teda nevim, jak to dělám, ale vodu mám teď 36C a cpu 40C ??? :eek:
Printable View
teda nevim, jak to dělám, ale vodu mám teď 36C a cpu 40C ??? :eek:
s tim pouzitim kybliku,sudu nebo cokoliv vetsiho nez 10 litru mi to prijde jako fajn napad,ale nebude v ty mistnosti pak sileny vlhko?kor ted v lete?jak moc je ten odpar citelny?rekneme kdyz je pc zaply 12hod/den..ja vubec nemam predstavu,tak se ptam..dik
tak to ti blbe meri.... teplotni rozdil mezi teplotou vody a chlazenym procikem byva obvykle 10 - 15°CCitace:
Původně odeslal Staňour
a co marty kterej má vodu teplejši než proc
2marty- nemáš tam cyrix?? ;D
no tak pozor, to nejde tak obecně říct. Ten rozdíl značně kolísá.Citace:
Původně odeslal wEnC
Třeba když jsem dneska ráno natočil venkovní vodu, která měla cca 12C, tak procák měl 27C. Ale s rostoucí teplotou vody se rozdíl snižuje. Takže se můžete dostat na rozdíl třeba jen 2C - jako Marty.
no s tím vlhkem je to fakt no :arrow: , z 22,5 l vody se mi asi 12 h vypařilo skoro půl litru. Když to bude dělat problémy, tak kýbl něčím přikreju :idea:Citace:
Původně odeslal Chipsa
no jo,to me taky napadlo,stacilo by vzit vetsi kanistr a do vicka udelat dve dirky na hadicky.jenze to je zacarovany kruh.kdyz se ta voda nebude mit kam odparovat tak nevim jak rychle by se pak zacala zvysovat teplota vody..protoze ta voda se tim ze se odparuje vlastne chladi..nevim no.chtelo by to vyskouset,srovnat stejne podminky (nadoba,objem,dobu zapnuti a merit teplotu kazdou hodinu treba 7,8 hodin a pak to samy udelat s uzavrenou nadobou.uzavrenou,ne priklopenou )Citace:
Původně odeslal Staňour
zkusil bych to , jenze vodnik je teprve v planech...nechces se na to mrknout,Stanoure??
Stan: super, to jsem rád že už mi věříte.
Tak já jsem si dnes domů přines novej výměník (viz jinej thread). Když jsem zapínal komp, voda měla jako vzduch, 24°C, cpu měl idle 28°C. A teď po cca. hodině má voda 27,5°C, běží mi celou dobu UD a na CPU mám 35°C. Což je myslím velmi solidní...
Jen mi dělá starost, kam ten výměník dám :(
To je doost zajimavy..mohl bys pliz uvest co to je za vymenik?taky kolik mas vody v obehu,prutok cerpadla+teplotu v mistnosti...jen pro srovnani.dik moc..Citace:
Původně odeslal Marty
uvazuju totiz porad ze az dodelam vodnika tak ze to asi vyzkousim jen s vetsim(10 l) kanistrem a navic zavrenym,at nemam v pokoji parni lazen ;)
tak chci videt jak moc je v tom rozdil jestli je v obehu chladic nebo ne...
No tak teplotu oklolí jsem psal, vody jsou 3 litry, výměník z Fiatu polski.. fotky www.sweb.cz/dejmalm/Radiator ...
jo a průtok čerpadla papírovej 1300l/hod, skutečnej 300l/hod, ale předpokládám že zapojením výměníku do okruhu průtok lehce klesnul. Až se budu nudit, tak to změřím.
No měřit, to bude ted problém, protože jsem si přivez kompa do Prahy (ste měli vidět spolubydla, když viděli komp ;D ), tady mám jen ten 22l kastrol.
Včera jsem ho měl puštěněj asi 3 hod a pařil. - teplolta cpu byla po zapnutí 26C a po pařbě 31 C, což je myslím taky slušný :-) , Vodu mám odhadem kolem 20C. Nemám totiž teploměr :oops:
Tak to máš solidní, já měl v Nebušicích 10l kanystr a po celý pařbě jsem vodu ohřál na 35°C a víc nešla, už jen po malejch desetinkách. A CPU byl kolem 40...
k těm radiatorum...
myslíte že mi stačí uzavřenej okruh na cpu,gpu a chipset, výměník chci nějaký menší aby se vešel dolů do chiefteca, nejlíp asi bude nějaá měď, cenu jsem ochotnej pčekousnout i když bude vysoká
nechce se mi zakládat nové téma tak to hodim sem.... můj dotaz je na tento radiátor www.martin.dnetcz.net/vymenik jeho rozměry (bez vývodů ) (š)120 (d) 305 (v) cca 80.... materiál asi mosaz... je to prej ňaky přidavný topení z karosy..... vypadá to že to pude hodně špatně profouknout.... takže by mě zajímalo jestli to bude za něco stát nebo se mam podivat po něčem jiným... ???
medeny zebra zbytek mosaz, konstrukce shodna s zigulem, pouze jinak orientovane vyvody. bude to chladit celkem slusne.
kecaš :eek: moc tomu něvěřím.... no uvidime až seženu zbytek penez na vodníka... jestli to bude chladit slušně tak neni problém jich sehnat víc, spíš hoooodně :)Citace:
Původně odeslal Prokop
Taktiez si myslim ze to bude slusne chladit. Mne sa akurat nepaci vzhlad ale ucinnost to bude mat dobru.
Akurat si myslim, ze to bude fakt problem prefuknut kvoli hrubke. Ale inak ucinnost by mala byt fajn.
copak je problem udelat si nakej shroud a dat vetrak, aby pres to vzduch nasaval :?: :idea:
Chladit by to mele dobre, za predpokladu, ze to ma medeny zebra - kamos ma od pohledu uplne stejny vymenik, az na to, ze zebra jsou normalne ze zeleznyho plechu. :eek:
dnes som na vrakaci v brne za styri kila vytiahol perfektny chladic z Corsy. Da sice prace kym ho ocistim, ale co sa tyka tych jemnych "lamiel" tak asi na dve 1x1cm popucene miesta je uplne bezchybny. Momentalne ho macam v Cilite ale inak vyzera super - dufam ze tak aj bude chladit!