)Citace:
Původně odeslal theedge
Kopule se mi moc líbí, dobrá práce. Už se těším, až provedeš upgrade a zahrneš nás podobnými fotkami, ale s mnohem vyšší technickou úrovní :)
jj 20D je dobrá volba, ale záleží samozřejmě na tvých financích .. možná trošku zbytečně drahá. Výstup je stejnej jako z 350D a ušetřený peníze by šli vrazit radši do kvalitnějších skel. Ale je to určitě dobrej a festovní foťák ... na sport je navíc rychlejší než 350D -> 20D dává 5 sn/s (350D jen 3).Citace:
Původně odeslal tominek
U skel bych se ještě zamyslel nad 17-40/4 L, a Tokinou 12-24/4 a rohodně 50/1.8.
Ta 17-85 IS je drahá jako potvora, svetělost nic moc a kresba prý taky ne.
Sám mám zálusk časem na tu 17-40/4 L a 70-200/4 L (nebo možná Sigma 70-200/2.8 ale je už hodně těžká).
Fotka pěkná, líbí se mi, ale možná by to šlo zajímavěji oříznout?
Ad ta EF-S 17-85IS - doporučuju si tohle sklo obratem z wish-listu vyškrtnout, je to (zvlášť za ty prachy) hrůza, hlavně na širokém konci.
sirokej konec pokryje ta 10-22 (teda pokud nemate tip na neco kvalitnejsiho levnejsiho ci sirsiho - strasne casto se me stava ze do "35mm" nemuzu neco "nacpat"). ale je fakt ze s tou 17-85 za ty penize urcite jeste popremyslim. navic to bude nejspis nejpouzivanejsi objektiv takze tam je treba vybrat dobre. stryc ji ma ted na nove 350D tak pockam az se toho nabazi a pripadne mi to na chvilku pujci. ze 350D a 20D foti podobne vim. porad premyslim jestli se ty penize navic za tu "odolnost" vyplati. kazdopadne az bude za co nakupovat tak se vas urcite poptam jake jsou s cim zkusenosti zatim neni takze to nema cenu resit. ale diky za pomoc.
vemes jednu podexponovanou a jednu preexponovanou fotku a "speces" je dohromady. samo musi byt stejne (takze ze stativu)Citace:
Původně odeslal sx02
pro predstavu tohle jsem kdysi delal ve skole jako ukol do expozice:
podexponovana
preexponovana
sendvic
EDIT:dik MadCap. nejak jsem zapomel dodat proc to vubec delat
ad sendvic > v podstate barlicka pre rozsirenie dynamickeho rozsahu fotaku, podobne sa da robit aj s RAWom, kedy si clovek obe fotky vygeneruje z jednej, vysledok je ale len podobny, rozsirenie rozsahu nie je take markantne ako pri realnom odfoteni na -2 +2 (napr. nie nutne)
Sestava skel ke které bych se já chtěl dopracovat je:Citace:
Původně odeslal tominek
12-24/4 ATX PRO DX Tokina (14.000,-)
17-40/4 L USM Canon (22.000.-)
28-75/2.8 XR Tamron (11.000,-)
70-200/4 L USM Canon (popř. 70-200/2,8 EX Sigma) (cca 20.000,-)
50/1.8 II Canon (3.000.-)
Takže mám ještě hooodně moc práce a investic před sebou :-D
Autodraha vas evidentne nezaujala tak zkusim jeste trosku geometrie. Je to jedna sin v Alhambre v Granade a vzhledem k tomu ze seto do "35mm" nevlezlo (prozmenu) tak je to spojene ze dvou fotek. Vim ze to pada (precejen nemam zracadlovku s TS objektivem) ale po narovnani to nebylo ono tak jsem to nechal "padat". Po spojeni teda jen odstranena aberace a a soudkovitost.
Geometrie II (foto 11)
http://www.maskola.cz/4um/geometrieII.jpg