To určitěCitace:
Původně odeslal mokus
Printable View
To určitěCitace:
Původně odeslal mokus
Podla mna to april nie je, pozri si zdroj spravy: DailyTech, 31.3.06, 10,44 hod.Citace:
Původně odeslal mokus
Pochybuju, ze to je april, nevidim v tom nic zabavneho :( . A pripada mi to celkem logicke, i kdyz smutne.
asi neni, protoze pro officePC je to proste levnejsi reseni, a top proste nemuze byt dvojmo....Citace:
Původně odeslal almanil
Presne tak jsem to myslel. Na druhou stranu by tohle mohl byt takovy stred, AM2 by byl top, a 754 lowend. Proste to zni logicky, ale nevim jestli to nakonec bude tak prudke. 939 je si myslim, porad dost dobry socket na to, aby tak rychle skoncil.Citace:
Původně odeslal mokus
Nebo je to stejna habadura jako konec Opteronu pro s939. IMHO by byli sami proti sobe. Urcite bude moct dobre vedle sebe existovat s939 a M2, ale je potreba pocatecni impuls, jinak se nikomu do M2 nebude chtit prejit ;-)
ked uz by som rusil socket tak 754, a 939 by sa postupom casu stal lowend
no jo, ale my nesedíme v dozorčí radě AMD :/Citace:
Původně odeslal kvoco
taky sem se už těšil že bude semperon na 939. Do teď jsem ho viděl jen v letáku HP (poku to nebyl překlep).
Jedna sprava k veci.... myslim ze postaci titulok a link:
AMD's Socket 754 to Outlast Socket 939
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1554
rekl bych ze rozhodne trh, obdobne zpravy v IT uz tu v minulosti nekolikrat byly a zajem kupujich pak to rozhodnuti zvratil
no tu ide myslim hlavne o to, ze s754 sa bude pouzivat v notebookoch a dokonca ten isty s754 sa ma snad pouzivat aj pre ddr2 verzie procesorov, takze preto vydrzi tak dlho....
Jde predevsim o to, ze 939 je vykonejsi platforma, takze by si AM2 musel koupit leda magor. Zatim tomu nasvedcujou vsechny testy ktery kde byly. Jen at na to AMD tentokrat dojede, zaclo si nejak moc vyskakovat. Novej skt kazdej pulrok ...
Ja bych taky rekl ze to trosku prehanej s temi sockety.
.. a tohle je ovsem pozitivni :)Citace:
Původně odeslal THX
Vsetko do seba krasne logicky zapada. Predavat budem to z coho mi idu prachy nie? Pokial predam 5 sempronov 754 za 2000 zarobim viac ako ked predam dve A64 939 za 4000. Chcem zarobit viac? Nalakam ludi na reklamne letaky, triky (dalej to uz pozname) a uvediem nieco na oko nove (pre neznalych rozumej lepsie) za trosku vyssiu cenu a stareho nepotrebneho (aj ked lepsieho, ale menej zarabajuceho) sa zbavim. Ja to vidim takto...
To ze socket754 prezije 939 by me neprekvapilo, ale pochybuju ze k zaniku kterehokoliv z nich dojde v blizke budoucnosti. Co se tyce toho clanku tak tam neni uveden zadny zdroj, dailytech si to nejspis komplet vycucal z prstu.
Jinak prinos am2 vidim v tom (krome toho co uz tu padlo - o lidech co prechazeji z intelu atd.) ze je to zas jen jeden socket jak pro low-end tak high-end (tedy alespon pro desktop), to deleni 754/939 se mi nikdy nelibilo i kdyz chapu duvody ktere k tomu AMD vedly. Ted se mi zda vidina prechodu na am2 absurdni (kdyz jsem zrovna koupil 939), ale za rok to muze vypadat uplne jinak (stejne tak jako pred rokem se mi zdal absurdni prechod na pci express), zvlast jestli budou am2 procesory skutecne umet i ddr3 bez hardwarovych zmen.
AMD potrebuje odstranit s939 protoze AM2 nema 30+ % vykonu navic a tak by temer nikdo nevidel duvod proc prejit... Mozna se to zmeni jestli AMD vyladi radic DDR2 a dostane se na cca 70 - 80% teoretickeho maxima (tzn. 9 - 10GB/a) a taky pokud bude CPU (pozdeji K8L?) schopno zvysene propustnosti vyuzivat.
Pokud muzu tipovat tak AMD skutecne chysta nejakou odpoved na Conroe, svedci mi o tom snaha Intelu zrychlit nastup nove architektury jak jen to pujde... (situace bude podobna jako pri vydani GF7800 vs. X1800). AMD tak bude sck. AM2 pozicovat hlavne pro nova jadra (K8L?)...
