Re: Konica Minolta končí s digitálními fotoaparáty
Citace:
Původně odeslal sx02
Panove presto ze maji vase vytky hlavu patu, stale si nejste ochodni pripustit ze pro bezneho kupce zrcadlovky - coz je v soucasnosti at uz si to priznate nebo ne clovek ktery je zlakan jejich nizkou cenou a prechazi nejakeho maleho kompaktu je R1 vynikajici alternativou.
Je jasne ze clovek ktery chce za kazdou cenu zrcadlovku/menit casto objektivy/ fotit sekvencne do rawu/ ci delat reportazni fotografii asi po R1 nesahne ze? (a ostatne to MacManare nedelas ani ty, ze?) Ale tem take R1 neni
urcena.
Zatimco clovek ktery (a to se opakuju) si koupi zrcadlovku a bude na ni menit objektiv mozna jednou za zivot a jinak bude jeste vice nez rok zit se zakladnim setovym objektivem by volbou R1cky mohl jen ziskat. Tehle lidi je ted mezi potencialnimi kupci vetsina - to byste si meli uvedomit - a ostatne tem je taky R1 urcena a poskytuje jim vse co by mohli chtit pro bezne uziti, bez nejakych vetsich slabin.
Jedine co ji diskredituje jsou prave tyhle s prominutim "kecy" pravych zrcadlovkaru. ;-)
MacManar: Nazor ze setak od D70 je stejne kvalitni jako sklo R1 mi prijde velmi odvazny, ovsem od nikonare pochopitelny, kazdy ma tendenci hajit to co ma doma. ;-)
to je vsechno pravda, ale mel jsem ji v ruce (jen na den) a opravdu dost blbe ostri kdyz je malo svetla a zapis na CF je tragicky.
Coz vetsinou nevadi, ale kdyz ma slouzit jako nahrada kompaktu pro ty do nechteji DSLR, tak to trosku zamrzi.
Jinak to sklo se mi fakt dost libilo, je to moc dobry objektiv, rozhodne lepsi nez kterykoliv setovy objektiv.
Citace:
Původně odeslal sx02
Panove presto ze maji vase vytky hlavu patu, stale si nejste ochodni pripustit ze pro bezneho kupce zrcadlovky - coz je v soucasnosti at uz si to priznate nebo ne clovek ktery je zlakan jejich nizkou cenou a prechazi nejakeho maleho kompaktu je R1 vynikajici alternativou.
Je jasne ze clovek ktery chce za kazdou cenu zrcadlovku/menit casto objektivy/ fotit sekvencne do rawu/ ci delat reportazni fotografii asi po R1 nesahne ze? (a ostatne to MacManare nedelas ani ty, ze?) Ale tem take R1 neni
urcena.
Zatimco clovek ktery (a to se opakuju) si koupi zrcadlovku a bude na ni menit objektiv mozna jednou za zivot a jinak bude jeste vice nez rok zit se zakladnim setovym objektivem by volbou R1cky mohl jen ziskat. Tehle lidi je ted mezi potencialnimi kupci vetsina - to byste si meli uvedomit - a ostatne tem je taky R1 urcena a poskytuje jim vse co by mohli chtit pro bezne uziti, bez nejakych vetsich slabin.
Jedine co ji diskredituje jsou prave tyhle s prominutim "kecy" pravych zrcadlovkaru. ;-)
MacManar: Nazor ze setak od D70 je stejne kvalitni jako sklo R1 mi prijde velmi odvazny, ovsem od nikonare pochopitelny, kazdy ma tendenci hajit to co ma doma. ;-)
Přestože mě nejvíce baví krajinářská fotografie, kde by R1 obstála určitě dobře, tak vzhledem ktomu,že fotím zásadně do rawu a nechci být omezen jen na KF(na sportovních akcích používám seriové snímání často), tak bych za R1 určitě neměnil... IMHO na reportážní fotografie je i levná DSLR málo, takže toto přirovnání není fér.
Objektivy se mnohdy liší kus od kusu, rád se nechám poučit v čem je objektiv R1 výrazně lepší kromě rozsahu (bezpochyby). :)
Musel jsem reagovat , protože výše byla R1 srovnávána s pravými DSLR a nikdo pořádně nepoukázal na rozdíly.
Ten kdo přechází z kompaktu, rád fotí do jpegu a nevadí mu výše zmíněné negativa, tak pro toho je to zcela jistě skvělá volba. Ten kdo fotí do rawu a zvykl si na DSLR (klidně i s jedním objektivem), tak toho R1 nepřesvědčí.
Oproti 18-70 ma lepsiu svetelnost, lepsi rozsah (sirsi) a zrejme aj lepsie kresli + ma nizsiu vinetaciu :). Inak R1 ma polovicnu rychlost zapisu pri RAWe ako ma napr D70 a zaroven ma vacsie RAWy, na seriove snimanie to nebude/nie je to "prave orechove" ale na to neni nejak zvlast super ani lacna DSLR (ako tu zu bolo spomenute).
Inak posledna veta " Ten kdo fotí do rawu a zvykl si na DSLR (klidně i s jedním objektivem), tak toho R1 nepřesvědčí." ma znacit co? R1 nemoze v ziadnom pripade presvedcit majitela DSLR aby presiel na R1 (aj ked obcas mozno, ale malokedy), to zjavne ani nie je ciel ;).
"...Ten kdo přechází z kompaktu, rád fotí do jpegu a nevadí mu výše zmíněné negativa, tak pro toho je to zcela jistě skvělá volba. Ten kdo fotí do rawu a zvykl si na DSLR (klidně i s jedním objektivem), tak toho R1 nepřesvědčí..."
A o cem myslis ze tady polemizuju? Achjo dyk to sam pises. R1 predse nenahrazuje zrcadlovku pro DSLRkare ale pro lidi kteri do tohole oboru nove prichazeji lakani nizkou cenou a rekneme "trendem" a tech je momentalne vetsina ... (uz me nebavi to furt opakovat, zbytek v mych predchozich postech)
Citace:
Původně odeslal sx02
Jedine co hovori proti R1 je EVF a celkove divny telo. Ve vsem ostatnim zakladny sety DSLR prekonava.
Citace:
Původně odeslal sx02
Pro jistotu to napisu znovu , kdyb to jiz z napsaneho nevyplynulo: NETVRDIM ze R1 je lepsi nez zrcadlovka, tvrdim ze v konfiguraci v jake se v soucasne dobe prodavaji bezne setove dslr je do znacne miry prekonava. Coz je imho pro 80% useru ktery budou minimalne rok fotit zakladnim objektivem protoze na dalsi newmaji prachy urcujici..
Reagoval jsem pouze na přízpěvky tohoto typu, které nejsou jednoznačné.
2MadCap: Na lepší světelnost jsem zapomněl :), kresbu lepší nemá (podle toho co jsem procházel recenze a testovací fotky, kreslí pouze na větší plátno - dej seťák 18-70 na D200 a uvidíš) a vinetaci u svého N18-70 nemám, ale jak říkám objektivy se liší kus od kusu.
Mno me ty prispevky prijdou jednoznancne. Nevim v cem mas potrebu se hadat. Od zacatku jsem to psal s ohledem na cilovou skupinu. Coz ostatne z toho druhyho co jsi citoval vyplyva. Takze netusim KDE ta tvoje potreba vyplynula.
To ze R1 je lepsi nez zrcadlovky tu nikdo ntvrdi. To ze je lepsi nez SETOVE zrcadlovky stejne cenove urovne i nadale tvrdim. (ostatne i recneze na dpreview tak vyzniva) a to i pres ty veci ktere jsi nahore vyjmenoval (a ja je nepopiram) a pak pripustil ze pro usera prechazejiciho z kompatku nebudou znamenat az takovy problem a tech prechazejicich bude nepochybne vetsina. Ja nevidim rozpor. Ty jo?
Citace:
Původně odeslal sx02
Mno me ty prispevky prijdou jednoznancne. Nevim v cem mas potrebu se hadat. Od zacatku jsem to psal s ohledem na cilovou skupinu. Coz ostatne z toho druhyho co jsi citoval vyplyva. Takze netusim KDE ta tvoje potreba vyplynula.
To ze R1 je lepsi nez zrcadlovky tu nikdo ntvrdi. To ze je lepsi nez SETOVE zrcadlovky stejne cenove urovne i nadale tvrdim. (ostatne i recneze na dpreview tak vyzniva) a to i pres ty veci ktere jsi nahore vyjmenoval (a ja je nepopiram) a pak pripustil ze pro usera prechazejiciho z kompatku nebudou znamenat az takovy problem a tech prechazejicich bude nepochybne vetsina. Ja nevidim rozpor. Ty jo?
Ok , ukončíme to. Pro někoho může být R1 lepší volba než levný DSLRset a já Tvůj názor respektuji, ikdyž můj je opačný. :)
P.S. Kdyby Konica Minolta neskončila s DF, tak se tady ani nehádáme :)
Nikto sa tu neháda. Len diskutujeme a prebieha tu výmena názorov. ;)
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
vinetaci u svého N18-70 nemám, ale jak říkám objektivy se liší kus od kusu.
Máš. Některé objektivy se liší kus od kusu ale v jiných oblastech (obvykle ve vycentrování čoček), vinětace 18-70 je vlastnost objektivu daná konstrukcí, na tom diferenciace kusu nic nezmění. Ono to není fatální a to, že sis toho zřejmě dosud nevšiml hovoří jen pro. Přesto to tak ale je a bude.
Sry, že se vyjadřuju jen k podružnému tématu, to hlavní už totiž bylo prodiskutováno imho až dost a je to jen mlácení prázdné slámy.
Citace:
Původně odeslal jan555
Máš. Některé objektivy se liší kus od kusu ale v jiných oblastech (obvykle ve vycentrování čoček), vinětace 18-70 je vlastnost objektivu daná konstrukcí, na tom diferenciace kusu nic nezmění. Ono to není fatální a to, že sis toho zřejmě dosud nevšiml hovoří jen pro. Přesto to tak ale je a bude.
Sry, že se vyjadřuju jen k podružnému tématu, to hlavní už totiž bylo prodiskutováno imho až dost a je to jen mlácení prázdné slámy.
Opravdu vinetaci nemám žádnou, myslím že to dovedu posoudit, pokud mi nevěříš můžu Ti poslat testovací fotky v plném rozlišení.
Měj se
Je zajímavé, že zde vinetaci taky nemají :).
http://www.dcresource.com/reviews/nikon/d70s-review/
As you'd expect from such a wide lens, there's very noticeable barrel distortion on the 18 - 70 mm kit lens. If you take pictures in small rooms or of things with a lot of straight edges (like buildings) you will notice that they're curved in your photos. This can be fixed pretty well in software if you know what you're doing. I saw no evidence of vignetting or blurry corners in my tests.
to ze citas recenzie pre amaterov alebo od amaterov nic nemeni na fakte, ze 18-70 vinetuje, mam ju a viem co hovorim viz > http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/page19.asp dole, to ze fotis krajinky na velke clony a nezistil si to este sa ale da pochopit :).
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal MadCap
to ze citas recenzie pre amaterov alebo od amaterov nic nemeni na fakte, ze 18-70 vinetuje, mam ju a viem co hovorim viz >
http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/page19.asp dole, to ze fotis krajinky na velke clony a nezistil si to este sa ale da pochopit :).
Sakra já vím , že se vinetace projeví jen při nízké cloně. :)
Sice to tady vůbec nepatří...
Zasílám test vinetace při F 3.5 na 18mm (set18-70), na F5 už není vidět nic.
Něco tam je , ale to mi nepřipadá jako postřehnutelné na běžné fotce. (na modré obloze to téměř není patrné. (rozhodně test na DPčku vypadá jako s jiným objektivem)
ano, je to iny objektiv (nie je to tvoj), kazde sklo sa v parametroch trosku odlisuje, takze to co namerali oni nemusis namerat ty ;) ale faktom zostava ze proste vinetuje :D nie je to ale samozrejme take "akutne" ... niekto by to z tohoto threadu mal vysekat (R1 kecy) a dato to zvlast ;)
nevim proc, ale porad se mi v hlave mota pokyn z Rainbow Six "Alpha GO!"
A samozrejme to Sony preju, pac se tim moje koupe Minolty ukazala jako vyhodna, za vyprodejovou cenu mam system, ktery bude jeste dlouho nazivu.
On bude díky Sony hlavně asi dost brzy naživu víc než kdy předtím ;)
Citace:
Původně odeslal jan555
On bude díky Sony hlavně asi dost brzy naživu víc než kdy předtím ;)
to jiste, sila Sony se proste projevit musi a s technologii a lidmi Minolty se mi po oznameni smeru kam chteji jit docela ulevilo, bal jsem se nove rady Cybershotu, ale vypada to ze prvnich par fotaku bude spis neco ve stylu Samsung/Pentax.
Navic by to mohlo prinest nova skla zamerena na line amatery (ja), porad nemuzu najit alternativu k pomale Sigme 18-125, kterou chci jako cestovni sklo, ale Sigma je pomala na AF...
Předně by to mohlo přinést a taky asi přinese Zeissy. A to by bylo pro tenhle bajonet velkou vzpruhou a přínosem. Jsem optimista a K-M/Sony fandím.
Woow, keď tam dajú 10 Mpix snímač, tak to bude fakt sila. Keď to budú predávať za rozumnú cenu tak ostatné značkú budú mať čo robiť aby sa udržali, hlavne vtedy keď väčšina z nich berie snímače práve od Sony. Páči sa mi ten objektív 35mm/F1.4, taký by sa hodil na môjho Nikona. Hm... :)
takze tady uz vsechno
Sony alpha A100
10 Mpix, CF+MemoryStick, Iso jen do 1600 (asi tech 10 mega...), Antishake (Steadyshot), Anti-Dust Technology (oklepavac prachu - asi pouziva Antishake), cena 999 dolaru (jestli dobre chapu tak za kit s 18-70).
Jinak i zajimava skla Carl Zeiss (135/1.8!, 16-80/3.5-4.5) atd.
Takze cip z R1 a k tomu kitovka 18-70 od Minolty... no jsem opravdu zvedavej co z toho vznikne za kombinaci.. :-/
edit: Nejsem remcal ;-)
edit2: Sakrble, to vypada az moc hezky :-))
pro remcaly preview A100 preview
dalsi preview (porovnani i s Minoltou 5D, ze ktere A100 vychazi a dpreview ji ignoruje) A100 preview 2
Citace:
Původně odeslal sx02
Takze cip z R1 a k tomu kitovka 18-70 od Minolty... no jsem opravdu zvedavej co z toho vznikne za kombinaci.. :-/
edit: Nejsem remcal ;-)
edit2: Sakrble, to vypada az moc hezky :-))
a cip vypada spis jako ten z Nikonu D200 nez ten z R1...