Re: Gigabyte 6800 GS - slabý výkon ?
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Podle zkušeností ze zahraničních fór je to otázka spíše vadné série 6800GS čipů, protože s problémy se setkávají majitelé karet zakoupených kolem prosince a všiml jsem si, že nezáleží na značce prodané karty.
tak sem radosti bez sebe, uz to vypadalo dobre, DPC litalo jenom prvnich 20 vterin hry a po tom a neska po instalaci Silencera a nasledovnem restartu slo vsechno totalne do ****. Zapnu ET a DPC se drzi na 50 % celou dobu. parada. na reklamaci jim reknu ze se jedna o velmi vzacnou anomalii a oni mi ukazou prostrednik...
S jakym oduvodnenim ste to reklamovali vy ?
Myslím, že popis, že karta thottluje v téměř každé 3D akci by měl stačit. I když to není přesné, je to častá závada u nových karet a takhle řeším nejeden podobně se projevující problém.
Jelikoz mi to neda a premyslim nad tim dosel sem k par zaverum. Vcera sem nahodil Silencera a hned po restartu to zacalo delat, at uz na default tak s OC. Se stock chladicem to delalo jenom asi prvnich 20 vterin po zapnuti hry a nasledovne 20 vterin po vypnuti hry. Co je na cele veci nejzajmavejsi je ze nex (predchozi majitel) ma temer indentickou sestavu jako ja : Epox 9NPA+, Samsung disk atd tudiz je velmi podivne aby ta karta blba s nForce 4 mne a nikoliv jemu. Rozdil byl pouze v chladicich, nex psal ze ji mel se zalmanem, coz znamena ze karta byla ofukovana celkove i s kondenzatorama v oblasti napajeni. Dalsi zajimavou veci je ze karty od ostatnich jak sem vycetl tak tento problem nevykazovali hned, coz znamena ze se neco "podelalo" po case. Muj nazor je ze odeslo ochrane teplotni cidlo nebo neco na ten zpusob a to nasledne zpusobuje to zapnuti thermal throttlingu pri prepnuti do 3d jak psal Tantalos na prvni strance. Dneska zkusim dat zpet stock chladic a fakt sem zvedav esli to prestane delat.
Zdravím. Včera som kúpil túto kartu, je to MSI NX6800GS. Stretol sa s týmto problémom aj u tejto značky? Ešte nemám poskladaný komp, a preto sa bojím že čo bude...
Tka ako? Vyriešil to niekto? Mam tu kartu od MSI a od začiatku mam v 3 D marku 2005 1815 bodov, nechapem
Citace:
Původně odeslal Hezo
Tka ako? Vyriešil to niekto? Mam tu kartu od MSI a od začiatku mam v 3 D marku 2005 1815 bodov, nechapem
ja se s tim u MSI karet nesetkal.. co mas za prkno?? testovano na Gigabytech a no problem.. nForce4 a nForce4-Ultra a makalo to OK!
takže páni som bezmocny. rozmyslam ze predam dosku alebo GK. co bude lepsie? kupúil by som nieco ine ako nforce 4, ale neviem co...
Takze vidim ze tento problem asi riesim sam, neviem ci ste uz nejako vyriesili ale ja stale nie. Co som asi tak postrehol z mojho skumania je, ze predpokladam ze karta ako keby isla na 1/3 svojho vykonu. V 3D Marku 2005 mam cca. 1800 bodov, mal by som mat cca 5900-6000. v 3D Marku 2003 mam cca. 4200 bodov, mal by som mat cca. 12.000 bodov. Kurna v čom to je? Skusal som novy bios na MB (ASUS A8N-E) ale to nepomohlo. Prepokladam ze keby mam zle zapojenie napajanie karty, drivery by vyhodili hlasku o nedostatocnom napajani. Konflikt s inym hardwarom neprepokladam, kedze tam mam iba tu GK v PCI-E. Hmmm. Naozaj nechapem.
Proč si neprojdeš celý thread? ???
Přišel bys na to, že v podstatě máš jen jedinou možnost - reklamaci.
U těchto karet s tím navíc není problém, protože je to záležitost určité části čipů 6800GS.
prešiel som cely thread, ale vobec z neho nie je jasne, ci je to chyba karty alebo konflikt s inym hardwarom
EDIT: Skusal som teraz napr. F.E.A.R a hra sa viditelne spomalovala. Ked som prepol ALT+TAB a pozrel do Taskinfo, tak DPC time placeholder sa drzal na 10 % z vykonu a a interuppts time placeholder na 0%.
Dnes bola karta odnesená na reklamáciu. Kúpil som zatial MSI NX7600GT 256 a zatial max spokojnost. V 3D Mark-u hned 5870 bodov a po miernom OC VGA 6187. Pohram sa s CPU a taktami VGA a myslim si ze 6800 je realnych.
EDIT: Bola uznaná reklamácia, čiže sa dá povedať že táto chyba GS-iek sa objavila už aj u MSI!