AM2 by tedy jako vyhody mela prinest:
- v budoucnu levnejsi (proti DDR400) pameti DDR2-800
- v budoucnu vyssi vykon s cipy K8L
- bude lakat uzivatele na EE cipy
To jak se vyviji situace ted s cipy revize F mi prijde jen jako prechodna zalezitost... AMD urcite nevidi soucasne K8cky jako uspesneho konkurenta pro Conroe. Takze vydavaji novy socket uz ted ale proste do nej musi byt CPU, takze jdeme cestou "prozatim".
kdyz se na to tak podivam tak LGA775 u Intelu a CPU Pentium D bylo v podstate totez... Intel uz vedel ze NetBurstu odzvonilo ale nova architektura jeste nebyla ready... nezbylo jim nez vydat alespon neco a prezit par mesicu...
Ja to tipuju tak, ze AMD s necim asi opravdu prijde - nebude to nejspis nic tak prevratneho, ale v kazdem pripade prichazi obdobi, kdy AM2 bude "jen o malo mene vykonnou, ale vyrazne levnejsi" variantou Intelu. Neni to tak dlouho co to tak bylo, karta se zase jen obraci :-)
Neprijde, podle me pujde jen o urychleni nekterych veci + pripadna cenova valka (jedine dobre). Novy HW se nena udelat za mesic ani za 1/2 roku. Uvedomte si, kolik let trva, nez se procesor dostane ze stadia "prvni uvahy" do stadia "produkce". Daj se delat nejaky dilci zmeny a upravy, ale ne prekopat celou architekturu.
Podle me AMD prehodnoti prechod na AM2 jako neperspektivni, zlevni s939 a s940 procesory a zacne delat na prechodu na AM3 (DDR3 rameti). Jinak dopadne jak M$, 30% jeho systemu co se pouzivaj je furt w9x a nevedi co stim.
Mno uvidime, ja se necham prekvapit, ale z rodinnych duvodu (prirustek) jsem uz presel od AMD ke konkurenci coby aktualne snad perspektivnejsi platformu. Brzo budu mit s dalsimy nakupy HW smulu, tak budu nejaky cas jen tise sledovat vyvoj z povzdali :cool:
Me to taky zacina pripadat, ze se AMD chova jako intel - arogantni + kazdy tyden by chteli jiny chipset/platformu ....
Ale asi to nebude tak zhave ... a nebyt AMD, tak tu mame intel s PIII maximalne, nebot nebyt pentium M a spol, je to posledni poradny procesor co kdy udelali ... :-)))
Pravda je, ze jsem do S939 sel ale kvuli zivotnosti ...
Vzdyt treba SocketA - co vsechno prezil a jak byl v pohode ... :-)
A bezne jsi do stare socketA desky s FSB 100MHz strcil treba bartona na 166, vid...socket sice byl stejny, ale novy procesory stejne potrebovaly nove desky, takze bylo vpodstate jedno, zda byl novy socket nebo ne.
Citace:
Původně odeslal svaca
Ano, pokud to byla normalni (poradna deska) tak ano ...
Byl treba podtaktovany, ale jelo to, nez sis koupil novou, a taky nebylproblem Duron 600MHz dat do nove desky - coz je cca 6-7 stary procesor ...
To je VIC nez slusne ....
To mas pravdu, to se vyplati, koupit si Bartona 2500+ a mit ho pusteny na 1100. Myslim ze teto moznosti vyuzilo opravdu hodne lidi...a to nemlluvim o tom, ze nove chipsety meli lepsi AGP, dualchannel, rychlejsi IDE, USB 2.0 a pod... jako nerikam ze to je uplne na nic, treba intel me s tema novejma socketama dost stve, ale ono je vetsinou stejne potreba s novym CPU koupit i novy board.
Neni uplne pravda. Ja sam jedu jednoho Athlonka na krasnych 2310mhz (22x105). U těch co maj odemčenej násobič ho můžete přemapovat až na 24x a pak si tu frekvenci užijete i s malym FSB. (a výkonnostní propad kvůli mylý FSB je malej)
Mno neviem, ale ked mam 10,5x214 mam PODSTATNE viac stavy ako nejakych 22*100 :) . Prakticky vo vsetkom to ihned vidiet ..WIn je sviznejsie, RAR, FPS v gamesach..atd. Samozrejme chapem co si chcel povedat, ale rozdiel tam je.Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH